Δημήτρης Κολιός
    Φεβ 22, 11:49πμ

    Ο Reggie Fils-Aimé αποχωρεί από την Nintendo of America!

    Μετά από δεκαπέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Nintendo of America, δεκατρία εκ των οποίων ως πρόεδρος και COO, ο Reggie Fils-Aimé ανακοίνωσε πως αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης, παραχωρώντας τη…

    Fils_1
    Μετά από δεκαπέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Nintendo of America, δεκατρία εκ των οποίων ως πρόεδρος και COO, ο Reggie Fils-Aimé ανακοίνωσε πως αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης, παραχωρώντας τη θέση του στον Doug Bowser, νυν Senior Vice President of Sales & Marketing της εταιρείας. Ο Fils-Aime ξεκίνησε να εργάζεται για την Nintendo of America το 2003, την εποχή του Nintendo GameCube και του Game Boy Advance, ως Executive Vice President of Sales & Marketing. Τρία χρόνια αργότερα αναλαμβάνει καθήκοντα ως Πρόεδρος και COO της εταιρείας και υπό την έμπειρη και ευρηματική καθοδήγησή του πολλά προϊόντα και τίτλοι της ιαπωνικής εταιρείας - όπως τα Nintendogs, Brain Age, Wii Sports και Wii Fit - καταφθάνουν στην αμερικανική αγορά και συμβάλλουν στην επέκταση του κοινού της Nintendo, εισάγοντας εκατομμύρια νέους παίκτες στο θαυμαστό κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι υπό την προεδρία του Fils-Aimé, οι φορητές κονσόλες της Nintendo (Nintendo DS, Wii, Nintendo 3DS, Nintendo Switch) σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων.
    «Ένα κομμάτι της καρδιάς του θα ανήκει για πάντα στην Nintendο. Ένα κομμάτι γεμάτο ευγνωμοσύνη – για τους απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα, για την ευκαιρία να εκπροσωπήσω μια τέτοια θαυμάσια εταιρεία και, πάνω απ 'όλα, να είμαι μέλος της πιο θετικής και διαρκούς κοινότητας παικτών σε ολόκληρο τον κόσμο... » δήλωσε συγκινημένος. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, θα συνεχίσει να εργάζεται για τη Nintendo μέχρι τις 15 Απριλίου και μετά, απλά, θα έχει την ευκαιρία να περνάει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα του, την οικογένεια του και τους φίλους του.