Οδηγός αγοράς: Επιλέγω τηλεόραση (έκδοση 2019)

    Ο προηγούμενος οδηγός αγοράς τηλεόρασης είχε γραφτεί στις αρχές του 2017 και ανανεώθηκε το 2018 έχοντας ήδη πολλές χιλιάδες αναγνώσεις.  Πλέον είχε έρθει η στιγμή για μια ανανέωση του οδηγού έτσι ώστε…

    2864096

    Ο προηγούμενος οδηγός αγοράς τηλεόρασης είχε γραφτεί στις αρχές του 2017 και ανανεώθηκε το 2018 έχοντας ήδη πολλές χιλιάδες αναγνώσεις.  Πλέον είχε έρθει η στιγμή για μια ανανέωση του οδηγού έτσι ώστε να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα νέα μοντέλα και να νιώσετε ασφάλεια κατά τη διάρκεια επιλογής της δικής σας νέας τηλεόρασης. Πολλά από τα χαρακτηριστικά που θεωρούσαμε "nice to have" πριν δύο χρόνια, σήμερα είναι "must have" κατά τη διάρκεια επιλογής μιας νέας τηλεόρασης και με βάση τη λογική ότι ο μέσος καταναλωτής αντικαθιστά την τηλεόραση του κατά μέσο σε κάτι περισσότερο από πέντε χρόνια. Δεν θέλετε λοιπόν να επιλέξετε μια τηλεόραση σήμερα η οποία θα χρειάζεται αντικατάσταση γιατί δεν θα καλύπτει τις ανάγκες σας συντομότερα και σε αυτό θα σας βοηθήσουμε με τον αναλυτικό παρακάτω οδηγό.

    Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος;

    Αν και όσον αφορά τις διαστάσεις μιας οθόνης το μεγαλύτερο είναι καλύτερο ;-) , θα πρέπει να βάλεις όρια στην επιλογή σου. Τα όρια έχουν κατά κύριο λόγο να κάνουν με τον χώρο σου και την απόσταση από την οποία θα παρακολουθείς. Ενδεικτικά για το σαλόνι σου πρέπει να επιλέξεις μια τηλεόραση μεγάλη, εμείς προτείνουμε τουλάχιστον 49 ίντσες και ιδανικά μπορείς να φτάσεις ακόμα και τις 65 ίντσες ή και 75 ίντσες, ανάλογα με το χώρο. Εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την απόσταση μεταξύ του αναπαυτικού καναπέ και της τηλεόρασης σου. Στην κρεβατοκάμαρα η δημοφιλέστερη επιλογή συνηθίζεται να είναι οι 32 ίντσες και πάλι όμως εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο και βέβαια την απόσταση που βρίσκεται το κρεβάτι σου από τον τοίχο ή το έπιπλο που θα τοποθετήσεις το νέο σου απόκτημα, οπότε ίσως μπορείς να αρχίσεις να κοιτάς και τηλεοράσεις στις 43 ίντσες. Πάμε να δούμε μαζί με βάση την απόσταση από την οποία θα παρακολουθείς τι μέγεθος τηλεόρασης θα πρέπει να επιλέξεις. Σημείωσε εδώ ότι όσο μεγαλύτερη ανάλυση είναι το περιεχόμενο που θα βλέπεις στην τηλεόραση σου, τόσο περισσότερες ίντσες θα χρειαστείς για να απολαύσεις την αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας που προσφέρει. Μιας και η πληθώρα των τηλεοράσεων σήμερα στην αγορά προσφέρει ανάλυση 4K UHD, θα δούμε παρακάτω για τις τέσσερις δημοφιλέστερες διαστάσεις τις προτεινόμενες αποστάσεις παρακολούθησης.

