Ρετρό Διακόσμηση: Σπίτι... λες και βγήκε από card postal!

    Ας γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο... ...στις δεκαετίες του ’50-‘60, όπου το rock ‘n roll έχει «κατακτήσει» τη μουσική, η αντισυμβατική μόδα των hippies έχει ξεκινήσει και νέα trends εμφανίζονται…

    shutterstock_1018059544

    Ας γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο... ...στις δεκαετίες του ’50-‘60, όπου το rock ‘n roll έχει «κατακτήσει» τη μουσική, η αντισυμβατική μόδα των hippies έχει ξεκινήσει και νέα trends εμφανίζονται συνεχώς. Ή στις δεκαετίες του ‘70-‘80, όπου η διασκέδαση μεταφέρεται στις disco, το fitness έχει γίνει τρόπος ζωής και η μόδα απαιτεί neon & παστέλ αποχρώσεις.

    Όλα αυτά λοιπόν, σκέψου να τα φέρεις στο σήμερα. Αυτό είναι Ρετρό.

    Το ρετρό στιλ δανείζεται στοιχεία από προηγούμενες δεκαετίες. Στοιχεία, που προέρχονται κυρίως από τις τέχνες, τη μουσική, τη μόδα και το τότε... lifestyle. Και όλα αυτά «μπερδεύονται» μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα fun, αιχμηρό, φασαριόζικο αποτέλεσμα. Πολλές φορές, υπάρχει σύγχυση του όρου retro με το vintage. Η κύρια διαφορά είναι ότι το retro δεν είναι παλιό. Αρκεί μόνο να μοιάζει παλιό -να μοιάζει ότι έχει έρθει από το «τότε» στο «τώρα». Σε αντίθεση, το vintage είναι ένα second-hand αντικείμενο, μία αντίκα. Τώρα που έγινε το intro... Διαπίστωσες ότι ΑΥΤΟ είναι το στιλ διακόσμησης, που θες να έχει το σπίτι σου; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, για να το πετύχεις -εύκολα!

    #01. Διάλεξε χρωματική παλέτα

    Πες «ΝΑΙ» σε φωτεινά χρώματα & τολμηρές αντιθέσεις. Συνδύασε μπλε με κίτρινο, πράσινο με μωβ, καφέ με λευκό. Μην το φοβηθείς! Η ρετρό αισθητική θέλει χρώμα -πολύ χρώμα. «Παίξε» με διαφορετικά μοτίβα στις ταπετσαρίες και στα υφάσματα των επίπλων για extra δυναμικότητα. Αν θες να κινηθείς πιο safe, επίλεξε το λευκό ως χρώμα στους τοίχους. Θα είναι ο καμβάς σου, στον οποίο θα συνδυάσεις έπιπλα, κουρτίνες, διακοσμητικά και συσκευές με έντονα χρώματα και σχέδια.

    #02. Δώσε «κίνηση» στο χώρο σου

    Κάνε το χώρο σου, να μοιάζει πως κινείται... να μοιάζει ρευστός. Επίλεξε στρογγυλή τραπεζαρία. Το ίδιο προτίμησε να είναι και το τραπεζάκι του σαλονιού. Γενικά, έπιπλα με ακανόνιστες γραμμές, με κυκλικό ή ημικυκλικό σχήμα, θα δώσουν αυτό το «κάτι» στη ρετρό διακόσμηση του σπιτιού σου.

    #03. Κάνε τα παλιά έπιπλα... καινούρια!

    Θυμάσαι, εκείνη τη συρταριέρα της γιαγιάς; Ήρθε η ώρα να κάνει... Glow Up! Με υλικά για DIY κατασκευές, γίνεται «άλλο πράγμα». Βάψε την με κιμωλία, κάνε της decoupage, άλλαξέ της πόμολα. Στη συνέχεια, στόλισέ τη, με ένα βάζο, δυο-τρεις κορνίζες με φωτογραφίες, ένα neon φωτιστικό ή έναν κρεμαστό, στρογγυλό καθρέφτη. Και...Voila! Τόσο εύκολα έφτιαξες το πιο στιλάτο, retro spot.

    #05. Ρετρό style και στις ηλεκτρικές συσκευές σου

    Ααααν το project «Ανανέωση σπιτιού» περιλαμβάνει ηλεκτρικές συσκευές, τότε είναι ακόμα πιο εύκολο, να υιοθετήσεις αυτό το στιλ διακόσμησης. Στην αγορά, θα βρεις συσκευές με retro design σε παστέλ ή έντονα χρώματα, που μοιάζουν βγαλμένες από άλλη δεκαετία. Καφετιέρες, ψυγεία, τσαγιερά, φρυγανιέρες, ηλεκτρικά καλοριφέρ, που ενσωματώνουν όλες τις νέες τεχνολογίες και έχουν απίστευτο στιλ. Αναζήτησέ τες, γιατί είναι φτιαγμένες... για το σπίτι σου!

    #05. Διάλεξε διαφορετικά υλικά & υφές

    Η ρετρό αισθητική απαιτεί συνδυασμό διαφορετικών υλικών. Οπότε, κάνε άφοβα mix & match το μέταλλο, το ξύλο, την οικολογική γούνα, τη δερματίνη, το βελούδο. Στα έπιπλα, στις κουρτίνες, στα μαξιλάρια, στα χαλιά -παντού! Το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι εντυπωσιακό. Είναι φιλόξενο, ζεστό, παιχνιδιάρικο... Είναι «γεμάτο» ζωή!

    Έτσι, δημιουργείς ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που δημιουργεί μία γλυκιά νοσταλγία. Πρόκειται για ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα τόσο κλασικό στιλ, που το μόνο σίγουρο είναι πως... Θα λατρέψεις!

     

    Μερικές must retro επιλογές από το Πλαίσιο:

      [gallery columns="6" ids="87931,87930,87929,87928,87926,87927"] [gallery columns="6" ids="87935,87932,87936,87933,87937,87934"]