iOS Games: Κάνε live streaming από το iPhone/iPad στο Twitch!

    Η εφαρμογή του Twitch για το iOS μόνο ως ολοκληρωμένη δεν θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς, αφού - δυστυχώς - δεν παρέχει δυνατότητα αναμετάδοσης των αγαπημένων σου games απευθείας στη…

    Twitch_iOS
    Η εφαρμογή του Twitch για το iOS μόνο ως ολοκληρωμένη δεν θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς, αφού - δυστυχώς - δεν παρέχει δυνατότητα αναμετάδοσης των αγαπημένων σου games απευθείας στη πλατφόρμα, παρά μόνο ενεργοποιεί την κάμερα της συσκευής, μετατρέποντάς την σε μία πανάκριβη... «webcam» Κάπου εδώ οι περισσότεροι hardcore gamers θα έλεγαν ότι τα mobile games δεν είναι «πραγματικά παιχνίδια» και άλλα τέτοια, ωστόσο αυτό δεν είναι το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ότι η επίσημη εφαρμογή του Twitch δεν κάνει το αυτονόητο: δεν σου επιτρέπει να αναπαράγεις - σε πραγματικό χρόνο - το gameplay των αγαπημένων σου iOS τίτλων. Λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει η εφαρμογή της Mobcrush (Mobcrush: Livestream Games), η οποία είναι διαθέσιμη για iOS 11 συσκευές. Για να λειτουργήσει χρειάζεται έναν ενεργό λογαριασμό στο Twitch και φυσικά ένα iPhone/iPad. Μόλις την εγκαταστήσεις, θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό Mobcrush. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις login χρησιμοποιώντας ένα Facebook ή Google ID. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να συνδέσεις το λογαριασμό του Twitch:
    • Από το πλήκτρο επιλογών που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης, θα κατεβάσεις το μενού
    • Θα επιλέξεις τη λειτουργία Broadcast.
    • Κάτω από την επιλογή "Stream gamepay to" θα επιλέξεις Twitch και θα συνδεθείς με το λογαριασμό σου.
    • Το Mobcrush θα ζητήσει πρόσβαση στο streamkey σου. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθει το live streaming.
    Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης/ρύθμισης της εφαρμογής, θα πρέπει να προσθέσεις το νέο εργαλείο εγγραφής στο Κέντρο Eλέγχου του iOS 11 (Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου > Προσαρμογή). Άνοιξε το παιχνίδι που θέλεις να μεταδώσετε στο Twitch, έπειτα το Κέντρο ελέγχου και κράτα πατημένο (παρατεταμένα) το πλήκτρο εγγραφής. Στο μενού του πλήκτρου εγγραφής, άλλαξε την επιλογή αποθήκευσης στην επιλογή από Camera Roll σε Mobcrush. Επίλεξε Broadcast, κλείσε το Kέντρο Eλέγχου και ξεκίνα να παίζεις το παιχνίδι που σε ενδιαφέρει. Το Mobcrush θα προσαρμόσει αυτόματα τον προσανατολισμό της οθόνης, σύμφωνα με το παιχνίδι, οπότε δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσεις το κλείδωμα προσανατολισμού. Σε περίπτωση που ο ήχος του παιχνιδιού δεν ακούγεται σωστά (ή καθόλου), τσέκαρε τα δικαιώματα μικροφώνου για την εφαρμογή και πως ο διακόπτης σίγασης (mute) βρίσκεται στη σωστή θέση. Οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι η ζωντανή μετάδοση ενός παιχνιδιού από iPhone ή iPad καταναλώνει σημαντικά ποσά ενέργειας, οπότε έχε το νου σου για να μην πέσει «μαύρο».