Η Huawei με τη σειρά P30 ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας

    Σε ένα μεγάλο event στο συνεδριακό κέντρο του Παρισίου, η Huawei παρουσίασε τα νέα P30 Pro και P30 κερδίζοντας και πάλι τη θέση στην κορυφή των φωτογραφικών smartphone. Το Πλαίσιο και ο υπογράφων…

    hua-p30-preorder
    Σε ένα μεγάλο event στο συνεδριακό κέντρο του Παρισίου, η Huawei παρουσίασε τα νέα P30 Pro και P30 κερδίζοντας και πάλι τη θέση στην κορυφή των φωτογραφικών smartphone. Το Πλαίσιο και ο υπογράφων ήταν επίσημα προσκεκλημένοι της Huawei για να σας μεταφέρουν τις πρώτες εντυπώσεις από τις ανακοινώσεις της Κινεζικής εταιρείας.  

    Huawei P30 Pro, η επανάσταση στη mobile φωτογραφία

    Η ναυαρχίδα της σειράς εντυπωσιάζει αρχικά με την τετραπλή πίσω κάμερα, η οποία έρχεται με εντυπωσιακές δυνατότητες, κάτι που επιβεβαιώνει και το score που κατάφερε να αποσπάσει το P30 Pro στο DxOMark, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 112. Ο κύριος αισθητήρας του τετραπλού συστήματος κάμερας στην πίσω πλευρά του P30 Pro έχει το όνομα Super Spectrum προσφέρει ανάλυση 40MP και ο φακός του έρχεται με ένα ιδιαίτερα φωτεινό διάφραγμα με f/1.6, ενώ συνοδεύεται και από οπτικό σταθεροποιητή. Ο νέος αισθητήρας ξεφεύγει από το παραδοσιακό φίλτρο RGBG Bayer αντικαθιστώντας τα πράσινα pixels με κίτρινα, επιτυγχάνοντας υψηλή απόδοση ISO 409.600. Οι φωτογραφίες που παρουσιαστήκανε στην επίδειξη ήταν παραπάνω από εντυπωσιακές για τις λήψεις που το P30 Pro μπορεί να πραγματοποιήσει προσφέροντας εξαιρετικές λεπτομέρειες, καθαρότητα και έντονα χρώματα. Δεύτερη καινοτομία του P30 Pro στο κομμάτι της φωτογραφίας είναι ο νέος τηλεφακός με αισθητήρα των 8MP ο οποίος διαθέτει περισκοπικό σχεδιασμό και επιτυγχάνει οπτικό zoom 5x και υβριδικό zoom 10x χωρίς απώλειες χρησιμοποιώντας και τον κύριο αισθητήρα έτσι ώστε η ποιότητα των λήψεων να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα. Σημειώστε τώρα ότι με αυτό το φακό μπορεί να επιτύχει ψηφιακό zoom 50x και όπως είδαμε στην παρουσίαση εξαιρετικά αποτελέσματα. Η τρίτη κάμερα συνοδεύεται από έναν υπέρ-ευρυγώνιο φακό, διαθέτει αισθητήρα 20MP με f/2.2 και όπως έγινε η περιγραφή του στην παρουσίαση βλέπει το ανάλογο του ανθρώπινου ματιού σε οριζόντια γωνία θέασης. Η τέταρτη κάμερα είναι ToF και έχει στόχο να δημιουργεί ακόμα καλύτερα bokeh εφέ στις φωτογραφίες μιας και είναι πρακτικά ένας αισθητήρας βάθους που το smartphone εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο στις λήψεις. Σημειώστε ότι με app της Huawei και τη χρήση αυτής της κάμερας βάθους δίνεται η δυνατότητα μέτρησης με πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια διαστάσεις αντικειμένων, την απόσταση μεταξύ δύο σημείων και αρκετά ακόμα που έχουν να κάνουν με την οπτική βάθους.  

    Οθόνη

    Το Huawei P30 Pro διαθέτει οθόνη OLED 6,47" με ανάλυση Full HD+ η οποία είναι κυρτή στις άκρες και σε συνδυασμό με το σχεδιασμό του τηλεφώνου αφήνει εξαιρετική εντύπωση στο χέρι του χρήστη. Το Huawei P30 έρχεται επίσης με οθόνη τεχνολογίας OLED αλλά με μικρότερη διαγώνιο στις 6,1" και ανάλυση Full HD+. Δεν διαθέτει καμπύλες στις άκρες, είναι εντελώς επίπεδη και εδώ καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την εμπρός πλευρά του τηλεφώνου.  

    Huawei P30 με τριπλό σύστημα κάμερας τολμά να εντυπωσιάζει

    Στην πίσω πλευρά διαθέτει τριπλό σύστημα κάμερας με τον κύριο αισθητήρα στα 40 MP και ευρυγώνιο φακό f/1.8, τον δεύτερο αισθητήρα στα 16 MP και υπέρ-ευργώνιο φακό με f/2.2 και την τρίτη κάμερα με αισθητήρα στα 8 MP και τηλεφακό με f/2.4 και οπτικό σταθεροποιητή. Οι φακοί και εδώ έχον εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Leica, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές στο DxOMark δεν υπήρχαν τα αποτελέσματα μετρήσεων για το P30.  

    Άπλετη ισχύς

    Στην καρδιά και των δύο smartphone χτυπά ο Kirin 980, με 8 επεξεργαστικούς πυρήνες και απόδοση σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Το P30 Pro έρχεται με 8GB μνήμης RAM, ενώ το P30 με 6GB μνήμης RAM. Ο Kirin 980 είναι κατασκευασμένος στα 7nm κάτι που συνεπάγεται χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υψηλότερη απόδοση και τον έχουμε δει για πρώτη φορά στο Mate 20 Pro γνωρίζοντας την απόδοση του.  

    Μπαταρία, ταχεία φόρτιση και ανθεκτικότητα

    Η μπαταρία του P30 Pro έρχεται με χωρητικότητα 4.200mAh, ενώ του P30 με χωρητικότητα 3.650mAh, τιμές ικανοποιητικές. Σε κάθε περίπτωση προσφέρουν δυνατότητα γρήγορης φόρτισης με την τεχνολογία SuperCharge της εταιρείας για το P30 Pro υποστηρίζεται έως 40Watts γρήγορη φόρτιση, ενώ για το P30 έως 22Watts. Το P30 Pro υποστηρίζει γρήγορη ασύρματη φόρτιση και παράλληλα τη λειτουργία που γνωρίσαμε στο Mate 20 Pro, την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για να φορτίζει ασύρματα άλλες συσκευές. Το P30 είναι σύμφωνο με το πρότυπο IP53 προσφέροντας έτσι βασική αδιαβροχοποίηση, ενώ το P30 Pro έχει δοκιμαστεί με το πρότυπο IP68 για βύθιση στο νερό έως και 1,5 μέτρα για 30 λεπτά.  

    Προ-παραγγελίες με δώρα!

    Για όσους προπαραγγείλουν από σήμερα 26 Μαρτίου 2019 έως και την 1η Απριλίου 2019 τα νέα Huawei P30 και P30 Pro παίρνουν μαζί δώρο το νέο Huawei Watch GT Active. Δείτε τα νέα smartphone εδώ και προ-παραγγείλτε.