    Να επιλέξω 8K, 4K, Full HD ή HD;

    Η ανάλυση της τηλεόρασης που θα επιλέξεις πρακτικά σου δείχνει πόσο ποιοτική εικόνα μπορεί να δείξει. Ανάλογα με την ανάλυση θα πρέπει να επιλέξεις και αυτό που θα δεις ώστε να της δίνει όλη την πληροφορία που η τηλεόραση σου μπορεί να δείξει. 8Κ Ultra HD Αναζητάς την τηλεόραση με την απόλυτα κορυφαία ποιότητα εικόνας; Ξέχασε όλα τα άλλα και θα επιλέξεις άμεσα μια από τις τηλεοράσεις με 8K Ultra HD panel που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με ανάλυση 4 φορές υψηλότερη από την ήδη εντυπωσιακή 4K UHD και 16 φορές υψηλότερη από την FHD τα νούμερα απλά μιλάνε από μόνα τους για τις εμπειρία θέασης που είναι σε θέση να σου προσφέρει μια τέτοια τηλεόραση. Προφανώς και μια τέτοια τηλεόραση κορυφαίας τεχνολογίας ενσωματώνει τα πρότυπα που τα περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο υποστηρίζουν, οπότε θα απολαύσεις μοναδική εικόνα, την καλύτερη που έχεις δει μέχρι σήμερα. 4K Ultra HD Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν τηλεοράσεις με ανάλυση 4Κ τις οποίες θα βρεις ως 4K ή UHD ή Ultra HD ή 4K Ultra HD. Αν ψάχνεις κορυφαία ποιότητα εικόνας, τότε δεν κοιτάς για τίποτε άλλο, είναι μονόδρομος για εσένα η επιλογή μιας 4K τηλεόρασης. Πέραν της ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης που προσφέρουν οι 4Κ τηλεοράσεις έρχονται, πλέον όλες, με ενσωματωμένη την τεχνολογία HDR χάρη στην οποία απολαμβάνεις εικόνα που μοιάζει ακόμα περισσότερο στην πραγματική. Τονίζει τις σκιές και τα φωτεινά σημεία, αυξάνοντας έτσι την αντίθεση και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από εντυπωσιακό. Σημείωσε ότι αν έχεις ήδη ή σκοπεύεις να συνδέσεις στη νέα σου τηλεόραση ένα PlayStation 4 Pro ή ένα Xbox One X, τότε πάλι δεν κοιτάς πουθενά αλλού. Επιλέγεις μια 4Κ τηλεόραση με HDR και είσαι έτοιμος να δεις γραφικά … από άλλο πλανήτη. Full HD Η Full HD ανάλυση, γνωστή και ως 1080p, αν και είναι μόλις το 1/4 της 4K δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα και ήταν το κορυφαίο standard για πολλά χρόνια πριν την κυκλοφορία των 4Κ τηλεοράσεων. Σε αυτή την ανάλυση απολαμβάνεις τα Blu-ray σου με όλη τους τη λεπτομέρεια, ενώ παρακολουθήσεις και τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. HD Στις μικρότερες τηλεοράσεις και μόνο σε αυτές πλέον, υπάρχει η επιλογή της HD ανάλυσης, η οποία είναι διαδεδομένη και ως 720p. Είναι μια καλή επιλογή αν βλέπεις DVD και τα απλά κανάλια της τηλεόρασης μιας και δεν θα χάσεις και πολλά. Επιπλέον στα θετικά της έχει ότι οι τηλεοράσεις με HD ανάλυση δεν κοστίζουν μια περιουσία, ενώ στις λίγες ίντσες η εικόνα δεν απογοητεύει τόσο όσο στις μεγαλύτερες.  

    OLED, QLED, LED ή ELED;

