Η FedEx επέστρεψε αποστολή ιδιώτη επειδή περιείχε μια Huawei συσκευή!

    Όσο και αν φαίνεται απίστευτο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Η FedEx επέστρεψε δέμα με προορισμό τις ΗΠΑ το οποίο περιείχε ένα Huawei P30 στον αποστολέα του μιας και φαίνεται να αρνείται την…

    fedex-airplane
    Όσο και αν φαίνεται απίστευτο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Η FedEx επέστρεψε δέμα με προορισμό τις ΗΠΑ το οποίο περιείχε ένα Huawei P30 στον αποστολέα του μιας και φαίνεται να αρνείται την αποστολή δέματος που έχει σχέση με τη Huawei. Η FedEx απάντησε επίσημα. Η ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το PC Mag όταν δημοσιογράφος του δημοφιλούς τεχνολογικού portal από το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να στείλει ένα Huawei P30 σε συνάδελφο του στις ΗΠΑ, ο οποίος και ήθελε να κάνεις μερικές δοκιμές. Όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική φωτογραφία η FedEx επέστρεψε το δέμα στον αποστολέα αναφέροντας σε σχετικό σημείωμα:
    Το δέμα επιστρέφεται από τη FedEx εξαιτίας του θέματος της Κυβέρνησης των ΗΠΑ με τη Huawei και την Κινεζική κυβέρνηση.
    Το παράδοξο είναι πως η αποστολή του δέματος δεν αφορούσε με κανένα τρόπο τη Huawei, αλλά ήταν αποστολή μιας μεταχειρισμένης συσκευής μεταξύ δύο τρίτων προσώπων, των δημοσιογράφων του PC Mag. Στο δελτίο αποστολής αναφερόταν ότι πρόκειται για ένα Huawei P30 και έτσι η FedEx αρνήθηκε την αποστολή του δέματος. Μετά από αίτημα του PC Mag προς τη FedEx η εταιρεία απάντησε και ευτυχώς η απάντηση της είναι περισσότερο λογική από τις πράξεις της. Η FedEx στην απάντηση της αναφέρει:
    Το επίμαχο δέμα λανθασμένα το επιστρέψαμε στον αποστολέα και απολογούμαστε για αυτό το λάθος. Είμαστε μια παγκόσμια εταιρεία η οποία μεταφέρει 15 εκατομμύρια δέματα κάθε ημέρα, δεσμευόμαστε να συμμορφωνόμαστε με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς και να ελαχιστοποιούμε τον αντίκτυπο στους πελάτες μας προσαρμόζοντας τις δραστηριότητές μας ώστε να συμμορφώνονται με το δυναμικό κανονιστικό περιβάλλον των ΗΠΑ.
    Το PC Mag επικοινώνησε αναφορικά με το θέμα και την εφαρμογή της εκτελεστικής εντολής του προέδρου Trump με την UPS, ανταγωνίστρια της FedEx και η εταιρεία απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική απαγόρευση αναφορικά με τις αποστολές συσκευών της Huawei μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ. Υπάρχουν 69 επιλεγμένες τοποθεσίες της Huawei οι οποίες αναφέρονται στη σχετική οδηγία των ομοσπονδιακών αρχών και όλες τους βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ. Αυτές αφορούν τις έδρες της Huawei και των 68 θυγατρικών της. Ξεκάθαρα λοιπόν το PC Mag μετά την παραπάνω εμπειρία προτείνει στους αναγνώστες του να επιλέξουν κάποια άλλη εταιρεία εκτός της FedEx, για τις αποστολές των δεμάτων τους τα οποία μπορεί να περιέχουν προϊόντα της Huawei.