Τρέχουμε τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τα Wearables της Garmin!

    Είτε προετοιμάζεσαι για τον πρώτο σου αγώνα είτε πας για νέο ατομικό ρεκόρ υπάρχει ένα smartwatch Garmin που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τον στόχο σου! [caption id="attachment_89565"…

    Garmin 39th Marathon
    Είτε προετοιμάζεσαι για τον πρώτο σου αγώνα είτε πας για νέο ατομικό ρεκόρ υπάρχει ένα smartwatch Garmin που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τον στόχο σου!
    [caption id="attachment_89565" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 1996-2022 Garmin[/caption] Η μεγάλη μέρα έφτασε. Προπονήθηκες σκληρά. Έλαβες θέση στην εκκίνηση μαζί με χιλιάδες άλλους, δρομείς από διαφορετικές χώρες του πλανήτη και όλων των ηλικιών. Έτοιμοι να δώσετε το μήνυμα. Αυτός ο αγώνας είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό γεγονός. Είναι ένας αγώνας προσπάθειας, θέλησης, αντοχής. Είναι μια εμπειρία ζωής. Με κάθε βήμα, με κάθε ανάσα που παίρνεις. Τα χιλιόμετρα φαντάζουν ατελείωτα. Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, σου δίνει ρυθμό, σου δίνει δύναμη. «Σύμμαχοί» σου σε αυτόν τον αγώνα τα wearables της Garmin. Έτοιμα να σε βοηθήσουν να καταρρίψεις τα προσωπικά σου ρεκόρ, να θέσεις νέους στόχους. Έτοιμα για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
    Λάβετε θέσεις!
    Είσαι ένας από τους 15.000 δρομείς που έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου; Θα δοκιμάσεις μήπως την αντοχή σου στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων (Σάββατο, 12 Νοεμβρίου) ή θα το πας... χαλαρά, επιλέγοντας τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων (Κυριακή 13 Νοεμβρίου);
    Όποια και αν είναι η επιλογή σου, τα wearables της Garmin (Official Timekeeper του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών) σίγουρα θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα, για αυτό και εμείς επιλέξαμε τα καλύτερα ανά αγώνα:
    Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων
    Forerunner® 45: Είτε είναι ο πρώτος σου αγώνας, είτε θέλεις απλά να βελτιώσεις το χρόνο σου, το Forerunner® 45 είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μετράς το χρόνο, την απόσταση, το ρυθμό και τους παλμούς σου. Venu® Sq: Με το δωρεάν πρόγραμμα προπόνησης Garmin Coach που προσαρμόζεται στις επιδόσεις σου μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και σήμερα την προετοιμασία σου για τον πρώτο σου αγώνα. Venu® 2: Πρόσθεσε στην προπόνησή σου εκτός από τρέξιμο, ενδυνάμωση με έτοιμα δωρεάν προγράμματα ασκήσεων τα οποία παρακολουθείς απευθείας στον καρπό σου και με κινούμενα γραφικά για να γνωρίζεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. [caption id="attachment_89583" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 1996-2022 Garmin[/caption]
    Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων
    Venu® Sq 2 Music: ξεκίνα την ημέρα του αγώνα μόνο με το ρολόι σου, πλήρωσε το εισιτήριό σου στο μετρό με Garmin Pay, άκου την αγαπημένη σου μουσική στον αγώνα και κατάγραψε το νέο σου ατομικό ρεκόρ με την εφαρμογή για το τρέξιμο. Venu® 2 Plus: παρακολούθησε την υγεία σου και τη συνολική σου ευεξία με δεδομένα όπως ο ύπνος, το στρες, τα αποθέματα ενέργειας Body Battery™, το οξύμετρο, η ενυδάτωση και οι αναπνοή για να είσαι στα καλύτερά σου την ημέρα του αγώνα. fēnix® 7 Silver: η λειτουργία Real-Time Stamina θα σου δείξει κατά τη διάρκεια του αγώνα τα αποθέματά σου για να μην παρασυρθείς στην εκκίνηση και να μην εξαντληθείς πριν τον τερματισμό. [caption id="attachment_89585" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 1996-2022 Garmin[/caption]
