Ανέπαφες συναλλαγές με τα γυαλιά ηλίου σου

    Οι ανέπαφες συναλλαγές είναι μια ευκολία που εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά μέσω αρκετών υπηρεσιών. Πως θα σου φαινόταν να χρησιμοποιούσες τα γυαλιά ηλίου σου για την επόμενη συναλλαγή…

    waveshades
    Οι ανέπαφες συναλλαγές είναι μια ευκολία που εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά μέσω αρκετών υπηρεσιών. Πως θα σου φαινόταν να χρησιμοποιούσες τα γυαλιά ηλίου σου για την επόμενη συναλλαγή σου; Όχι δεν είναι βγαλμένο από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά η ιδέα μιας startup από την Αυστραλία με το όνομα Inamo. Η ιδέα πίσω από τις ανέπαφες συναλλαγές με τα γυαλιά ηλίου έχει να κάνει με το ότι τα γυαλιά ηλίου, ειδικά σε ηλιόλουστες χώρες, τα έχεις σχεδόν πάντα πρόχειρα και όχι όπως το κινητό σου τηλέφωνο χωμένο σε κάποια τσέπη ή τσάντα, ενώ κινδυνεύεις  λιγότερο να σου τα κλέψουν από το κινητό σου τηλέφωνο. Τα γυαλιά ηλίου που πραγματοποιούν ασύρματες συναλλαγές έχουν όνομα WaveShades και έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Local Supply και τη VISA. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τα φέρει κοντά στο τερματικό, όπως ακριβώς θα έκανες με το smartphone σου, το smartwatch σου ή ακόμα και την χρεωστική σου κάρτα. Η Αυστραλία θεωρείτε πρωτοπόρος στις ανέπαφες συναλλαγές μιας και υποστηρίζεται αρκετά χρόνια τώρα η υπηρεσία από τις τράπεζες εκεί. Μάλιστα όταν η Apple ήθελε να προωθήσει και τη δική της υπηρεσία Apple Pay στην Αυστραλία πολλές από τις μεγάλες τράπεζες είχαν ήδη τα δικά τους ανάλογα συστήματα πληρωμών και δεν ήθελαν να συνεργαστούν με την Apple. Ο ιδρυτή και CEO της Inamo, Bδήλωσε:
    Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Inamo στα γυαλιά ηλίου είναι το επόμενο λογικό βήμα στην αποστολή μας να μεταφέρουμε τα πορτοφόλια στα wearable.
    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτά τα γυαλιά ηλίου θα κυκλοφορήσουν και σε άλλες αγορές, πέραν της Αυστραλιανή. Όπως και να έχει είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Δεν είναι σαφές αν τα γυαλιά θα κυκλοφορήσουν και σε άλλες αγορές, αλλά είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα.