Χάκαρε ένα Tesla Model 3 και κέρδισε το

    Εδώ και μερικά χρόνια η Tesla συμμετέχει στο διαγωνισμό hacking Pwn2Own μοιράζοντας χρηματικά βραβεία, για το φετινό διαγωνισμό όμως προσφέρει ένα Tesla Model 3 στο νικητή κάνοντας περισσότερο…

    pwn2own-vancouver-2019
    Εδώ και μερικά χρόνια η Tesla συμμετέχει στο διαγωνισμό hacking Pwn2Own μοιράζοντας χρηματικά βραβεία, για το φετινό διαγωνισμό όμως προσφέρει ένα Tesla Model 3 στο νικητή κάνοντας περισσότερο δελεαστικές τις συμμετοχές. Ο διαγωνισμός hacking Pwn2Own διοργανώνεται από το 2007 και συγκεντρώνει μερικούς από τους καλύτερους hackers στον κόσμο, αλλά και γνωστούς ερευνητές ασφαλείας οι οποίοι στόχο έχουν με τη συμμετοχή τους να χακάρουν servers, δημοφιλής εφαρμογές, browsers και γενικότερα ότι θα μπορούσε να χακαριστεί. Με αυτό τον τρόπο εντοπίζονται πολλά από τα κενά ασφάλειας και διορθώνονται, οπότε πρόκειται για το λεγόμενο ethical hacking. Στο φετινό διαγωνισμό Pwn2Own ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαρτίου 2019 στο Βανκούβερ θα μοιραστούν και πάλι πολλά βραβεία αξίας αρκετών χιλιάδων δολαρίων, ενώ για πρώτη φορά ανοίγει μια νέα κατηγορία, αυτή τον αυτόνομων οχημάτων με την Tesla να διαθέτει ένα Model 3 προς χακάρισμα και δώρο στο νικητή στη συνέχεια.
    Η Tesla έχει θωρακίσει τα οχήματά της απέναντι σε γνωστά cracking για τηλεχειριστήρια και συναγερμούς, αλλά και σε κενά ασφάλειας που θα μπορούσε να έχει η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί στον υπολογιστή του οχήματος. Με τη συμμετοχή της σε αυτό το διαγωνισμό θέλει να εντοπίσει πιθανά κενά που δεν έχουν γίνει αντιληπτά μέχρι σήμερα με στόχο να τα κλείσει.