Για δώρα με… τύπο!

    Εσύ τι δώρο θα κάνεις φέτος στους αγαπημένους σου; Πες μου και θα σου πω τι τύπος είσαι! Αχ, Χριστούγεννα! Η εποχή που ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους ή/και επιδίδεται σε ατελείωτες ώρες scrolling,…

    Δώρα με τύπο
    Εσύ τι δώρο θα κάνεις φέτος στους αγαπημένους σου; Πες μου και θα σου πω τι τύπος είσαι!
    Αχ, Χριστούγεννα! Η εποχή που ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους ή/και επιδίδεται σε ατελείωτες ώρες scrolling, μέχρι να βρει δώρα για τους αγαπημένους του. Ή αλλιώς, η στιγμή που όλοι αναρωτιούνται «Τι δώρο να του/της/τους πάρω φέτος τις γιορτές». Μπορεί η αναζήτηση δώρων να είναι πλέον «παιχνιδάκι» (να ‘ναι καλά το internet), ωστόσο, η επιλογή δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Θέλουμε να διαλέξουμε εκείνο το δώρο που θα ταιριάζει στο στυλ του παραλήπτη, αλλά θα συμβαδίζει και με τον χαρακτήρα μας, για να παραμένει προσωπικό. Έτσι, ανάλογα με το δώρο που επιλέγουμε τελικά, καταλήγουμε σε εφτά διαφορετικούς τύπους. Εσύ, άραγε, σε ποιον τύπο ανήκεις; δώρα

    1. Ο Πρακτικός

    Αυτός που ξέρει τι δώρο θέλεις χρειάζεσαι για τις γιορτές. Συνήθως κάνει δώρα που απεχθανόμασταν ως παιδιά, αλλά λατρεύουμε ως ενήλικες. Με λίγα λόγια… κάλτσες, παντόφλες, ρόμπες, κουβερτάκια για χουχούλιασμα, κούπες, αρωματικά κεριά και sticks κ.ά.

    2. Ο Τζίνγκλ Μπελ

    Τον καταλαβαίνεις ήδη από το χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ . Πιθανά δώρα από έναν Τζίνγκλ Μπελ είναι μια χριστουγεννιάτικη κούπα, κάποιο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, ένα ωραίο στολίδι για το δέντρο, ακόμα και αρωματικά κεριά για χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η λέξη κλειδί εδώ, όπως κατάλαβες, είναι τα Χριστούγεννα. Κι επειδή τα λατρεύει, θα βάλει και εσένα στο κλίμα με το δώρο του.

    3. Ο Παιχνιδιάρης

    Είναι αυτός ο φίλος που είναι η ψυχή της παρέας και λατρεύει τις ομαδικές δραστηριότητες. Και όταν λέμε ομαδικές δραστηριότητες, εννοούμε από επιτραπέζια παιχνίδια (κλασσικά ή πιο…ακατάλληλα) και μικρόφωνα karaoke, μέχρι ποτήρια hangover και πολλά, πολλά άλλα.

    4. Ο Secret Santa

    Συνήθως είναι ένας συνάδερφος ή ένας φίλος μέσα από την παρέα, που έχει επιλεχθεί στην τύχη να είναι ο κρυφός Άγιος Βασίλης σου. Κατά κανόνα έχει συγκεκριμένο budget, μικρό σχετικά (10~15€). Επομένως, τα δώρα στη λίστα του Secret Santa είναι μικρά, συμβολικά και συνήθως χριστουγεννιάτικα. Κλασσικά παραδείγματα αυτών θα βρεις στις κατηγορίες 1 έως 3.

    5. Ο Gadgetάκιας

    Όλοι έχουμε έναν φίλο που ξέρει όλα τα κόλπα για να κάνει την καθημερινότητά του πιο εύκολη και εξ’ ου λατρεύει τα gadgets. Και γιατί όχι, αφού τα gadgets του λύνουν τα χέρια και στην επιλογή δώρου; Τι να περιμένεις; Ένα ηχειάκι bluetooth, headphones ή ακόμα και ένα cool wearable – ειδικά όταν το budget είναι ευέλικτο.

    6. Ο DIY

    Ίσως είναι και ο πιο προσωπικός τύπος, αφού έχει αφιερώσει στο δημιούργημά του χρόνο, ταλέντο και αγάπη για να το τελειοποιήσει. Μπορεί να είναι μια αυτοσχέδια κάρτα origami, ένα διακοσμητικό από πηλό, ένα αρωματικό κερί ή ένα χειροποίητο στολίδι. Ή ακόμα καλύτερα, ένα κουτί σπιτικά μπισκότα ή ένα χριστουγεννιάτικο μπισκοτένιο σπιτάκι με ζαχαρωτά!

    7. Ο Δωροκάρτας

    Και καταλήγουμε στον τελευταίο τύπο. Που φαίνεται λίγο απρόσωπος, αλλά δεν είναι κατά βάθος. Γιατί  – ενώ θεωρεί την επιλογή δώρου σημαντική –  εκείνος είτε δεν πρόλαβε, είτε δεν κατάφερε να διαλέξει το τέλειο δώρο για εσένα. Γιατί πιστεύει ότι το καλύτερο δώρο είναι αυτό που διαλέγεις μόνος σου. Και πώς θα στο κάνει ο ίδιος; Μα φυσικά με μία ηλεκτρονική δωροκάρτα, εύκολα και γρήγορα!
    Εμείς σου είπαμε τους τύπους δώρων και κάποιες έξυπνες προτάσεις. Αν εξακολουθείς να αναρωτιέσαι τι να επιλέξεις, έχουμε κι άλλες συμβουλές να σου δώσουμε. Όχι εμείς βασικά, αλλά ο Λάμπρος Φισφής, που κουράστηκε να λαμβάνει “κακά” δώρα κάθε Χριστούγεννα. Άρα, το μόνο που έχεις να κάνεις (πέρα από δώρο), είναι να δεις το video εδώ:
    [embed]https://www.youtube.com/watch?v=uCpC3KVDK74[/embed]