Diablo® Immortal™: Κέρδη 24 εκατ. δολαρίων σε 2 εβδομάδες!

    Μπαίνοντας στην 3η εβδομάδα κυκλοφορίας του, το Diablo® Immortal™ έχει ήδη φέρει στα ταμεία της Blizzard Entertainment σχεδόν 24 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες της AppMagic. Στο ίδιο χρονικό…

    DIM-Launch-Inventory
    Μπαίνοντας στην 3η εβδομάδα κυκλοφορίας του, το Diablo® Immortal™ έχει ήδη φέρει στα ταμεία της Blizzard Entertainment σχεδόν 24 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες της AppMagic.
    Στο ίδιο χρονικό διάστημα - σύμφωνα με αναφορά της Αμερικανικής εταιρείας αναλύσεων στο GameDev Reports - το νέο MMO action-RPG κατέβηκε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια φορές (η κορύφωση των λήψεων έγινε τις πρώτες ημέρες), με το 26% των λήψεων να προέρχονται από τις ΗΠΑ. Αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Blizzard από το Diablo® Immortal™ προέρχεται από την Αμερική, αφού οι παίκτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν συνεισφέρει σχεδόν το 43% των συνολικών κερδών. Σε ό,τι αφορά τις δύο mobile πλατφόρμες, η κατανομή των εσόδων είναι σχεδόν ίση: 13 εκατ. δολάρια προήλθαν από το App Store και 11,3 εκατ. δολάρια προήλθαν από το Google Play. Για να βάλουμε αυτή την πρόωρη οικονομική επιτυχία του Diablo® Immortal™ σε ένα συγκριτικό πλαίσιο, το Hearthstone, ο άλλος (μοναδικός) τίτλος της Blizzard που διατίθεται και για συσκευές iOS/Android αυτή τη στιγμή, κατάφερε να βγάλει τον Μάιο περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια. Παρά τις αντιδράσεις σχετικά με το μοντέλο δημιουργίας εσόδων μέσω μικροσυναλλαγών που ενσωματώνει το Diablo® Immortal™, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι κανείς μας δεν περίμενε την άμεση αποτυχία του. Αντίθετα, η ανησυχία πολλών θαυμαστών της σειράς ήταν ένα σενάριο όπου ο τίτλος θα ήταν τόσο επιτυχημένος που θα άλλαζε ριζικά τη στάση της Blizzard για τα μελλοντικά της παιχνίδια - δημιουργώντας αντίστοιχα μοντέλα δημιουργίας εσόδων. Ο φόβος αυτός δείχνει αβάσιμος (προς το παρόν), αφού πρόσφατα ο γενικός διευθυντής του franchise, Rod Fergusson, δήλωσε ότι το Diablo IV θα διαθέτει ένα διαφορετικό σύνολο συστημάτων δημιουργίας εσόδων. «Για να είμαι ξεκάθαρος, το Diablo IV είναι ένα full-price παιχνίδι κατασκευασμένο για κατόχους PC/PS/Xbox», ανέφερε ο Fergusson σε tweet μετά την πρόσφατη εμφάνιση του τίτλου στο πρόσφατο Summer Game Fest.