    Αυθεντικό Μαραθώνιος
    fēnix® 7X Solar Edition: προγραμμάτισε τις προπονήσεις σου και παρακολούθησε πώς ανταποκρίνεται στο σώμα σου στην προπόνηση. Με τον ενσωματωμένο φακό LED θα βλέπεις και θα είσαι ορατός στους άλλους αν προπονείσαι στο δρόμο τη νύχτα. epix™: με το νέο Race Widget μπορείς να σημειώσεις τον αγώνα σου και να βλέπεις στην AMOLED οθόνη πόσες ημέρες απομένουν, την απόδοση που μπορείς να επιτύχεις και τις καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα Instinct® 2 Solar Edition: με απεριόριστη αυτονομία μπαταρίας σε Smartwatch Mode και 370 ώρες GPS μπορείς να τρέξεις πολλούς μαραθωνίους χωρίς να χρειάζεται φόρτιση! [caption id="attachment_89587" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 1996-2022 Garmin[/caption]
    Θέλεις μία θέση στο βάθρο; Αυτές είναι οι λειτουργίες Garmin που χρειάζεσαι για να επιτύχεις τον καλύτερο σου χρόνο μέχρι τώρα!
    • Garmin Coach: πρόγραμμα προπονήσεων που με προετοιμάζει για αγώνα 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων ή Ημιμαραθώνιο το οποίο προσαρμόζεται στις επιδόσεις μου, στο επίπεδο μου και στους στόχους μου (συμβατές συσκευές: Forerunner® 45, Venu® Sq, Venu® Sq 2, Venu® 2 series, Venu® 2 Plus Series, fēnix® 7 Series, epix™, Instinct® 2 Series)
    • Ημερήσιες προτάσεις προπόνησης: η συσκευή ανάλογα με το φορτίο προπόνησης, την κατάσταση προπόνησης και το ιστορικό του χρήστη, προτείνει καθημερινά ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™)
    • Widget Αγώνα: ορίζω την ημερομηνία, την απόσταση και την τοποθεσία του αγώνα και βλέπω στον καρπό μου πόσες ημέρες απομένουν, το χρόνο που προβλέπεται να κάνω και όταν πλησιάζω στις ημέρες του αγώνα βλέπω και πρόβλεψη καιρού. (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™, Instinct® 2 Series)
    • Real-Time Stamina: κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα βλέπω την εξέλιξη της κόπωσης για να ελέγξω την εκκίνησή μου ώστε να μην εξαντληθώ πριν τον τερματισμό ή να προσπαθήσω περισσότερο αν έχω αποθέματα ενέργειας. (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™)
    [caption id="attachment_89582" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 1996-2022 Garmin[/caption]
    • Δυναμική Τρεξίματος: με την προσθήκη HRM-Pro™ Plus μπορώ να βλέπω μήκος διασκελισμού, κατακόρυφη ταλάντωση, εξισορρόπηση δεξιού/αριστερού ποδιού, ρυθμό βημάτων και δρομική ισχύ (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™)
    • PacePro: προσαρμόζω το ρυθμό μου με βάση τις υψομετρικές μεταβολές της διαδρομής που ακολουθώ (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™)
    • Μετρήσεις φυσικής κατάστασης: με μετρήσεις όπως η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου μπορώ να παρακολουθήσω τη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης (συμβατές συσκευές: Forerunner® 45, Venu® Sq, Venu® Sq 2, Venu® 2 series, Venu® 2 Plus Series, fēnix® 7 Series, epix™, Instinct® 2 Series)
    • Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού: με βάση την απόδοσή μου το ρολόι μπορεί να εκτιμήσει σε πόση ώρα θα τερματίσω τον αγώνα μου (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™)
    • Ασφάλεια και Εντοπισμός: σε περίπτωση συμβάντος στέλνει ένα μήνυμα με την τοποθεσία μου στις επαφές εκτάκτου ανάγκης (απαιτείται σύνδεση με smartphone, συμβατές συσκευές: Forerunner® 45, Venu® Sq, Venu® Sq 2, Venu® 2 series, Venu® 2 Plus Series, fēnix® 7 Series, epix™, Instinct® 2 Series).
