Author's thumbnail
  Πηγή Φιλοσίδου
  Ιουλ 3, 2:07μμ

  Φτιάξε από τώρα σχολική λίστα και ξέγνοιασε για το υπόλοιπο καλοκαίρι!

  Τι; Δεν έχεις έτοιμη σχολική λίστα; Κάνε scroll, βρες τη δική σου και τρέξε να προλάβεις τις early bird προσφορές που έσκασαν μόλις στο Πλαίσιο!

  Σχολική λίστα 2024

  Δεν πειράζει που το πρώτο κουδούνι αργεί να χτυπήσει. Οι early bird προσφορές είναι γεγονός, μόλις έσκασαν στο Πλαίσιο και θα κρατήσουν έως τις 31/07! Παρακάτω, θα βρεις τη σχολική λίστα με τα απαραίτητα για κάθε σχολική βαθμίδα, ώστε να κάνεις έξυπνες αγορές και να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις top τιμές. Οργανώσου από νωρίς και... απόλαυσε ήρεμα το καλοκαίρι σου μέχρι τελευταία στιγμή! 

  Προνήπιο – Νήπιο

   

  Το μικρό σου έφτασε στην ηλικία να πάει σχολείο και είναι απολύτως φυσιολογικό, σαν γονιός, να έχεις αγχωθεί. Το παν είναι η σωστή προετοιμασία και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρείτε με τον καιρό. Τι θα χρειαστεί; 

   

  ✍️ Σχολική τσάντα 


  ✍️ Παγούρι 


  ✍️ Φαγητοδοχεία 
   

  Προνήπιο - Νήπιο generic

   

  Πρώτο και κυριότερο, μία σχολική τσάντα νηπιαγωγείου που θα διαλέξετε παρέα! Το σχέδιο, άστο πάνω του. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να συμμετέχει στις σχολικές αγορές, προκειμένου να επιλέξει ό,τι του είναι ευχάριστο κι έτσι, να συνδέσει την έννοια του σχολείου με κάτι θετικό και όμορφο. Iron-Man σε 3D σχέδιο, Peppa Pig ή κάτι πιο «πριγκιπικό» με πρωταγωνίστρια την Elsa κι άλλα πολλά... Όπως καταλαβαίνεις έχετε πολλές επιλογές στη διάθεσή σας!  

  Όσον αφορά τα πιο πρακτικά ζητήματα, αναλαμβάνεις δράση εσύ. Συνήθως, μία τσάντα νηπιαγωγείου έχει 1 μεγάλη κεντρική θήκη και 1 πλαϊνή θήκη για παγούρι. Επίσης, θα πρέπει να αποφασίσεις αν η τσάντα του θα είναι μόνο πλάτης ή και trolley. Γι’ αυτές τις ηλικίες, η αλήθεια είναι πως, οι τσάντες με ροδάκια εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των μικρών μαθητών. Επειδή δεν έχουν να μεταφέρουν πολλά πράγματα, ούτε να ανέβουν πολλές σκάλες, μία τσάντα trolley διευκολύνει τις μετακινήσεις τους, χωρίς να επιβαρύνει τη σπονδυλική τους στήλη. 

  Το παγούρι και τα φαγητοδοχεία είναι εξίσου απαραίτητα, ωστόσο η επιλογή τους -τις περισσότερες φορές- γίνεται βάσει του σχεδίου της τσάντας. Υπάρχουν κι έτοιμα σετάκια παγούρι + δοχείο φαγητού, σε φανταστικά prints, που είναι πολύ πρακτικά και 2σε1! 

  Δημοτικό

   

  Δημοτικό generic

   

  Το Δημοτικό είναι μία άλλη πραγματικότητα. Ξεκινούν τα βιβλία, η μελέτη, οι ασκήσεις, τα διαγωνίσματα... Ξεκινά κάτι καινούργιο και για το παιδί και για τους γονείς! Η σχολική λίστα εδώ γίνεται λίγο πιο σύνθετη και δίνεται στους μαθητές, συνήθως, τις πρώτες μέρες του σχολείου από τους δασκάλους. Τι θα χρειαστεί; 

   

  ✍️ Σχολική τσάντα


  ✍️ Γραφική ύλη

   
  ✍️ Κασετίνα 


  ✍️ Τετράδια 


  ✍️ Βοηθήματα


  ✍️ Είδη ζωγραφικής 


  ✍️ Φαγητοδοχεία 


  ✍️ Παγούρι – Θερμός 

   

  Η τσάντα Δημοτικού καλό θα ήταν να διαθέτει 2 κεντρικές θήκες, στη μία να μπαίνουν μόνο βιβλία και στην άλλη τετράδια, για να μην τσαλακώνονται. Οι περισσότερες τσάντες Δημοτικού διαθέτουν και κάποιες μικρότερες θήκες μπροστά ή στο πλάι για το παγούρι, την κασετίνα και τα διάφορα μικροπράγματα που χρειάζεται μαζί. 

  Φυσικά, θα συνδυαστεί με την αντίστοιχη κασετίνα, γιατί πλέον οι μικροί μαθητές χρειάζονται μαζί και γραφική ύλη. Γι’ αρχή και, μέχρι να έρθει στα χέρια σας η ολοκληρωμένη λίστα από το σχολείο, μπορείτε να κινηθείτε «safe» αγοράζοντας τα βασικά, δηλαδή ανθεκτικά μολύβια, γόμες που να μη μουτζουρώνουν, ξύστρα, στυλό μπλε/μαύρα, διορθωτικά και ένα σετ γεωμετρικά όργανα για τα Μαθηματικά. Ίσως χρειαστεί και μία δεύτερη κασετίνα για ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, κάποιο μπλοκ ζωγραφικής, χρώματα κ.α, αλλά αυτό θα το δείτε αργότερα, ανάλογα με τις οδηγίες του σχολείου. 

