Halloween: 5+1 video games για την τρομακτικότερη σεζόν του χρόνου!

    Ναι, είχαμε και στο χωριό μας Halloween. Ο καιρός αρχίζει και ψυχραίνει, η μέρα μικραίνει και ο Οκτώβριος είναι η εποχή που επιτάσσει ταινίες, παιχνίδια και σειρές τρόμου. Σε κάποιες περιοχές του…

    haloween-main
    Ναι, είχαμε και στο χωριό μας Halloween. Ο καιρός αρχίζει και ψυχραίνει, η μέρα μικραίνει και ο Οκτώβριος είναι η εποχή που επιτάσσει ταινίες, παιχνίδια και σειρές τρόμου. Σε κάποιες περιοχές του κόσμου γιορτάζεται το Halloween που είναι στην ουσία κάτι σαν το δικό μας «ψυχοσάββατο» ή το Dios de los Muertos στο Μεξικό ενώ ταυτόχρονα είναι η γιορτή των «αγίων πάντων» της καθολικής εκκλησίας. Στις ημέρες μας έχει συνδυαστεί με την κουλτούρα του μακάβριου. Κάτι που ως ανθρωπότητα μας αρέσει πάρα πολύ, αφού είναι ένας τρόπος να «ελαφρύνουμε» τον φόβο του θανάτου. Δεν ήρθατε όμως εδώ για να ακούσετε ψυχοκοινωνική ανάλυση, ήρθατε για τα video games! Μαζέψτε τους φίλους σας, κρεμάστε χάρτινες νυχτερίδες και ανάψτε κεριά! Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας κάνουν να περάσετε μια υπέροχη νύχτα τρόμου!

    Dead by Daylight

    https://www.youtube.com/watch?v=VA-oQpNstQE Αν οι νύχτες τρόμου σας γίνονται εξ’ αποστάσεως, το Dead by Daylight είναι ένα από τα πιο δημοφιλή multiplayer παιχνίδια τρόμου. Ένας παίκτης παίρνει τον ρόλο του κυνηγού-δολοφόνου και οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να βρουν την έξοδο, ενεργοποιώντας γεννήτριες και ανάβοντας φώτα. Αυτήν την στιγμή τρέχει ειδικό event με δεκάδες καλούδια για τους παίκτες, ενώ όσοι είναι κυνηγοί, μπορούν να επιλέξουν τον Michael Myers από την ταινία Halloween!

    Phasmophobia

    https://youtu.be/sRa9oeo5KiY Μένοντας στο online gaming, το Phasmophobia σας επιτρέπει να γίνεται κυνηγοί φαντασμάτων, όπως δεκάδες αγαπημένες σειρές που ασχολούνται με το μεταφυσικό. Το παιχνίδι υποστηρίζει spatial audio, με αποτέλεσμα οι φίλοι σας να ακούγονται λιγότερο δυνατά όσο απομακρύνεστε, ενώ τοίχοι και εμπόδια αλλάζουν ανάλογα την φωνή τους. Τα φαντάσματα επίσης αντιδρούν στα λόγια σας μέσω AI και προσπαθούν να σας δείξουν την παρουσία τους αλλά και τις κακές τους προθέσεις.

    Resident Evil Village

    https://www.youtube.com/watch?v=2WtMjZkwdCE Το νεότερο μέλος της σειράς Resident Evil σας βάζει στον ρόλο του Ethan Winters, ο οποίος στην αναζήτηση της παιχθείσας κόρης του, έρχεται αντιμέτωπος με ένα χωριό γεμάτο με μεταλλαγμένα πλάσματα, αλλά και την Mother Miranda και τους Lords, στους οποίους ανήκει η δημοφιλέστατη Lady Dimitrescu. Πρόκειται για ένα survival horror με μπόλικα στοιχεία δράσης, ενώ το Winter’s Expansion έρχεται στις 27 Οκτωβρίου. Πάνω στην ώρα δηλαδή!

    Luigi’s Mansion 3

    https://www.youtube.com/watch?v=rgldcSmxY5o Τα παιδιά λατρεύουν το Halloween, αλλά ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικό όπως τα παραπάνω παιχνίδια που απευθύνονται σε ενήλικες. Το Luigi’s Mansion είναι ίσως το καταλληλότερο παιχνίδι για όλη την οικογένεια που ενώ δεν είναι ακριβώς horror, εν τούτοις έχει θεματολογία τρόμου. Ο Luigi και η παρέα του λαμβάνουν πρόσκληση για διακοπές σε ένα πολυτελές art-deco ξενοδοχείο και αποφασίζουν να πάνε. Όμως ο Luigi ξυπνώντας μέσα στην νύχτα ανακαλύπτει πως το ξενοδοχείο έχει μετατραπεί σε ένα στοιχειωμένο κτήριο ενώ ο αδερφός του, ο Toad, και η Princess Peach είναι άφαντοι. Οπλισμένος με το τελευταίο μοντέλο της σκούπας Poltergust, το πιστό του Polterpup και έναν κλώνο του από χλαπάτσα ονόματι Gooigi, ο Luigi καλείται να καταπολεμήσει τους φόβους του, να βρει τον Mario και τους φίλους του αλλά και να μαζέψει αρκετό μετρητό για να ξαναχτίσει το ξενοδοχείο! Ένας δεύτερος παίκτης μπορεί να χειριστεί τον Gooigi για ακόμα πιο εύκολη λύση στους δεκάδες γρίφους του παιχνιδιού.

    Scorn

    Εμπνευσμένο από την τέχνη του H.R. Giger και του Beksinski, το Scorn είναι ένα ανατριχιαστικό απόκοσμο adventure πρώτου προσώπου στο οποίο ο παίκτης καλείται να εξερευνήσει έναν φρικιαστικό κόσμο γεμάτο από μηχανές που είναι φτιαγμένες από σάρκα και οστά. Όσο ψάχνετε τις περιοχές του κόσμου, τόσο τα ανατριχιαστικά του μυστικά του θα αποκαλύπτονται. Απολαύστε το με ακουστικά και κατά προτίμηση σε οθόνη με HDR. 

    MADiSON

    Αν θέλετε να παίξετε το επιστημονικά επιβεβαιωμένο τρομακτικότερο παιχνίδι που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή, το MADiSON είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε. Το MADiSON σας βάζει στον ρόλο του Luca, ενός 16χρονου που λαμβάνει μια φωτογραφική μηχανή στα γενέθλιά του. Η φωτογραφική μηχανή όμως είναι στοιχειωμένη με το πνεύμα ενός serial killer και του άνηκε πριν 30 χρόνια. Το πνεύμα θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τον νεαρό για να τον κάνει να διαπράξει περισσότερα εγκλήματα ώστε να ολοκληρώσει μια μακάβρια τελετή. Αυτές είναι οι τρομακτικές επιλογές μας για το Halloween ή απλά για μια νύχτα με φίλους, ποπ κορν και gaming τρόμου. Απλά αν νιώσετε πως κάτι βρίσκεται απο πίσω σας ή οτι κάτι σας παρακολουθεί απο το ταβάνι, μην κοιτάξετε... Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!