    Μπερδεύτηκες με όλες αυτές τις ορολογίες; Θα σε ξεμπερδέψουμε παρακάτω για να επιλέξεις τη δικιά σου τηλεόραση έτσι όπως τη θέλεις. OLED Οι OLED τηλεοράσεις κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια, τελευταία όμως οι τιμές τους έχουν φτάσει σε επίπεδα που «κοινοί θνητοί» μπορούν να ακουμπήσουν. Φημίζονται για το απόλυτο μαύρο που προσφέρουν μιας και πρακτικά κάθε ένα από τα pixel του πάνελ φωτίζεται αυτόνομα. Αποδίδουν εξαιρετικό contrast, προσφέρουν μεγάλες γωνίες θέασης και οι τηλεοράσεις με πάνελ τεχνολογίας OLED είναι πάρα πολύ λεπτές. QLED Τα πάνελ QLED προσφέρουν εικόνες με μεγαλύτερη ευκρίνεια χάρη στα ολοζώντανα χρώματα που αποδίδουν χωρίς χρωματικές αλλοιώσεις, αλλά και υψηλή φωτεινότητα. Βασίζονται στην τεχνολογία LED αλλά είναι περισσότερο εξελιγμένες και έτσι οι προβολές τους εντυπωσιάζουν και προσφέρουν πρακτικά δισεκατομμύρια χρώματα, πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι. Τηλεοράσεις με τεχνολογία QLED θα βρεις μόνο με αναλύσεις 4Κ, ενώ πλέον δεν θα χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γίνει μία από αυτές το κέντρο ψυχαγωγίας του σπιτιού σου. LED Οι περισσότερες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά έρχονται με πάνελ τεχνολογίας LED. Η ποιότητα εικόνας που προσφέρουν είναι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ θεωρούνται μια πολύ καλή λύση για χώρους με έντονο φωτισμό αφού προσφέρουν και υψηλή φωτεινότητα. Στα θετικά της τεχνολογίας είναι ότι οι τηλεοράσεις με LED πάνελ είναι πολύ λεπτές και αρκετά ελαφριές, έρχονται σε προσιτές τιμές και καταναλώνουν, συγκριτικά με παλαιότερες τεχνολογίες, λιγότερη ενέργεια. ELED Τα ELED panel είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν εξαιρετικά φωτεινές θεάσεις. Έχουν όλα τα θετικά που θα βρει κανείς σε μια τηλεόραση με LED panel και επιπλέον διαθέτουν σε ολόκληρη την επιφάνεια τους ομοιόμορφη φωτεινότητα, συνήθως αρκετών εκατοντάδων nits και έτσι απολαμβάνεις ακόμα και σε χώρους με υψηλή φωτεινότητα εικόνα λαμπερή.    

    Smart TV ή συμβατική; Αλήθεια υπάρχει αυτό το δίλημμα;

    Η αλήθεια είναι πως αν έχεις δει τι προσφέρει μια Smart TV πραγματικό δίλημμα δεν υπάρχει, απλά επιλέγεις μια Smart TV. Αν θέλεις η τηλεόραση σου να έχει πρόσβαση στο internet και έτσι να σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις πλούσιο περιεχόμενο σε υψηλές αναλύσεις, μια Smart TV το κάνει αυτό. Επιλέγεις το app που σε ενδιαφέρει και άμεσα παρακολουθήσεις video από το YouTube, το Netflix, και το Amazon Video. Επιπλέον από την άνεση του καναπέ σου ακούς την αγαπημένη σου μουσική, βλέπεις φωτογραφίες και βίντεο που έχεις αποθηκευμένα στον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σου, στη μεγάλη οθόνη της Smart TV σου. Η Smart TV γίνεται άμεσα το κέντρο ψυχαγωγίας του σπιτιού σου.   Android TV Κάποιες smart TV ξεχωρίζουν γιατί χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα το Android και έτσι είναι πιο κοντά στην καθημερινότητα όλων μας που χρησιμοποιούμε ένα smartphone το οποίο ενσωματώνει λειτουργικό σύστημα Android. Πέραν της μεγαλύτερης ευχρηστίας, εξαιτίας της οικειότητας, μια smart TV με Android λειτουργικό σύστημα πρακτικά ενσωματώνει το Chromecast προσφέροντας μας έτσι και όλες τους τις δυνατότητες. Έτσι έχουμε από την τηλεόραση μας με Android TV έχουμε πρόσβαση σε φωτογραφίες, μουσική, video και άλλο περιεχόμενο που έχουμε στο smartphone ή το tablet μας κατευθείαν στην μεγάλη οθόνη. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Android σημαίνει εφαρμογές, πολλές εφαρμογές. Οι συμβατές εφαρμογές με Android TV και τα games κατεβαίνουν με ένα σου κλικ στην τηλεόραση σου και έτσι την εμπλουτίζεις με επιπλέον περιεχόμενο και λειτουργικότητα, εύκολα και γρήγορα.

