Η Huawei απαντά επίσημα για τον αποκλεισμό από την Google μετά την απόφαση του Προέδρου Trump

    Σας είχαμε ενημερώσει ήδη από την Παρασκευή για την εκτελεστική εντολή που εξέδωσε ο Πρόεδρος Trump αποκλείοντας έτσι εταιρείες όπως η Huawei από την Αμερικανική αγορά. Εχθές η Google με ανακοίνωση…

    Huawei Sacks Polish Worker Arrested
    Σας είχαμε ενημερώσει ήδη από την Παρασκευή για την εκτελεστική εντολή που εξέδωσε ο Πρόεδρος Trump αποκλείοντας έτσι εταιρείες όπως η Huawei από την Αμερικανική αγορά. Εχθές η Google με ανακοίνωση της δήλωσε ότι συμμορφώνεται με την Προεδρική εντολή και έτσι απέκλεισε την πρόσβαση της Huawei σε νέες εκδόσεις του Android. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ ρευστή μιας και η Google μέσω του twitter account του Android έκανε σχετική δήλωση, παρόλα αυτά οι απορίες είναι πολλές και δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ όσο περνάει η ώρα φημολογία και click bait- άρθρα εμφανίζονται. Η Huawei σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσει τι ακριβώς συμβαίνει εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα και ναι μεν δεν μας λύνει όλες τις απορίες, κάτι που εικάζουμε θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα, απαντά όμως στο καίριο ερώτημα αναφορικά με το τι θα συμβεί με τις συσκευές της εταιρείας που έχουν ήδη πουληθεί ή βρίσκονται ακόμα και σήμερα στα ράφια των καταστημάτων. Από την ανακοίνωση της Huawei αντιλαμβανόμαστε ότι η Κινεζική εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες μετά την πώληση σε όλα τα υπάρχοντα smartphone και tablet Huawei και Honor, ενώ συνεχίζει η ανακοίνωση ενημερώνοντας μας ότι αυτό θα καλύψει κανονικά όσα προϊόντα έχουν ήδη πωληθεί ή βρίσκονται σε απόθεμα παγκοσμίως. Η ανακοίνωση της εταιρείας στα Αγγλικά είναι ακριβώς η παρακάτω:
    Huawei has made substantial contributions to the development and growth of Android around the world. As one of Android’s key global partners, we have worked closely with their open-source platform to develop an ecosystem that has benefitted both users and the industry, Huawei will continue to provide security updates and after sales services to all existing Huawei and Honor  smartphone and tablet products covering those have been sold or still in stock globally. We will continue to build a safe and sustainable software ecosystem, in order to provide the best experience for all users globally.
    Πηγή