Το Dune Spice Wars είναι το πρώτο βιντεοπαιχνίδι «Dune» μετά από μία 20ετία

    Δεν ήταν λίγες οι ανακοινώσεις και οι παγκόσμιες πρεμιέρες κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης The Game Awards του Geoff Keighley, ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισε και η ανακοίνωση του παιχνιδιού…

    dune-spice-wars-(0)
    Δεν ήταν λίγες οι ανακοινώσεις και οι παγκόσμιες πρεμιέρες κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης The Game Awards του Geoff Keighley, ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισε και η ανακοίνωση του παιχνιδιού real-time strategy, Dune Spice Wars. Το Dune Spice Wars είναι το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που βασίζεται στο σύμπαν του Dune εδώ και μία εικοσαετία περίπου από τους developers των Νorthgard και Evoland. Τον τίτλο έχουν αναλάβει οι εταιρείες Shiro Games και Funcom. Πρόκειται για ένα παιχνίδι real-time strategy (RTS) με στοιχεία 4X, που όπως κάθε παιχνίδι αυτού του τύπου σχετίζεται με την οικοδόμηση κτιρίων και στρατιωτικού εξοπλισμού, τη δημιουργία/ συλλογή και διαχείριση πόρων, τις μάχες κ.ά. Όπως συμβαίνει και στα βιβλία του Αμερικανού συγγραφέα Frank Herbert και βεβαίως στις ομώνυμες ταινίες των David Lynch (1984) και Denis Villeneuve (2021), οι παίκτες στο Spice Wars θα κληθούν να πάρουν το μέρος ενός από τους θρυλικούς οίκους και να συγκρουστούν με τους αντιπάλους τους για τον έλεγχο του πλανήτη Arrakis και του σπάνιου υλικού που κρύβει στα «σπλάχνα» του και έχει την ονομασία Spice Melange ή απλώς «The Spice». Η μελάνζη είναι το πολυτιμότερο αγαθό σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν καθώς διευρύνει την συνείδηση, χαρίζει μακροζωία, υπερφυσικές δυνάμεις και καθιστά εφικτά τα διαστρικά ταξίδια (travelling without moving). H μελάνζη δημιουργείται όταν τα μυκητιακά εκκρίματα της προνύμφης αμμοσκώληκα αναμιγνύονται με νερό για να σχηματίσουν μια μάζα που τελικά εκρήγνυται στην επιφάνεια του αμμώδους πλανήτη εξαιτίας των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών. Η συλλογή ή εξόρυξη της μελάνζης είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση λόγω της ασταθούς και επικίνδυνης φύσης του υλικού, με τις εκρήξεις να είναι θανατηφόρες αλλά και λόγω των τεράστιων αμμοσκώληκων που έλκονται από τις δονήσεις των μηχανημάτων εξόρυξης.

    Οι παίκτες καλούνται να αναλάβουν τον έλεγχο θρυλικών οίκων του Landsraad, συμπεριλαμβανομένων του House Atreides από τον πλανήτη Caladan και του House Harkonnen από τον πλανήτη Giedi Prime και να αναβιώσουν τις μάχες και τις πολιτικές ίντριγκες για τις οποίες διαβάσαμε στα βιβλία και είδαμε στις ταινίες. Το παιχνίδι των Shiro Games και Funcom πρόκειται να εισέλθει σε φάση «early access» από το 2022. https://www.youtube.com/watch?v=OnttuBpqI_4 Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone! Και μην ξεχνάς: κάθε εβδομάδα και μόνο για τρεις ημέρες σε περιμένουμε με τα καλύτερα Secret Offers!