Αυτά τα Χριστούγεννα στόλισε instagramικά το σπίτι σου!

    Ξέρουμε ότι έχεις μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων ήδη από τον Νοέμβρη. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχει μια γωνιά στο σπίτι που άφησες ανεκμετάλλευτη! Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους είναι ίσως η…

    Xmas deco main
    Ξέρουμε ότι έχεις μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων ήδη από τον Νοέμβρη. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχει μια γωνιά στο σπίτι που άφησες ανεκμετάλλευτη!
    Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους είναι ίσως η πιο ωραία γιορτή του χρόνου! Κάθε γωνιά κατακλύζεται από στολίδια, λαμπιόνια και ένα εορταστικό κλίμα που αποπνέει χαρά και οικογενειακή θαλπωρή. Τα σπίτια, η αγορά, ακόμα και οι δρόμοι είναι ντυμένοι στα γιορτινά τους, με χρώματα και φώτα που σε κάνουν να σαστίζεις. Βέβαια, για ορισμένους τα στολίδια είναι ό,τι τα σεμεδάκια για τη γιαγιά. Πάνε παντού – «Όχι και στην τηλεόραση βρε γιαγιά, πώς θα βλέπουμε;!». Κατακλυσμένοι από το πνεύμα των Χριστουγέννων και στην (υπερ)προσπάθειά μας να στολίσουμε, ενίοτε χάνουμε το μέτρο (όπως η γιαγιά) και έτσι το σπίτι καταλήγει σαν κακόγουστο θεματικό πάρκο. Στον αντίποδα, όλοι έχουμε δει αυτά τα ΥΠΕΡΟΧΑ στολισμένα σπίτια, που φιγουράρουν σε social media, περιοδικά και στην τηλεόραση. Αυτά που τα βλέπεις και κατευθείαν σκέφτεσαι «Αχ πόσο όμορφο, θέλω κι εγώ!». Αν όντως θες κι εσύ, με λίγη έμπνευση και μια μικρή βοήθεια, μπορείς να το έχεις! Απλά συνέχισε να διαβάζεις…

    Ω έλατο, ω έλατο…

    Χριστούγεννα στο σπίτι Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ξεκινάει παραδοσιακά με τον στολισμό του δέντρου. Και είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι από μόνο του το πιο μεγάλο και όμορφο «στολίδι» του σπιτιού. Επομένως, θα πρέπει να είναι στολισμένο σωστά! Όπως κι αν είναι το δέντρο σου (φυσικό/τεχνητό, ψηλό/κοντό, πράσινο ή άλλο χρώμα), το βασικό στοιχείο για να το αποθεώσεις είναι τα στολίδια. Μπορείς να παίξεις με κλασσικούς συνδυασμούς, όπως χρυσό-κόκκινο, λευκό-ασημί, χρυσό-ασημί, ή να του δώσεις έναν πιο διασκεδαστικό και πολύχρωμο χαρακτήρα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και ιδανικές για κάθε στυλ. Οπότε, πριν ξεκινήσεις να στολίζεις, διάλεξε τη θεματική που σου ταιριάζει και jingle all the way!

    Μικρές πινελιές για χριστουγεννιάτικες στιγμές στο σπίτι!

    Χριστούγεννα στο σπίτι Νομίζεις πως στόλισες ένα δέντρο και ξεμπέρδεψες; Μέγα λάθος! Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για να είναι πλούσια ξεκινά από το δέντρο και συνεχίζει σε κάθε γωνιά του σπιτιού! Διάλεξε μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, άλλα πιο μεγάλα και άλλα πιο μικρά, και στόλισε όμορφα άλλες επιφάνειες του σπιτιού που διαφορετικά ήταν «αόρατες». Μια ραφιέρα, η βιβλιοθήκη ή ακόμα κι ένα παράθυρο μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε μια Xmas cozy γωνιά στο σπίτι. Αν θες να πάρεις μια ιδέα πώς μπορεί να γίνει αυτό, τσέκαρε τι σου έχουμε ετοιμάσει στο Instagram account μας @plaisioofficial. Στην περίπτωση, βέβαια, που έχεις τζάκι, εκεί τα λόγια είναι περιττά! Κρέμασε χριστουγεννιάτικες κάλτσες για τα δώρα του Άι Βασίλη, βάλε κεριά, μπάλες και μικρά διακοσμητικά. Ξωτικά, ταρανδάκια και μικρά αγιοβασιλάκια μπορούν να αποθεώσουν το décor σου. Φρόντισε μόνο οι επιλογές σου να ταιριάζουν με τα χρώματα και τη θεματική του δέντρου, για να υπάρχει αρμονία στον χώρο.

    Light them on and shine!

    Χριστουγεννιάτικα φωτάκια Κεφάλαιο λαμπάκια, οπότε θα ξεκινήσουμε από τα βασικά – πρέπει να ανάβουν. Γιατί είναι τόσο όμορφα όταν ανάβουν! Δίνουν αυτή τη γλυκιά χριστουγεννιάτικη χροιά στον χώρο και φυσικά στο δέντρο σου. Μπορείς να επιλέξεις πολύχρωμα για ένα πιο παιχνιδιάρικο στυλ, ή μονόχρωμα για κομψότητα. Κρέμασέ τα όμορφα και μην περιοριστείς μόνο στο δέντρο και τα μπαλκόνια. Συνδύασέ τα με μια φουντωτή γιρλάντα και δώσε extra glam σε μια από τις κενές επιφάνειες του σαλονιού, ακόμα και κάτω από την τηλεόραση!

    Και τώρα…δώρα!

    Χριστουγεννιάτικα δώρα Ήξερες ότι τα δώρα έχουν μια μαγική ιδιότητα; Χωρούν πολλή αγάπη και μπορούν να μοιράσουν μεγάλα χαμόγελα, όσο μικρά κι αν είναι! Άσε που ταιριάζουν εξαιρετικά με το δέντρο σου, όπως κι αν το έχεις στολίσει. Εξάλλου, τι είναι ένα δέντρο χωρίς δώρα; Αδειανό, μόνο και έρημο! Όταν ανταλλάξεις, λοιπόν, τα δώρα με τους αγαπημένους σου, μην τα ανοίξεις κατευθείαν. Βάλε τα όμορφα κάτω από το δέντρο και περίμενε μέχρι την Πρωτοχρονιά. Έτσι, όχι μόνο θα έχεις ένα πλούσιο δέντρο, αλλά θα νιώσεις και τη γλυκιά προσμονή ενός μικρού παιδιού να ανοίξει τα δώρα του! Επιπλέον, αν δεν ξέρεις τι δώρο να πάρεις φέτος στα αγαπημένα σου πρόσωπα, stay tuned... Μέχρι τότε, πάρε μια γεύση εδώ!