Steam 101: Μετάφερε τα παιχνίδια σου σε νέο σκληρό δίσκο!

    Έχεις κατεβάσει πολλά games από το Steam και ο δίσκος σου άρχισε να τιγκάρει! Γνωρίζεις ότι μπορείς να μεταφέρεις τα παιχνίδια σου σε ένα νέο σκληρό δίσκο (HDD/SSD) και να συνεχίσεις απρόσκοπτα το…

    Steam_101
    Έχεις κατεβάσει πολλά games από το Steam και ο δίσκος σου άρχισε να τιγκάρει! Γνωρίζεις ότι μπορείς να μεταφέρεις τα παιχνίδια σου σε ένα νέο σκληρό δίσκο (HDD/SSD) και να συνεχίσεις απρόσκοπτα το gaming αλλά και τις αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Valve; Αν όχι, τότε ο παρακάτω οδηγός σε ενδιαφέρει!  Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω του Steam Client, της εφαρμογής με την οποία διαχειρίζεσαι το κατέβασμα και την εγκατάσταση των τίτλων. Το εν λόγω χαρακτηριστικό ενεργοποιήθηκε από την Valve πριν από μερικούς μήνες, σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι χρήστες, μεταφέροντας κάποια από τα ογκωδέστερα παιχνίδια σε νέες αποθηκευτικές μονάδες - μιας και μέχρι πρότινος όλο αυτό γινόταν χειροκίνητα, όπως και η ανάθεση του νέου φακέλου.

    Βήμα 1: Δημιουργείς ένα νέο Steam Folder

    Αρχικά δημιουργείς έναν νέο Steam φάκελο στο δίσκο που θέλεις να αποθηκεύσεις τους τίτλους: Steam > Settings > επιλέγεις Downloads και κλικάρεις το πλήκτρο "Steam Library Folders". Στη συνέχεια επιλέγεις "Add Library Folder", εντοπίζεις το δίσκο εγκατάστασης, και κλικάρεις "New Folder". Δίνεις το όνομα που θέλεις, πατάς ΟΚ και στη συνέχεια "Select" για να επιλέξεις το νέο φάκελο. Αυτός θα προστεθεί στους φακέλους του Steam Library και πλέον μπορείς να κλείσεις το παράθυρο επικοινωνίας.

    Βήμα 2: Μεταφορά των τίτλων (games) στο νέο δίσκο

    Για να μεταφέρεις ένα εγκατεστημένο Steam game στο νέο φάκελο, κάνε δεξί κλικ στο όνομα του τίτλου μέσα από τη λίστα Steam Library και επίλεξε "Properties". Ενεργοποίησε στην καρτέλα "Local Files" και κλίκαρε το πλήκτρο "Move Install Folder". Επίλεξε το νέο φάκελο/library που σε ενδιαφέρει και κλίκαρε "Move Folder". Και είσαι έτοιμος! Μελλοντικά, κατά την εγκατάσταση νέων τίτλων, ο Steam Client θα σε ρωτάει σε ποιον φάκελο (library) επιθυμείς να αποθηκεύσεις τα δεδομένα του παιχνιδιού, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.