Plaisio Blog

Blizzcon 2019 με Diablo IV, Overwatch 2 & World of Warcraft: Shadowlands!

Με το βλέμμα της παγκόσμιας gaming κοινότητας στραμμένο στo Anaheim Convention Center και στις εκδηλώσεις της BlizzCon 2019 – μετά από πολλές φήμες και ανεπίσημες αναφορές – η Blizzard Entertainment ανακοίνωσε και επίσημα την ανάπτυξη του Diablo IV, τον ερχομό του Overwatch 2 αλλά και το 8ο κατά σειρά expansion του World of Warcraft!

Το ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής εταιρείας άνοιξε με την ομιλία του J. Allen Brack (President, Blizzard Entertainment), ο οποίος, με απολογητικό ύφος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αντιπαράθεση της Blizzard με τον Chung “Blitzchung” Ng Wai – ζητώντας συγνώμη και αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη με τον επαγγελματία παίκτη από το Χονγκ Κονγκ.

Για την ιστορία, κατά τη διάρκεια ενός live stream και μετά τη νίκη του επί του Νοτιοκορεάτη παίκτη Jang “DawN” Hyun Jae στις 6 Οκτωβρίου, ο “Blitzchung” τάχθηκε υπέρ των διαδηλώσεων του Χονγκ Κονγκ.

Η Blizzard, υπό την πρόφαση ότι παραβίασε τους κανόνες του Hearthstone Grandmasters, τιμώρησε τον παίκτη με 12μηνο αποκλεισμό (ο οποίος αργότερα μειώθηκε στο 6μηνο), αφαιρώντας τού και το χρηματικό έπαθλο.

Mετά από αυτή την υπερβολικά καθυστερημένη – αν θέλετε τη γνώμη μας – «συγγνώμη» και αφού σκοπός της Blizzard είναι να ενώσει τον κόσμο μέσα από τη μαγική δύναμη των video games (sic), άρχισαν οι ανακοινώσεις!

Με το ιδιαίτερα εντυπωσιακό Announce Cinematic “By Three They Come”, ανακοινώθηκε η ανάπτυξη του Diablo IV, τα γεγονότα του οποίου διαδραματίζονται αρκετά χρόνια μετά από αυτά του Diablo III, αφότου εκατομμύρια σφαγιάστηκαν από τις συγκρούσεις μεταξύ High Heavens και Burning Hells.

Στο διάρκειας 9 λεπτών και 20 δευτερολέπτων κλιπ βλέπουμε τέσσερις τυμβωρύχους, οι οποίοι – κυνηγημένοι από εκατοντάδες υποχθόνια πλάσματα – αναζητούν έναν χαμένο θησαυρό. Εκτελώντας μία απαγορευμένη τελετουργία, ανοίγουν μία πύλη, ανασύροντας από την σκοτεινή άβυσσο την Lilith – κόρη του Mephisto.

Για την ώρα και μέσω του Official Gameplay Trailer, έχουν επιβεβαιωθεί τρεις κλάσεις χαρακτήρων: Barbarian, Sorceress και Druid, οι οποίες θα μπορούν να παραμετροποιηθούν με διαφορετικά όπλα, πανοπλίες και ξόρκια, ενώ στην πορεία θα προστεθούν άλλες δύο.

Ο τίτλος – η ημερομηνία κυκλοφορίας του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα – αναπτύσσεται για PC, Xbox One, PlayStation 4 και φημολογείται ότι δεν θα υποστηρίζει Offline Mode.

Τα έντονα χειροκροτήματα διαδέχθηκε η παρουσίαση του Shadowlands, του 8ου κατά σειρά expansion για το World of Warcraft, η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για το 2020.

Στο Shadowlands Cinematic Trailer, η Banshee Queen – Sylvanas Windrunner – καταφθάνει στο παγωμένο Northrend, εκεί όπου βρίσκεται το Icecrown Citadel και ο Άρχοντας της Μάστιγας των Νεκροζώντανων, ο νέος Lich King – Bolvar Fordragon.

Μετά από μία επική μονομαχία, η Sylvanas καταφέρνει να του αφαιρέσει το δαιμονικό Helm of Domination, να το καταστρέψει και να ανοίξει μία πύλη, σχίζοντας κυριολεκτικά τον ουρανό και ενώνοντας τον κόσμο του Azeroth με τα αινιγματικά Shadowlands.

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική – δεδομένου ότι το team-based multiplayer FPS shooter της Blizzard Entertainment έχει λάβει αναρίθμητα βραβεία και η βάση του έχει ξεπεράσει τους 50.000.000 παίκτες – η ανακοίνωση του Overwatch 2, το οποίο θα περιλαμβάνει το νέο συμμετρικό χάρτη “Push” και αρκετές νέες περιοχές.

Από πλευράς χαρακτήρων, θα φιλοξενεί και τους 31 ήρωες που γνωρίσαμε στο πρώτο κεφάλαιο (μαζί με τους Solider 76, Tracer, Mei, Brigitte, Lucio και Winston), καθώς και την αινιγματική Echo.

Το Overwatch 2 θα έχει κανονικό Story Campaign με νέες PvE αποστολές που θα σας ταξιδεύσουν σε διάφορες πόλεις (Τορόντο, το Γκέτεμποργκ, Μόντε Κάρλο κ.α.), το νέο co-op mode “Hero Missions” το οποίο θα σου επιτρέπει να αναβαθμίζεις τους ήρωές σου με τακτικές αποστολές και φυσικά το κλασικό PvP κομμάτι του παιχνιδιού, βελτιστοποιημένο στα σωστά σημεία.

Τέλος, όλα τα κοσμητικά αντικείμενα και η πρόοδός (που ενδέχεται να έχεις σημειώσει κατά τη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού) θα μεταφερθούν κανονικά, ενώ οι παίκτες των Overwatch 1 και 2 θα μοιράζονται το ίδιο περιβάλλον multiplayer, για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Το “in development” Overwatch 2 θα κυκλοφορήσει για Windows PC, PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch. Μέχρι τότε πάρε μία γεύση από το συγκινητικό Announce Cinematic “Zero Hour” και το Gameplay Trailer.

Avatar

Β. Ορφανίδης

Techie | Cinephile | Avid Gamer | Star Wars Fan | Whovian | Photographer | Coffee Addict | Biker