    • Training Effect: Μπορώ να δω την αερόβια και αναερόβια επίδραση της προπόνησης στη φυσική μου κατάσταση (συμβατές συσκευές: Fenix 7 Series, epix™)
    • Training Status: Βλέπω το επίπεδο όπου βρίσκομαι, αν υπερπροπονούμαι, αν υποπροπονούμαι ή αν βρίσκομαι στο βέλτιστο επίπεδο για τον αγώνα μου (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™)
    [caption id="attachment_89581" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 1996-2022 Garmin[/caption]
    • Σύμβουλος αποκατάστασης: μετά την ολοκλήρωση της προπόνησής μου βλέπω πόσο χρόνο πρέπει να ξεκουραστώ μέχρι την επόμενη έντονη προπόνηση (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™)
    • Διαλειμματική προπόνηση: δημιουργώ μία προπόνηση που να περιλαμβάνει διαστήματα τρεξίματος και διαστήματα ξεκούρασης ή περπατήματος για να την ακολουθώ με το ρολόι μου (συμβατές συσκευές: Forerunner® 45, Venu® Sq, Venu® Sq 2, Venu® 2 series, Venu® 2 Plus Series, fēnix® 7 Series, epix™, Instinct® 2 Series)
    • UP AHEAD: προγραμματίζω τον αγώνα μου με επιθυμητές στάσεις για ενυδάτωση και ανεφοδιασμό ώστε να αφοσιωθώ στο τρέξιμό μου και να αφήσω το ρολόι να κάνει τους υπολογισμούς (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™).
    • Μουσική: αποθηκεύω στο ρολόι μου τα αγαπημένα μου τραγούδια ή τις playlists από Spotify, Deezer και Amazon Music για να ακούω σε συμβατά ακουστικά την ώρα του αγώνα (συμβατές συσκευές: Venu® Sq Music, Venu® Sq 2 Music, Venu® 2 series, Venu® 2 Plus Series, fēnix® 7 Series, epix™)
    «Νενικήκαμεν...»
    Αναμφίβολα, ο Κλασικός ή Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας. Διεξάγεται τη δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου. Φιλοξενείται επί της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων με εκκίνηση τη μικρή πόλη του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο. Καθιερώθηκε εις ανάμνηση της πορείας του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. έτρεξε από το πεδίο της μάχης του Μαραθώνα έως την Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη κατά των Περσών στη μάχη που διεξήχθη εκεί στον επίπεδο και βαλτώδη τόπο ανάμεσα στον Τύμβο και το Σχοινιά. Πρόλαβε όπως γράφεται να φωνάξει «Νενικήκαμεν!» και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. Μία μεταγενέστερη παράδοση - η οποία δεν υποστηρίζεται πειστικά από τις αρχαίες πηγές - ταυτίζει τον οπλίτη εκείνον με τον Αθηναίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη. Ο φετινός αγώνας θα δεχθεί ακόμη περισσότερους δρομείς σε σχέση με τον αγώνα του 2021 που ήταν περιορισμένος λόγω της πανδημίας: άνοιξαν συνολικά 15.000 θέσεις για τον αγώνα μαραθωνίου, 12.000 θέσεις για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και 15.000 θέσεις για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Για πρώτη φορά φέτος θα γίνει το Σάββατο (12/11) φοιτητικός νυχτερινός αγώνας 10 χιλιομέτρων (2.000 άτομα), ενώ επιστρέφει στο πρόγραμμα της διοργάνωσης και ο παιδικός αγώνας των 1.200 μέτρων, στον οποίο θα συμμετάσχουν 900 παιδιά. Βρες τα κορυφαία wearables της Garmin στα καταστήματα Πλαίσιο και στο plaisio.gr. Διάλεξε το ιδανικό για τις ανάγκες σου και ετοιμάσου για νέα ρεκόρ!