PS5 vs Xbox Series X: Περί συμβατότητας περιφερειακών...

    Εκμεταλλευτόμενη την επίσημη τοποθέτηση της Sony, σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά που θα είναι ή δεν θα είναι συμβατά με το PS5, η Microsoft έσπευσε να υπενθυμίσει στους χρήστες ότι το νέο Xbox Series X…

    XBX-vs-PS4
    Εκμεταλλευτόμενη την επίσημη τοποθέτηση της Sony, σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά που θα είναι ή δεν θα είναι συμβατά με το PS5, η Microsoft έσπευσε να υπενθυμίσει στους χρήστες ότι το νέο Xbox Series X θα είναι απόλυτα συμβατό με όλα τα περιφερειακά της προηγούμενης γενιάς. Με σχετική ανάρτησή της στο PlayStation Blog, η Isabelle Tomatis (PlayStation VR, Peripherals Marketing and Licensing, SIE) ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τη συμβατότητα των περιφερειακών, αναφέροντας πως:
    • Ειδικά (επίσημα αδειοδοτημένα) περιφερειακά/αξεσουάρ της τρέχουσας γενιάς - όπως τιμονιέρες, arcade sticks και flight sticks - θα λειτουργούν κανονικά με τους τίτλους του PS5 και όλους τα υποστηριζόμενους από την κονσόλα τίτλους του PS4.
    • Τα Platinum/Gold Wireless Headsets, καθώς και όλα τα third-party headsets που συνδέονται με τo PS5 μέσω USB ή audio jack, θα λειτουργούν κανονικά (ωστόσο το Headset Companion App δεν θα είναι συμβατό με το PS5).
    • Το DualShock 4 και τα (επίσημα αδειοδοτημένα) gamepad controllers τρίτων κατασκευαστών θα λειτουργούν μόνο με τους τίτλους του PS4 που θα υποστηρίζονται από τη νέα κονσόλα.
    • H κάμερα του PS4 θα συνεργάζεται με το PS5 και τους υποστηριζόμενους (από την κονσόλα) τίτλους του PS VR, ωστόσο θα απαιτείται η προσθήκη ενός ειδικού αντάπτορα, ο οποίος θα παρέχεται χωρίς επιπλέον κόστος στους κατόχους του (περισσότερες πληροφορίες στο άμεσο μέλλον).
    Η ευκαιρία δεν μπορούσε να πάει χαμένη και έτσι η Microsoft - μέσω Twitter - έδωσε τις δικές της διευκρινήσεις, τονίζοντας πως το Xbox Series X είναι συμβατό με όλα τα επίσημα τηλεχειριστήρια του Xbox One (συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων Standard/Elite), με το Xbox Adaptive Controller αλλά και με τα SCUF Controllers.