Plaisio Blog

Age of Empires Fan Preview: Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις!

Πολλές και ευχάριστες ήταν οι εκπλήξεις που επεφύλασσε για τους φίλους και πιστούς οπαδούς της δημοφιλούς σειράς Age of Empires το πρόσφατο Fan Preview, ξυπνώντας το γλυκόπικρο συναίσθημα της νοσταλγίας… και όχι μόνο!

Συγκεκριμένα, μετά την κυκλοφορία του Lords of the West, το Age of Empires II: Definitive Edition θα εμπλουτιστεί με ένα ακόμα πακέτο επέκτασης, το οποίο θα ονομάζεται Dawn of the Dukes και θα μεταφέρει τις περιπέτειες των παικτών στις περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, θα προστεθεί και δυνατότητα για Co-Op Historical Battles, μέσω της οποίας θα μπορείτε να λάβετε μέρος σε ιστορικές μάχες και επιλεγμένα Campaign Missions με τη συμμετοχή φίλων σας.

Με τη σειρά του, το Age of Empires III: Definitive Edition θα δεχθεί μία σημαντική αναβάθμιση στις 13 Απριλίου, η οποία θα προσθέσει τον πολιτισμό των ΗΠΑ (United States Civilization), μαζί με μία νέα Home City, εννέα νέες μονάδες, νέους age-up μηχανισμούς κ.ο.κ.

Μάλιστα, ο εν λόγω πολιτισμός θα διατεθεί δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα στους παίκτες που θα ολοκληρώσουν μία συγκεκριμένη πρόκληση (Fifty States Challenge). Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τον πολιτισμό ως DLC, μέσω Steam/Windows Store. Αργότερα, μέσα στη χρονιά, θα γίνει διαθέσιμη μία ακόμα αναβάθμιση, η οποία θα εισάγει αφρικανικούς πολιτισμούς (περισσότερες πληροφορίες στο προσεχές μέλλον).

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτού του Global Community Event συγκέντρωσαν οι ανακοινώσεις και το υλικό από το επερχόμενο Age of Empires IV, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Xbox Game Pass for PC, Windows Store και Steam το φθινόπωρο του 2021.

Σύμφωνα με την Microsoft και την Relic Entertainment ο τίτλος θα διαθέτει τέσσερις περιόδους (Medieval, Feudal, Castle, Imperial) και αρχικά θα περιλαμβάνει 8 πολιτισμούς – ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι Μογγόλοι, το Σουλτανάτο του Δελχί, οι Βρετανοί και οι Κινέζοι – κάθε ένας με τις δικές του ξεχωριστές μονάδες, τα δικά του κτίρια, τα δικά του οπλικά συστήματα και φυσικά, τα ανάλογα φυσικά περιβάλλοντα.

Εκτός από τα γραφικά και την ηχητική επένδυση, βελτιστοποιημένοι δείχνουν και οι βασικοί μηχανισμοί που πλαισιώνουν το gameplay (gather, build, age-up, explore) του παιχνιδιού, ενώ υπάρχει και ένας νέος μηχανισμός κάλυψης (Stealth Forest), με τη βοήθεια του οποίου οι πάικτες μπορούν να κρύψουν στρατεύματα σε συγκεκριμένες (δυσδιάκριτες από τον αντίπαλο) δασικές περιοχές και να οργανώσουν ενέδρες.

Τέλος, η νέα Εκστρατεία της Νορμανδίας (Norman Campaign) αφηγείται την ιστορία του Γουλιέλμου του Κατακτητή και τη διεκδίκηση του θρόνου της Αγγλίας από τον Βασιλιά Χάρολντ, ξεκινώντας από τη Μάχη του Χέιστινγκς, και στη συνέχεια ακολουθώντας τους απογόνους του Ρόμπερτ, Γουίλιαμ Β’ και Χένρι Α’ και τους αγώνες τους, οι οποίοι οδήγησαν στη δημιουργία του σύγχρονου Ηνωμένου Βασιλείου.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το Age of Empires Fan Preview, με παρουσιαστή τον Content Specialist Zak “ZeroEmpires” Robinson:

Avatar

Β. Ορφανίδης

Techie | Cinephile | Avid Gamer | Star Wars Fan | Whovian | Photographer | Coffee Addict | Biker