iOS 11: Οι καλύτερες AR εφαρμογές που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα!

    Με την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος iOS 11 και τη συνδρομή του ARKit, ενός framework το οποίο επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας, η Apple έφερε…

    AR_Apps
    Με την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος iOS 11 και τη συνδρομή του ARKit, ενός framework το οποίο επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας, η Apple έφερε τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στις συσκευές εκατομμυρίων χρηστών. Νέες και καλύτερες AR-based υλοποιήσεις, με μεγαλύτερη έμφαση στα AR games, βρίσκουν το δρόμο τους προς το App Store, εισάγοντας τους χρήστες σε καινούργιους κόσμους ψυχαγωγίας και μοναδικών δυνατοτήτων, ενσωματώνοντας με πρωτόγνωρο τρόπο γραφικά και ήχο στο πραγματικό περιβάλλον. Σε αντίθεση με τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας (VR), μπορούν να παιχτούν χωρίς ειδικό εξοπλισμό (headset, goggles, ακουστικά), απευθείας από την οθόνη ενός iPhone ή iPad. Το ARKit υποστηρίζεται από τους επεξεργαστές A9, A10 και A11, μιας και αυτοί διαθέτουν την απαιτούμενη υπολογιστική ικανότητα που χρειάζονται αυτοί οι τίτλοι, άρα οι iOS 11 συσκευές που τους υποστηρίζουν είναι:
    • iPhone 6s
    • iPhone 6s Plus
    • iPhone 7
    • iPhone 7 Plus
    • iPhone SE
    • iPad Pro (9.7, 10.5 και 12.9) - 1ης και 2ης γενιάς
    • iPad 2017
    • iPhone 8
    • iPhone 8 Plus
    • iPhone X

    The Machines 

    Το The Machines (Directive Games) είναι μία από τις καλύτερες AR υλοποιήσεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ένα must-have game για τους κατόχους iOS συσκευών. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, ως αντιπροσωπευτικός «εκπρόσωπος» του είδους, στο Apple Special Event της 12ης Σεπτεμβρίου, επιδεικνύοντας τις ξεχωριστές δυνατότητες του ARKit σε συνδυασμό με τη μηχανή γραφικών Unreal Engine 4.

    AR Dragon

    Το AR Dragon (PlaySide) σου επιτρέπει να εκολλάψεις και να μεγαλώσεις το δικό σου Δράκο, φροντίζοντας και εκπαιδεύοντάς τον σε καθημερινή βάση. Κάθε φορά που ανοίγεις την εφαρμογή, το μυθικό πλάσμα μεγαλώνει. Η PlaySide Studios έχει φροντίσει ώστε κάθε Δράκος να είναι μοναδικός, οπότε αν είσαι φαν του Game of Thrones ετοιμάσου να γίνεις "Mother/Father of Dragons"...

    ARise

    Το ARise (Climax Studios) είναι ένα παιχνίδι πλατφόρμας, το οποίο μπορεί να μεταμορφώσει το σαλόνι σου σε ένα φαντασμαγορικό - έτοιμο για εξερεύνηση - τρισδιάστατο περιβάλλον, γεμάτο έξυπνους γρίφους και «μαγικά» εμπόδια. Το καλύτερο: δεν χρειάζεται καν να αγγίξεις την οθόνη της συσκευής σου. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο πρωτοποριακά mobile games που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

    Kings of Pool

    Το Kings of Pool (Uken Studios) είναι ένα κλασσικό, τρισδιάστατο τραπέζι αμερικάνικου 8μπαλου μπιλιάρδου, το οποίο οι πάικτες μπορούν να τοποθετήσουν σε μια επίπεδη επιφάνεια και να αρχίσουν... τις στεκιές, συμμετέχοντας ακόμα και σε δικτυακά τουρνουά αλλά και κάνοντας chat, ανταλλάσοντας απόψεις με άλλους παίκτες.

    Housecraft

    To Housecraft (Sirvo) σου επιτρέπει να διακοσμήσεις το σπίτι σου, χωρίς κούραση ή περιττά έξοδα, χρησιμοποιώντας ένα iPhone ή ένα iPad. Η εφαρμογή αντλεί δεδομένα από έναν τεράστιο κατάλογο τρισδιάστατων αντικειμένων/επίπλων, τα οποία μπορείς να προσαρμόσεις στο χώρο σου, αλλάζοντας το μέγεθος τους. Επιπλέον, σου δίνει τη δυνατότητα να τα δεις υπό οποιαδήποτε γωνία και υπό οποιοδήποτε είδος φωτισμού.

    AR MeasureKit

    Με την εφαρμογή AR MeasureKit (Rinat Khanov) μπορείς να μετατρέψεις την κάμερα ενός iPhone ή ενός iPad σε κλίμακα μέτρησης. Η εφαρμογή είναι πλήρως λειτουργική μόνο στην Pro έκδοση της, ωστόσο, το σημαντικότερο εργαλείο της, ο χάρακας, είναι ελεύθερο προς χρήση και στη freemium έκδοση. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του χάρακα, μπορείς να μετρήσεις ευθείες γραμμές σε οποιαδήποτε επιφάνεια (και με αρκετά καλή ακρίβεια).

    StackAR

    To StackAR (Ketchapp) είναι ένα παιχνίδι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό και ιδιαίτερο περιβάλλον χρήσης, χαρακτηριστικά τα οποία συνδυάζονται με ένα εξαιρετικά εθιστικό gameplay. Στόχος σου είναι να δημιουργήσει πύργους (stacks) από πλάκες, τοποθετώντας τη μία ακριβώς πάνω από την άλλη. Κάθε φορά που αφήνεις έστω και ένα μικρό περιθώριο, η πλάκα μικραίνει και ο στόχος γίνεται ακόμα πιο δύσκολος. Φαντάσου, αυτό ακριβώς αλλά σε τρεις διαστάσεις. Θα κολλήσεις, είναι σίγουρο!

    Thomas & Friends Minis

    Το Thomas & Friends Minis (Budge Studios) είναι ένα παιχνίδι που σου επιτρέπει να σχεδιάσεις γραμμές (διαδρομές) για τον Τόμας το Τρενάκι. Η AR έκδοση του παιχνιδιού σού επιτρέπει να τοποθετήσεις τις ράγες στον πραγματικό κόσμο, πχ. στο πάτωμα του δωματίου σου. Μπορεί να παιχτεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, αφού πρώτα διαμορφωθεί κατάλληλα, προκειμένου να δημιουργήσεις τις δικές σου «αμαξοστοιχίες».

    Warhammer 40.000: Freeblade 

    Το Warhammer 40.000 (Pixel Toys) βασίζεται στο Metal API της Apple, προσφέροντας εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας κατά την αναπαραγωγή των γραφικών και 3D Touch gameplay, για βέλτιστη απτική αλληλεπίδραση. Διαθέτει 200 single-player αποστολές και λειτουργία multiplayer, ενώ παράλληλα έχει λάβει τη διάκριση "Best of 2015" από το App Store. Με την κυκλοφορία του iOS 11, ο τίτλος δέχτηκε μία αναβάθμιση και απέκτησε λειτουργία AR κάμερας, μέσω της οποίας μπορείς να εμφανίσεις τον προσωπικό σου Imperial Knight στον πραγματικό κόσμο, να βγάλεις φωτογραφίες και να τις μοιραστείς με τους φίλους σου.