     

     

    HDR: Τι είναι και γιατί το χρειάζομαι

    Πιθανόν η σημαντικότερη τεχνολογία βελτίωσης της ποιότητας εικόνας τα τελευταία χρόνια, εκτός από τα 4K και 8K panel, είναι η μορφή περιεχομένου HDR (High Dynamic Resolution), η οποία προσφέρει ρεαλιστικά χρώματα μέσα από μία ευρεία παλέτα χρωμάτων, αυξημένο λόγο αντίθεσης, τονίζοντας έτσι τόσο τις φωτεινές όσο και τις σκοτεινές περιοχές μιας εικόνας με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.  Το HDR επεκτείνει σημαντικά το εύρος τόσο της αντίθεσης όσο και του χρώματος. Τα φωτεινά τμήματα της εικόνας μπορούν να γίνουν πολύ φωτεινότερα, οπότε η εικόνα φαίνεται να έχει περισσότερο "βάθος". Τα χρώματα επεκτείνονται για να εμφανίζουν πιο φωτεινά μπλε, πράσινα, κόκκινα και όλα στο ενδιάμεσο. Η ευρεία γκάμα χρωμάτων (Wide Color Gamut - WCG) έρχεται μαζί με το HDR και φέρνει ακόμα περισσότερα χρώματα στην οθόνη. Χρώματα που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να αναπαραχθούν σε οποιαδήποτε τηλεόραση. Το κόκκινο ενός πυροσβεστικού οχήματος, το βαθύ βιολετί μιας φρέσκιας μελιτζάνας, ακόμα και το πράσινο που έχει το γρασίδι σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι χρώματα που χωρίς το HDR δεν φαίνονται σωστά. Μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει ποτέ πριν ότι αυτά τα χρώματα δεν ήταν ακριβώς όπως φαινόταν στην πραγματική ζωή, αλλά πλέον είναι βέβαιο ότι θα το κάνετε. Το WCG θα φέρει αυτά τα χρώματα και εκατομμύρια περισσότερα μπροστά στα μάτια σας. Περιεχόμενο με πληροφορία HDR πλέον μπορεί να βρει κανείς σήμερα σχετικά εύκολα, είτε σε κάποιο Bluray, στο Netflix ακόμα και στο PlayStation 4 Pro του παίζοντας games και απολαμβάνοντας γραφικά που δεν πιστεύει στα μάτια του. Στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικά HDR standards όπως τα HDR10, Dolby Vision, HLG και Advanced HDR και για τα οποία αν θέλεις να μάθεις περισσότερα έχουμε ετοιμάσει ένα αναλυτικό οδηγό εδώ.  

    Soundbar ή Home Cinema για ήχο που ενθουσιάζει

    Έχεις επιλέξει την επόμενη τηλεόραση σου η οποία θα γίνει το κέντρο της διασκέδασης σου. Εμείς προτείνουμε να τη συνοδεύσεις μαζί με ένα Soundbar ή ένα Home Cinema έτσι ώστε να αναβαθμίζεις κατακόρυφα και την ηχητική σου εμπειρία. Για μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία θα χρειαστεί να συνδυάσεις τη νέα σου τηλεόραση με ένα Home Cinema ή μια Soundbar και έτσι κάθε στιγμή που θα παρακολουθείς την αγαπημένη σου ταινία ή σειρά στο Netflix, ένα video στο YouTube η απλά παίζεις ένα game στην αγαπημένη σου κονσόλα θα γίνεται αυτόματα μια στιγμή απόλαυσης με υπερθέαμα ήχου και εικόνας. Εμείς έχουμε διαθέσιμο ένα αναλυτικό οδηγό για να επιλέξεις Soundbar ή Home Cinema για τη νέα σου τηλεόραση έτσι ώστε να απολαμβάνεις κάθε στιγμή.  

