Προστατευτικό γυαλί: Απόλυτη προστασία για την οθόνη του smartphone σου!

    Το smartphone είναι το «εισιτήριό» μας για τον ψηφιακό κόσμο: ενημερώνει, ψυχαγωγεί, παρέχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας αλληλογραφία, μας βοηθά με τις διαδικτυακές αγορές, τη διαχείριση των…

    Tough-Glass-2
    Το smartphone είναι το «εισιτήριό» μας για τον ψηφιακό κόσμο: ενημερώνει, ψυχαγωγεί, παρέχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας αλληλογραφία, μας βοηθά με τις διαδικτυακές αγορές, τη διαχείριση των τραπεζικών μας λογαριασμών και πολλά άλλα! Είναι μία ιδιαίτερη και προσωπική «επένδυση» γι' αυτό και οφείλουμε να το προστατεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε! Διάλεξε ACCESSORIES και απογείωσε τις συσκευές σου με απίστευτες νέες δυνατότητες, ταχύτητα, ασφάλεια και στιλ! Βασικό «όπλο» ενός smartphone είναι η οθόνη αφής, η οποία μας επιτρέπει με απλές κινήσεις να πραγματοποιούμε δεκάδες ενέργειες, να απολαμβάνουμε mobile games, να τσεκάρουμε τα αγαπημένα μας βίντεο στο YouTube ή να δημιουργούμε περιεχόμενο για τα κοινωνικά μας δίκτυα. Ωστόσο, αυτή είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία τους - καθώς ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα (βλ. Corning Gorilla Glass)- οι περισσότερες από αυτές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε χτυπήματα, γρατζουνιές και... πτώσεις.

    Περί... σκληρότητας!

    Η εμπειρική κλίμακα Μος (Mohs) χρησιμοποιείται για την μέτρηση της σκληρότητας (κυρίως για τα ορυκτά) και βαθμονομείται από το 1 έως το 10, με την σκληρότητα της οθόνης ενός smartphone να κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6 βαθμών. Θεωρητικά, ένα αιχμηρό αντικείμενο (π.χ. ένα μαχαίρι) - το οποίο κατατάσσεται στην κλίμακα Μος ως «5άρι» - δεν μπορεί να χαράξει την «6άρα» οθόνη της συσκευής μας. Και εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς «πόσοι κυκλοφορούν με ένα μαχαίρι στην τσέπη τους;». Άρα δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα. Συνήθως, οι οθόνες γρατζουνιούνται από κλειδιά ή μικροσωματίδια (σκόνες, πετραδάκια), τα οποία υπάρχουν σχεδόν παντού. Γνωρίζατε ότι η σκληρότητα ενός κόκκου άμμου τοποθετείται μεταξύ 5 και 6 βαθμών της κλίμακας Μος;

    Τι είναι το προστατευτικό γυαλί και τι προστατεύει;

    Το προστατευτικό γυαλί (tempered glass) τοποθετείται εξωτερικά της οθόνης, με σκοπό να αυξήσει την ανθεκτικότητά της, ακόμα και σε περίπτωση πτώσης. Λεπτό και 100% διάφανο, αποτελείται από δύο ή και τρία υλικά, τα οποία έχουν ενωθεί μεταξύ τους μέσα από ειδική θερμική επεξεργασία (χαρακτηρίζεται και ως «ψημένο γυαλί»), αποκτώντας υψηλό βαθμό σκληρότητας (4H, 6H, 8H ή 9H). Σχεδιασμένο με τις απαραίτητες εγκοπές για την μπροστινή κάμερα, τους αισθητήρες και τα πλήκτρα, τοποθετείται πιο εύκολα από τις τυπικές μεμβράνες/ζελατίνες, ενσωματώνεται αρμονικά με την οθόνη και προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία από ενδεχόμενα χτυπήματα, κραδασμούς και πτώσεις. Στο σπάσιμο δημιουργεί θραύσματα με στρογγυλεμένες άκρες και όχι μυτερές (όπως το απλό γυαλί), ωστόσο οι περιπτώσεις που είδαμε ένα προστατευτικό γυαλί να «σώζει» την οθόνη ενός smartphone είναι πολλές. Πάρα πολλές.

    Τι μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα προστατευτικό γυαλί;

    Ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής, ένα προστατευτικό γυαλί ενδέχεται να έχει υποστεί επιπλέον επεξεργασία για τη μείωση των αντανακλάσεων ή και να διαθέτει ολεοφοβική/υδροφοβική επίστρωση για την απώθηση αποτυπωμάτων, λεκέδων και υγρών/σκληρών χημικών. Σχεδιαστικά, οφείλει να είναι αισθητικά «συμβατό» με την οθόνη του εκάστοτε κατασκευαστή (Flat, 2D, 2.5D, 3D) και η τοποθέτησή του δεν πρέπει να επηρεάζει την αυθεντική αφή και αίσθηση της οθόνης. Ιδανικά, πρέπει να ένα υλικό έτοιμο να «θυσιαστεί» αντί της οθόνης μας, χωρίς όμως να αλλοιώνει την αισθητική της συσκευής μας.

    Συνοψίζοντας...

    • Placement-wise: τα προστατευτικό γυαλιά τοποθετούνται πιο εύκολα από τις μεμβράνες/ζελατίνες.
    • Endurance-wise: τα προστατευτικό γυαλιά δεν θαμπώνουν και δεν αλλοιώνονται όπως οι μεμβράνες/ζελατίνες.
    • Experience-wise: τα προστατευτικό γυαλιά δεν αλλοιώνουν την αίσθηση χρήσης της οθόνης.
    • Practical-wise: τα προστατευτικό γυαλιά είναι πιο ανθεκτικά στον καθαρισμό με χημικά (COVID-19 αφού).
    • Temperature-wise: τα προστατευτικό γυαλιά είναι πιο ανθεκτικό στη θερμότητα.
    Στα καταστήματα Πλαίσιο και στο Plaisio.gr θα βρεις μία μεγάλη γκάμα από προστατευτικά γυαλιά, για όλα τα μοντέλα. Και αν δεν μπορείς να το τοποθετήσεις μόνος σου ή φοβάσαι ότι θα τοποθετηθεί λάθος, μην ανησυχείς, θα το τοποθετήσουμε εμείς για εσένα!