Το Apple Watch μπορεί να σου αλλάξει την καθημερινότητα

    Το Apple Watch είναι το smartwatch με τις περισσότερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό προφανώς δεν είναι τυχαίο. Η τέταρτη γενιά του Apple Watch συνεχίζει με τις δημοφιλείς λειτουργίες των…

    Apple-Watch-Series4_basketball-lifestyle_09122018
    Το Apple Watch είναι το smartwatch με τις περισσότερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό προφανώς δεν είναι τυχαίο. Η τέταρτη γενιά του Apple Watch συνεχίζει με τις δημοφιλείς λειτουργίες των προκατόχων του, αλλά φέρνει επιπλέον νέες με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα σου ώστε να παραμένεις περισσότερο ενεργός, περισσότερο υγιής. Το νέο Apple Watch Series 4 έρχεται με πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση και κατασκευή, ενώ το πρώτο που διακρίνει κανείς είναι η μεγαλύτερη οθόνη. Ενσωματώνει νέο ηλεκτρικό αισθητήρα καρδιακής λειτουργίας, ενώ το Digital Crown είναι εκ νέου κατασκευασμένο με απτική ανάδραση. Πάμε να δούμε μαζί πως το Apple Watch Series 4 μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις την καθημερινότητα σου ώστε να γίνεις περισσότερο δραστήριος, με έλεγχο στην άσκηση σου και περισσότερη υγεία συνολικά.  

    Ξεκίνα με μικρούς στόχους

    Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις εξαντλώντας τις δυνάμεις σου, άλλωστε δεν είναι κάτι που το προτείνουν οι επαγγελματίες, το αντίθετο. Με τη βοήθεια του Apple Watch είσαι σε θέση να καταγράφεις με ακρίβεια την καθημερινή σου δραστηριότητα. Έτσι θα γνωρίζεις πόσο ασκείσαι, τις αποστάσεις που διανύεις ακόμα και το πόσο συχνά στέκεσαι έχοντας μια πλήρη εικόνα. Έχεις τη δυνατότητα επιλογής ασκήσεων για την εξατομικευμένη προπόνηση σου, ενώ το Apple Watch είναι σε θέση να εντοπίσει αυτόματα τη δραστηριότητα. Με τις ειδοποιήσεις θα σε ενημερώσει για το ρυθμό σου και έτσι θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς σωστά, ενώ αν έχεις και παρέα μπορείς να διαγωνιστείς με τους φίλους σου για το ποιος θα επιτυγχάνει τους στόχους σας ταχύτερα. Έτσι όχι μόνο θα αθλείσαι, αλλά θα το κάνεις ευχάριστα και με την παρέα μαζί.  

    Οι 3 κύκλοι της επιτυχίας

    Το Apple Watch έχει σχεδιαστεί για να σε ενεργοποιεί και έτσι να επιτυγχάνεις τους στόχους σου ευκολότερα και το βλέπεις με μια ματιά στην οθόνη με τους 3 κύκλους. Ο μπλε κύκλος ονομάζεται Stand και σου δείχνει αν επιτυγχάνεις το στόχο του να στέκεσαι όρθιος για τουλάχιστον 1 λεπτό κατά τη διάρκεια 12 ωρών μέσα στην ημέρα. Ο πράσινος κύκλος είναι ο κύκλος της δραστηριότητας και ονομάζεται Excercise ο οποίος σε προτρέπει να ολοκληρώσεις 30 λεπτά φυσικής άσκησης κάθε ημέρα. Αυτός είναι και ο ελάχιστος χρόνος που προτείνουν μελέτες για να παραμένεις ενεργός. Τέλος ο κόκκινος κύκλος με το όνομα Move μετρά τις θερμίδες που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα και σου δείχνει αν έχεις επιτύχει το στόχο σου.  

    Έλεγξε το στρες σου

    Είτε το θέλουμε είτε όχι η καθημερινότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική και οι προειδοποιήσεις από τους επαγγελματίες υγείας είναι σαφέστερες από ποτέ. Το άγχος μπορεί να σκοτώσει! Αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε τον έλεγχο του άγχους στα χέρια μας όσο αυτό είναι δυνατόν για να το ελαττώσουμε. Κάποιες φορές μερικές βαθιές ανάσες αρκούν για να χαλαρώσουμε. Με το app Breathe που θα βρεις στο Apple Watch θα έχεις ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς τη σκληρή καθημερινότητα και ιδανικά να πάρεις τον... έλεγχο στα χέρια σου.  

    Η διατροφή μετράει

    Δεν μιλάμε για δίαιτα, αλλά για σωστή διατροφή και μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, μειωμένα λιπαρά, λίγο αλάτι και ζάχαρη μπορεί να κάνει θαύματα. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί καλά λιπαρά θα βρούμε σε ψάρια, ελαιόλαδο και αυγά, ενώ μια ή δύο σαλάτες με πράσινα λαχανικά και μερικά φρούτα σε ημερήσια βάση θα μας... θωρακίσουν. Ακόμα και αν θέλεις να χάσεις μερικά περιττά κιλά, με το Apple Watch μπορείς να το καταφέρεις. Ο κύκλος Move σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζεις σε καθημερινή βάση πόσες θερμίδες καις και έτσι μπορείς να κάνεις διατροφή με λιγότερες θερμίδες επιτρέποντας σου να χάσεις βάρος.  

    Με νέο S4 chip

    Το Apple Watch Series 4 έρχεται με ένα εντελώς νέο chip το S4. Το S4 δεν είναι ένας απλός επεξεργαστής, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα σε ένα chip (System in Package – SiP) και δίνει τη δυνατότητα στο Apple Watch Series 4 να είναι, σύμφωνα με την Apple, το μοναδικό προϊόν στον κόσμο που λειτουργεί εξ ολοκλήρου σε ένα SiP.  

    Νέος οπτικός αισθητήρας καρδιακής λειτουργίας

    Ο νέος οπτικός αισθητήρας καρδιακών παλμών του Apple Watch Series 4 είναι σχεδιασμένος από την αρχή, επιτρέποντάς σου να ελέγχεις γρήγορα και με ακρίβεια τους καρδιακούς παλμούς σου. Έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει πότε οι καρδιακοί παλμοί σου πέφτουν κάτω από ένα καθορισμένο όριο για ένα χρονικό διάστημα 10 λεπτών όταν φαίνεται να είσαι ανενεργός. Εφόσον εντοπίσει κάτι τέτοιο ενεργοποιεί μια γνωστοποίηση χαμηλών καρδιακών παλμών μιας και αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι βραδυκαρδίας, το οποίο μπορεί να είναι σοβαρό αν η καρδιά δεν στέλνει αρκετό αίμα πλούσιο σε οξυγόνο στο σώμα σου. Έτσι έχεις μια προειδοποίηση και με τη βοήθεια του ιατρού σου μπορείτε να δείτε αν πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσεις έγκαιρα.