Καλάβρυτα | Ο TOP προορισμός για κάθε εποχή!

    Λίγο το χιονοδρομικό του Χελμού, λίγο το ειδυλλιακό τοπίο με τα πυκνά έλατα και το απόκρημνο φαράγγι, λίγο τα πετρόκτιστα σπιτάκια και το καλό φαγητό... Τα Καλάβρυτα θεωρούνται δικαίως TOP χειμερινός…

    The,Cascade,Rail,Train,From,Kalavrita,To,Diakofto,In,Greece.
    Λίγο το χιονοδρομικό του Χελμού, λίγο το ειδυλλιακό τοπίο με τα πυκνά έλατα και το απόκρημνο φαράγγι, λίγο τα πετρόκτιστα σπιτάκια και το καλό φαγητό... Τα Καλάβρυτα θεωρούνται δικαίως TOP χειμερινός προορισμός.

    Μη σε φοβίζει ότι μπήκαμε στην άνοιξη. Τα Καλάβρυτα είναι τέλεια για κάθε εποχή. Γιατί πολύ απλά σου χαρίζουν τις ίδιες μοναδικές εικόνες, από άλλη οπτική, ενώ απολαμβάνεις τις δραστηριότητες... Χωρίς να τουρτουρίζεις από το κρύο! Επομένως, στην περίπτωση που οργανώνεις ένα mini trip, άσε τα «μα» και τα «μη» στην άκρη και πήγαινε Καλάβρυτα... Θα μας θυμηθείς! Βρίσκονται και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και την Πάτρα. Το είπαμε; Δεν το είπαμε!

    Τι να κάνεις στα Καλάβρυτα;

    1. Βόλτα με τον Οδοντωτό

    Είναι το μικρό, ιστορικό τρενάκι, που πρωτολειτούργησε το 1896 και υπερήφανα φημίζεται, ότι κάνει μια από τις 6 ωραιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές στον κόσμο. Με αφετηρία τα Καλάβρυτα, το τρένο περνάει πλάι από το ποτάμι με τα κρυστάλλινα νερά, διασχίζει το άγριο φαράγγι του Βουραϊκού και φτάνει στο πανέμορφο Διακοπτό. Την ίδια ακριβώς διαδρομή, μπορείς να την κάνεις και με τα πόδια, ακολουθώντας τις ράγες του τρένου. Ενδείκνυται  για αρχάριους πεζοπόρους, με την προϋπόθεση ότι θα υπολογίσεις τις 6 ωρίτσες που χρειάζεσαι για να φτάσεις στο Διακοπτό. Βέβαια, υπάρχει και η επιλογή να περπατήσεις μέχρι τα μισά που βρίσκεται το χωριό Κάτω Ζαχλωρού με τις ωραίες ταβέρνες (να τα λέμε και αυτά).

    2. Επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών

    Στα Καλάβρυτα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις έναν «κρυμμένο» κόσμο. Πρόκειται για ένα σπήλαιο με 3 ορόφους, 13 κλιμακωτές λίμνες και πολλές νυχτερίδες (μην τρομάξεις). Βέβαια, η ξενάγηση γίνεται μόνο στον 2ο όροφο και στις 3 λίμνες -η μία εκ των οποίων είναι η μεγαλύτερη του σπηλαίου. Εκεί, θα ακολουθήσεις μία δαιδαλώδη διαδρομή 500 μέτρων που είναι ατμοσφαιρικά φωτισμένη. Κατά μήκος της, θα βλέπεις μοναδικά ευρήματα, μυστηριώδεις στοές, πανύψηλες οροφές και μοναδικά σχήματα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες που προκαλούν δέος και κάνουν την εμπειρία αυτή... Αξέχαστη!

    3. Ζήσ’ το στα Καλάβρυτα

    Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους κοσμοπολίτικους προορισμούς. Είναι μία «ζωντανή» κωμόπολη, γεμάτη από παραδοσιακούς ξενώνες, μαγαζιά, εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ. Στα to-do πρέπει να συμπεριλάβεις μία βόλτα στον κεντρικό λιθόστρωτο πεζόδρομο, στο γραφικό σταθμό του Οδοντωτού, στην όμορφη πλατεία Ελευθερίας και στο μουσείο του Ολοκαυτώματος. Εννοείται ότι μπορείς να βρεις τα πάντα και να μη χρειαστεί να βγεις «εκτός» από τα όριά της. Φιλικά όμως, θα προτείναμε να επισκεφτείς και τα τριγύρω χωριά.

    5. Διασκέδαση στο χιονοδρομικό

    Το χιονοδρομικό του Χελμού είναι λίγο έξω από τα Καλάβρυτα (μόλις 14χλμ) και θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Έχει 7 αναβατήρες και 12 πίστες με όλους τους βαθμούς δυσκολίας, για να κάνεις κατάβαση με... θέα τη θάλασσα. Ακόμα, έχει ειδικό πάρκο για snowboard και για snow tubes, ενώ μπορείς αν θες να νοικιάσεις και snowmobile. Εάν προγραμματίσεις asap το ταξίδι σου, λογικά θα το βρεις ανοιχτό!

    Μία εναλλακτική του χιονοδρομικού...

    Μπορείς να επισκεφτείς το πλατανόδασος του Πλανητέρου, που βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό και είναι ένα αληθινό «διαμαντάκι». Εκεί, περπατώντας ανάμεσα στα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα απολαύσεις ένα καταπράσινο, χαλαρωτικό τοπίο. Στην περίπτωση μάλιστα που είσαι λάτρης του ψαριού... στο δάσος θα βρεις εστιατόρια που φτιάχνουν την πιο νόστιμη πέστροφα. Οπότε αξίζει να κάνεις μία στάση για φαγητό! Ετοίμασε βαλίτσες με άνετα (και ζεστά) ρούχα, βάλε τη φωτογραφική μηχανή και την action camera στο Backpack και... κλείσε για Καλάβρυτα! Είναι ιδανικός προορισμός για ταξίδι τόσο με το ταίρι, όσο και με παρέα -ακόμα και για μία μόνο ήμερα! Βέβαια όσο περισσότερο μένεις, τόσο περισσότερο θα τα ερωτεύεσαι (εμείς προειδοποιήσαμε). Αλλά, δεν πειράζει... είναι τόσο κοντά που με την πρώτη ευκαιρία μπορείς να ξαναπάς! Πάρε ιδέες για το επόμενο σου ταξίδι, διαβάζοντας τους αναλυτικότατους ταξιδιωτικούς οδηγούς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!