Μετέωρα | Ο «full extra» ταξιδιωτικός οδηγός!

    Ψάξαμε, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τον top προορισμό, που απέχει μόλις δυόμιση ώρες από τη Θεσσαλονίκη, μιάμιση ώρα από τα Γιάννενα και τέσσερις ώρες από την Αθήνα. Τα επιβλητικά Μετέωρα! Τι να…

    View,Of,Scenery,Landscape,And,Kalambaka,Village,In,Famous,Greek
    Ψάξαμε, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τον top προορισμό, που απέχει μόλις δυόμιση ώρες από τη Θεσσαλονίκη, μιάμιση ώρα από τα Γιάννενα και τέσσερις ώρες από την Αθήνα. Τα επιβλητικά Μετέωρα!

    Τι να δεις και τι να κάνεις στα Μετέωρα;

    Η ερώτηση θα έπρεπε να διατυπωθεί ως εξής: Τι να πρωτοδείς και τι να πρωτοκάνεις εκεί! Δες παρακάτω τη λίστα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στα to-do:

    1. Λίγα λεπτά θαυμασμού

    Με το που φτάσεις στα Μετέωρα και αντικρίσεις το τοπίο, σίγουρα θα εντυπωσιαστείς! Λογικό άλλωστε, αφού οι πελώριοι, σκουρόχρωμοι, κάθετοι βράχοι, που υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα, προκαλούν δέος. Εδώ, μπορείς να αφιερώσεις μισή ωρίτσα από το χρόνο σου, για να θαυμάσεις τη μαγευτική θέα και να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το μέρος... Όντως υπάρχει!

    2. Επίσκεψη στα μοναστήρια που... «αιωρούνται»!

    Η επίσκεψη στα μοναστήρια, που βρίσκονται στις κορυφές των βράχων είναι «must»! Συνολικά, έχει έξι μοναστήρια που είναι ανακαινισμένα και κατοικούνται από μοναχούς. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα, που δεν κατοικούνται και που είναι ερειπωμένα. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου, αλλά και το χρόνο που θες να αφιερώσεις, θα προτείναμε να επισκεφτείς 2- 4 μοναστήρια. Θυμήσου είναι μία εμπειρία, που δεν τη ζεις συχνά!

    3. Βόλτα στο ξακουστό Καστράκι

    Το Καστράκι είναι φωλιασμένο κάτω από τους βράχους, γεγονός που το καθιστά «άνετα» ως το ομορφότερο χωριό της περιοχής. Λογικά, θα έχεις τρεις ημέρες να το ευχαριστηθείς, αφού οι πιθανότητες να το έχεις επιλέξει ως το ορμητήριο της εκδρομής σου είναι πολλές! Αν πάλι, μένεις σε άλλο κοντινό μέρος αξίζει μία επίσκεψη, για να «χαθείς» στα γραφικά δρομάκια του, να αγοράσεις τοπικά προϊόντα για το σπίτι και να γευτείς τα πεντανόστιμα πιάτα στις ταβέρνες του.

    4. Γύρνα πίσω στην ιστορία

    Απέναντι από τους βράχους των Μετεώρων βρίσκεται ένα ακόμη αξιοθέατο, που «κόβει» την ανάσα! Πρόκειται για το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας με τη μεγάλη πύλη εισόδου και τον τεράστιο εσωτερικό θάλαμο 500m2 . Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο δέος, είναι ότι στο σπήλαιο θα βρεις την  παλαιότερη γνωστή ανθρώπινη κατασκευή: έναν τοίχο, ο οποίος χτίστηκε πριν από 23.000 χρόνια. Απίστευτo;

    5. Δες το... εναλλακτικά!

    Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης της πεζοπορίας ή του ποδηλάτου... εκεί ίσως είναι η ευκαιρία να το δεις αλλιώς! Υπάρχουν πάρα πολλά δίκτυα μονοπατιών με διάφορους βαθμούς δυσκολίας. Διάλεξε ένα και ακολούθησε το! Είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις πραγματικά τα Μετέωρα. Στην περίπτωση που «ψήνεσαι» και για πιο extreme καταστάσεις, μπορείς να κάνεις αναρρίχηση ή rafting στον Πηνειό!

    6. Photoshoot!

    Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, οπότε το να βρεις το κάδρο της φωτογραφίας είναι πέρα-για-πέρα εύκολο. Το μέρος ενδείκνυται για artistic photos του τοπίου, για αμέτρητες selfies με φόντο τους πελώριους βράχους, αλλά και για καλλιτεχνικά shots. Ένα extra ακόμα φωτογραφικό tip είναι να... μην αφήσεις ανεκμετάλλευτο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα (thank us later)! Πρόσθεσε στη βαλίτσα άνετα ρούχα και κανά- δυο καλά συνολάκια (για τις photo και μόνο). Φόρεσε το smartwatch σου (γιατί θα χαθούν πολλές θερμίδες) και βάλε στην τσάντα τη φωτογραφική μηχανή (για ευνόητους λόγους βλ. #6). Άνοιξε το ταξιδιωτικό αυτό άρθρο μας στο smartphone σου και πέρασε... Αξέχαστα! Πάρε ιδέες για το επόμενο σου ταξίδι, διαβάζοντας τους αναλυτικότατους ταξιδιωτικούς οδηγούς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!