    Ξένοιασε για 5 χρόνια

    Σύμφωνα με έρευνες κατά μέσο η αντικατάσταση μιας τηλεόρασης γίνεται πλέον κάθε πέντε χρόνια. Εμείς στο Πλαίσιο προσφέρουμε το πακέτο που θα δώσει λύση και θα σε εξασφαλίσει για αυτά τα πέντε χρόνια, με την υπηρεσία Επέκταση εγγύησης TV η οποία προσφέρει πέντε χρόνια συνολική εγγύηση πλήρους κάλυψης. Πλέον ξενοιάζεις επιλέγοντας κατά την αγορά της τηλεόρασης και την υπηρεσία Επέκτασης εγγύησης TV η οποία σε καλύπτει πλήρως για πέντε χρόνια από την αγορά η οποία προσφέρει δωρεάν εργασία, δωρεάν ανταλλακτικά, απεριόριστες επισκευές, απόκριση τεχνικού εντός 24 ωρών από την αναγγελία της βλάβης, δανεική συσκευή κατά τη διάρκεια της επισκευής, ακόμα αντικατάσταση της συσκευής σου σε περίπτωση που η βλάβη δεν μπορεί να επισκευαστεί εντός 14 ημερών.  

    Τεχνική υποστήριξη στο χώρο σου!

    Και μην ξεχνάς, το Πλαίσιο σου προσφέρει τεχνική υποστήριξη στο χώρο σου, ώστε να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία προβολής χωρίς κόπο! Διάλεξε το πακέτο υπηρεσιών που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και κλείσε το ραντεβού σου στο 801-11-12345 ή με ένα email στο techsupport@plaisio.gr: Εγκατάσταση σύνδεση και επίδειξη λειτουργιών

    • Αποσυσκευασία και έλεγχος
    • Εγκατάσταση βάσης σε τοίχο και τοποθέτηση συσκευής
    • Αρχική παραμετροποίηση
    • Συντονισμός καναλιών
    • Ρύθμιση χρωμάτων
    • Ρύθμιση Smart λειτουργιών (DLNA, Screen Mirroring, Netflix, YouTube, Social Media)
    • Βασική εκπαίδευση
    • Εκπαίδευση σε λειτουργίες Smart
    • Διευθέτηση καλωδίωσης
    • Διάρκεια Υπηρεσίας 1 ώρα

    Σύνδεση και επίδειξη λειτουργιών Smart TV

    • Αποσυσκευασία και έλεγχος
    • Τοποθέτηση συσκευής σε έπιπλο
    • Αρχική παραμετροποίηση
    • Συντονισμός καναλιών
    • Ρύθμιση χρωμάτων
    • Ρύθμιση Smart λειτουργιών (DLNA, Screen Mirroring, Netflix, YouTube, Social Media)
    • Βασική εκπαίδευση
    • Εκπαίδευση σε λειτουργίες Smart
    • Διευθέτηση καλωδίωσης
    • Διάρκεια Υπηρεσίας 1 ώρα

    Σύνδεση και επίδειξη λειτουργιών

    • Αποσυσκευασία και έλεγχος
    • Τοποθέτηση συσκευής σε έπιπλο
    • Αρχική παραμετροποίηση
    • Συντονισμός καναλιών
    • Ρύθμιση χρωμάτων
    • Βασική εκπαίδευση
    • Διευθέτηση καλωδίωσης
    • Διάρκεια Υπηρεσίας 1 ώρα

      [mks_col] [mks_one_half] [mks_button size="large" title="Δες εδώ όλα τα Soundbars" style="rounded" url="https://www.plaisio.gr/thleoraseis/perifereiaka-tv/soundbars-multiroom.htm" target="_blank" bg_color="#8224e3" txt_color="#FFFFFF" icon="" icon_type="" nofollow="0"] [/mks_one_half] [mks_one_half] [mks_button size="large" title="Δες εδώ όλα τα Home cinema" style="rounded" url="https://www.plaisio.gr/thleoraseis/perifereiaka-tv/soundbars-multiroom.htm" target="_blank" bg_color="#8224e3" txt_color="#FFFFFF" icon="" icon_type="" nofollow="0"] [/mks_one_half] [/mks_col]