Νέο Smartphone; Πρόσεξε αυτά τα χαρακτηριστικά!

    Ετοιμάζεσαι για την αγορά ενός νέου smartphone; Ανάλογα με τη χρήση για την οποία το προορίζεις ή τις προσωπικές σου ανάγκες, θα πρέπει να προσέξεις ώστε η συσκευή να... θριαμβεύει στα αντίστοιχα…

    Νέο Smartphone; Πρόσεξε αυτά τα χαρακτηριστικά!

    Ετοιμάζεσαι για την αγορά ενός νέου smartphone; Ανάλογα με τη χρήση για την οποία το προορίζεις ή τις προσωπικές σου ανάγκες, θα πρέπει να προσέξεις ώστε η συσκευή να... θριαμβεύει στα αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

     

    Πριν κάνεις το βήμα, ο #PlaisioExpert είναι εδώ για να σε βοηθήσει!

     

    Smartphone - OS

     

    Λειτουργικό Σύστημα

     

    Ένα από τα βασικότερα πράγματα που καλείσαι να επιλέξεις είναι το λειτουργικό σύστημα του smartphone σου. Αυτά που «τρέχουν» Android προσφέρουν μεγαλύτερη δυνατότητα παραμετροποίησης για να το φέρεις εύκολα στα... μέτρα σου. Ταυτόχρονα θα βρεις μεγαλύτερη γκάμα εφαρμογών, αλλά και συσκευών που ξεκινούν από ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Από την άλλη, οι συσκευές με λειτουργικό iOS προσφέρουν συμβατότητα με ολόκληρο το οικοσύστημα της Apple. Με αυτόν τον τρόπο Mac, iPhone, iPad και Apple TV συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, παρέχει υποστήριξη με αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά είναι διαθέσιμη μικρότερη γκάμα συσκευών.

     

    Βασικά χαρακτηριστικά

     

    Κάποια από τα χαρακτηριστικά είναι πιο βασικά απ’ ότι νομίζεις και πρέπει να τα προσέξεις. Συγκεκριμένα, βεβαιώσου πως η οθόνη έχει τις διαστάσεις που σε βολεύουν και είναι καλής ποιότητας. Βεβαιώσου πως η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης και έχει ρυθμό ανανέωσης μεγαλύτερο από 60Hz για άμεση ανταπόκριση. Σημαντικός είναι και ο αποθηκευτικός χώρος, τόσο για να διατηρείς τις φωτογραφίες σου στη συσκευή, όσο και να εγκαθιστάς όλες τις αγαπημένες σου εφαρμογές χωρίς περιορισμούς. Ο τύπος και η ταχύτητα του επεξεργαστή θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη συσκευή που θα επιλέξεις, ανάλογα με τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις, μιας και δεν θες να... «κολλάει». Τέλος, η ποιότητα της κάμερας και οι επιλογές των φακών είναι σημαντικές, καθώς πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές με διάφορα «σετ» φακών.

     

    Smartphone - Use

     

    Για εσένα που...

     

    Σου αρέσουν οι φωτογραφίες

     

    Αν είσαι fan των φωτογραφιών και θες... επαγγελματικά αποτελέσματα από το κινητό σου, θα πρέπει να έχεις στο νου σου τρία βασικά χαρακτηριστικά! Οι κάμερες να είναι υψηλής ανάλυσης, να προσέξεις τις επιλογές ευρυγώνιου φακού και zoom και να έχει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

     

    «Λιώνεις» και στο smartphone!

     

    Και όμως, τα παιχνίδια στα κινητά έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο! Αν είσαι mobile gamer, πρόσεξε η οθόνη που θα επιλέξεις να είναι μεγάλη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Επίσης θα χρειαστείς δυνατό επεξεργαστή, με υψηλή ταχύτητα για να μην «κολλάς» πουθενά. Και τέλος, σχεδόν απαραίτητη είναι η μεγάλη μπαταρία και η υποστήριξη γρήγορης φόρτισης, για να μην μείνεις ποτέ εκτός «μάχης».

     

    Smartphone - Media

     

    Βλέπεις σειρές και ακούς μουσική

     

    Είτε βλέπεις σειρές, είτε ακούς μουσική, σίγουρα θα χρειαστείς μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας. Αν εστιάζεις στις σειρές και παρακολουθείς για αρκετές ώρες, φρόντισε να έχει μεγάλη οθόνη για να είναι πιο άνετη η προβολή. Τέλος, επίλεξε λειτουργικό βάσει της προτίμησής σου.

     

    Είσαι επαγγελματίας

     

    Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς το νέο σου smartphone για επαγγελματικούς σκοπούς, φρόντισε να έχει μπαταρία που προσφέρει πολλές ώρες ομιλίας και χρήσης, για να μην σε... ψάχνουν. Πρόσεξε, επίσης, να έχει μεγάλη διαγώνιο οθόνης για να διαβάζεις τα εταιρικά mails σου πιο άνετα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το λειτουργικό μιας και πρέπει να υποστηρίζει τις εφαρμογές που ήδη χρησιμοποιείς.  

     

    Επίλεξες smartphone; Τι θα έλεγες να το... συνοδεύσεις με ένα wearable; Δες εδώ τον οδηγό αγοράς και κάνε την ιδανική επιλογή.

     

    Και αν δεν έχεις τί να κάνεις την παλιά σου συσκευή, ανακύκλωσέ τη με το πρόγραμμα «Γεια Με Γεια» και απόκτησε το νέο σου smartphone με μειωμένη τιμή!