  Σειρά έχει το φαγητό. Μιας και το παιδί παραμένει πολλές ώρες της ημέρας στο σχολείο, πρέπει οπωσδήποτε να παίρνει μαζί γεύματα και σνακ από το σπίτι. Θα χρειαστεί λοιπόν 2-3 δοχεία φαγητού, τσαντάκι μεταφοράς και παγούρι για νερό.  

   

  💡 Προτίμησε το ένα τουλάχιστον φαγητοδοχείο να διαθέτει εσωτερικά διαχωριστικά, ώστε να μπορείς να του σερβίρεις, εκτός από το κυρίως φαγητό και σαλάτα ή κάποιο συνοδευτικό, χωρίς να μπερδεύονται μεταξύ τους! 

  🗨️ Επειδή η μετάβαση από το νήπιο στο δημοτικό είναι ένα… μεγάλο βήμα, καλό θα ήταν να οργανωθείτε από την αρχή. Δείξε στο παιδί πώς μπορεί να χωρίζει στις θήκες της τσάντας τα βιβλία, τα τετράδια και τις σημειώσεις του, ώστε να τα έχει οργανωμένα. Και μάθε του να φτιάχνει σωστά την τσάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Σίγουρα θα πάρει λίγο χρόνο. Όμως για όλα τα μαθητικά του χρόνια θα μάθει να είναι τυπικό, χωρίς να «τρέχεις» από πίσω του κάθε μέρα.

   

  Δημοτικό

   

  Τέλος, έχε κατά νου ότι, από τις πρώτες έως και τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, ίσως χρειαστεί κάποιο βοήθημα για περαιτέρω εξάσκηση και καλύτερη εμπέδωση της ύλης του σχολικού βιβλίου. Στο plaisio.gr θα βρεις ό,τι βοήθημα ψάχνεις, αλλά και έτοιμα πακέτα βιβλίων ανά τάξη ντυμένα με διαφάνεια! 

  Γυμνάσιο – Λύκειο

   

  Εδώ, οι γονείς μπορεί να μην έχουν και πολλά περιθώρια να… εκφράσουν την άποψή τους. Σε αυτή τη φάση, το στιλ κατακτά την πρώτη θέση και ύστερα ακολουθεί η πρακτικότητα. Τι θα χρειαστεί; 

   

  ✍️ Σχολική τσάντα 


  ✍️ Γραφική ύλη 


  ✍️ Κασετίνα 


  ✍️ Τετράδια 


  ✍️ Βοηθήματα 


  ✍️ Παγούρι – Θερμός 

   

  Ό,τι πιο «cool» σε εμφάνιση και παράλληλα, λειτουργικό για την καθημερινή μεταφορά των απαραίτητων στην τάξη. Οι «μεγάλοι» πλέον μαθητές, επιλέγουν μόνοι τους το σχολικό εξοπλισμό. Όσον αφορά την τσάντα, τα ροδάκια δίνουν τη θέση τους στην πλάτη, επομένως σίγουρα μιλάμε για ένα απλό backpack που καλό θα ήταν να διαθέτει και εσωτερική θήκη για laptop.

   

  Γυμνάσιο - Λύκειο generic

   

  Γυμνάσιο και Λύκειο σημαίνει σημειώσεις. Ή μάλλον... πολλές σημειώσεις! Οι μαθητές γράφουν πολύ τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όσο και κατά το διάβασμά τους στο σπίτι. Επομένως, #01 προτεραιότητα είναι και η γραφική ύλη -κυρίως στυλό, διορθωτικά και μαρκαδόροι υπογράμμισης. Μη φοβηθείτε να επιλέξετε χρώματα! Ίσα–ίσα που με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται όλες οι σημειώσεις σε τάξη και το παιδί, μελετά πιο αποτελεσματικά από θέμα χρόνου και ποιότητας.
   

  Stabilo

  💡 Κυρίως για αυτές τις τάξεις, τα βοηθήματα είναι απαραίτητα -αν όχι σε όλα- σε κάποια μαθήματα. Ό,τι βοήθημα ψάχνεις, αλλά και έτοιμα πακέτα βιβλίων ανά τάξη ντυμένα με διαφάνεια, θα τα βρεις όλα στο plaisio.gr

   

  Τέλος, επειδή όσο μεγάλο παιδί κι αν είναι η ενυδάτωση παραμένει εξίσου σημαντική, γι' αυτό δε γίνεται να λείπει από τη σχολική λίστα ένα καινούργιο παγούρι–θερμός. Άπειρα σχέδια και διάφορες χωρητικότητες σε ml, για να μπορεί να το μεταφέρει άνετα στο σχολείο μέσα στην τσάντα.

  Για εμάς εδώ στο 🔴Πλαίσιο, κάθε σχολική χρονιά είναι διαφορετική. Όμως, πάντα προσπαθούμε να δίνουμε χαμόγελα σε όλους τους μαθητές με τα πιο ΑΠΙΘΑΝΑ σχέδια σε τσάντες, τετράδια, κασετίνες, παγούρια και σε ό,τι άλλο χρειάζονται για ένα σωστό #Back2School. Και φυσικά, ακόμα μεγαλύτερα χαμόγελα στους γονείς, με ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ τιμές σε όλα τα σχολικά είδη, όλο το χρόνο!
   

  Mission: «Σχολική Λίστα 2024-25»


  Status: Accomplished! 🏆