Plaisio Blog

Splatoon 3: Όλες οι νέες λεπτομέρειες!

Νέες πίστες, νέοι χαρακτήρες, νέα όπλα και όλα τα καυτά trends της Splatville.

Πιστή στις παραδώσεις, η Nintendo μέσω ειδικά αφιερωμένου Direct, έδωσε στην δημοσιότητα λεπτομέρειες  για το Splatoon 3.

Πλέον η πόλη η οποία αποτελεί το κεντρικό hub του παιχνιδιού είναι η Splatville που θυμίζει το κέντρο του Hong Kong και από εκεί αποκτάτε πρόσβαση στα καταστήματα με τα όπλα, ρουχισμό και εξοπλισμό καθώς και τα lobbies για τα online matches και το single player campaign.

Πέρα από το κλασσικό ranked Turf Wars, τα νέα Anarchy Battles είναι η νέα επιλογή για να ανέλθετε στα online ranks. Τα Anarchy Battles είναι στην ουσία μια ποικιλία από modes (Splat Zones, Tower Control, Rainmaker, Clam Blitz) που εναλλάσσονται σε κάθε παρτίδα.

Υπάρχουν νέες διαθέσιμες κινήσεις όπως το Squid Surge που επιτρέπει την γρήγορη ανάβαση σε τοίχους που έχουν μελάνι και το Squid Roll επιτρέπει την γρήγορη έξοδο από το μελάνι ενώ πιτσιλάει δεξιά και αριστερά και χαρίζει λίγο χρόνο κατά τον οποίο ο παίκτης είναι άτρωτος.

Το Splatoon 3 έχει καινούρια όπλα όπως το Splatana (που είναι εμπνευσμένο από το katana) και επιτρέπει στους παίκτες να πετάνε μελάνι αρκετά μακριά αλλά ταυτόχρονα είναι το απόλυτο melee όπλο. Υπάρχει όμως και μια νέα κατηγορία όπλων: Τα Special Weapons! Μαζί με το κύριο όπλο, τα Special Weapons ενεργοποιούνται όταν έχει γεμίσει ένας ειδικός μετρητής κατά την διάρκεια της μάχης. Μερικά παραδείγματα είναι το Tacticooler που είναι στην ουσία ένας ψύκτης με αναψυκτικά που δίνουν διάφορα buffs στους συμπαίκτες σου, ή το Reef Slider που είναι ένα Jet Ski που θερίζει τους εχθρούς στο διάβα του και στο τέλος δημιουργεί μια μεγάλη έκρηξη από μελάνι.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι τα Turf Wars έχουν πλέον επιλογή για τρείς ομάδες και, με αυτόν τον τρόπο, τρία χρώματα!  Πρόκειται για αγώνες 2V4V2 με την ομάδα των τεσσάρων να ξεκινάει από την μέση της πίστας και να προσπαθεί να εξαπλωθεί στα άλλα κομμάτια της.

Υπάρχουν νέες πίστες που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες και αγαπημένες. Το Splatoon 3 θα κυκλοφορήσει με 12 πίστες, διαθέσιμες εξ’ αρχής και κατά την διάρκεια της υποστήριξης του παιχνιδιού με δωρεάν updates, θα προστίθενται ακόμα περισσότερες.

Μιλώντας για την υποστήριξη το παιχνιδιού μετά την κυκλοφορία, κάθε τρείς μήνες θα εμφανίζονται νέα «catalogues» με νέα αντικείμενα, όπλα, ρούχα και άλλα καλούδια. Φυσικά, θα υπάρξει και DLC επι πληρωμή αργότερα.

Το σημαντικότερο είναι πως στο ολοκαίνουριο online lobby επιτρέπει την πρόσκληση φίλων για ματς, την άμεση συμμετοχή σε αγώνες που είναι ήδη σε εξέλιξη ή να κλείσουν θέση για την επόμενη αναμέτρηση. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ρίξετε ματιές στους φωριαμούς των φίλων σας ή να διακοσμήσετε τον δικό σας με αντικείμενα, αυτοκόλλητα και χρώματα.

Το Salmon Run επιστρέφει καλύτερο, μεγαλύτερο και πιο χαοτικό από ποτέ, με νέους σολομούς-αφεντικά να κάνουν την εμφάνισή τους, νέους κανόνες και νέες χρήσεις για τα χρυσά αυγά. Αυτήν την φορά η κατάσταση πάει τέρμα… Godzilla με τεράστιους σολομούς να καταφτάνουν από την θάλασσα και να απειλούν τόσο εσάς όσο και ολόκληρο το Splatville.

Όσον αφορά το single player κομμάτι, δεν έχουν δωθεί πολλές λεπτομέρειες, αλλά το Return of the Mammalians υπόσχεται όχι μόνο να εξοικειώσει τους νέους παίκτες με τους μηχανισμούς παιχνιδιού του Splatoon 3, αλλά και να κλείσει την ιστορία της επικής τριλογίας.

Τέλος να αναφέρουμε το Table Turf Battle που είναι ενα παιχνίδι καρτών που μπορείτε να παίξετε στους δρόμους της Splatville αλλά και το νέο τρίο παρουσιαστών-ειδώλων με το όνομα Deep Cut.  H Shiver, η Frye και ο Big Man θα ανακοινώνουν όλα τα νεότερα, ενώ δεν θα θα διασκεδάζουν τους παίκτες με τις μουσικές επιτυχίες τους. 

Στις 27 Αυγούστου θα πάρουμε γεύση από το Splatoon 3 με το Splatfest World Premiere. To event θα λάβει μέρος από τις 7.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας μέχρι τις 7 μ.μ. το demo θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα από τις 25 Αυγούστου, για να δωθεί η ευκαιρία στους νέους παίκτες να εξασκηθούν.

Το Splatoon 3 κυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου και μαζί κυκλοφορεί και σετ με 3 φιγούρες Amiibo.

Μπορείς να προπαραγγείλεις το Splatoon 3 όπως και την ειδική έκδοση Nintendo Switch, περιφερειακά και αξεσουάρ απο εδώ. 

Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!

Μάριος Δρακόπουλος

Μάριος Δρακόπουλος

Gamer, tech freak, αμετανόητος foodie, κοινωνιολόγος με αψυχολόγητο χιούμορ και υπεραναλυτικότητα.
All of my jokes are typos I make in Plaisio Blog.