SpaceX: Με επιτυχία εκτόξευση και προσεδάφιση δύο Falcon 9

    Η SpaceX συνεχίζει ακάθεκτη την εξέλιξη των Falcon 9 επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων της και μέσα στο Σαββατοκύριακο η εταιρεία του Elon Musk κατάφερε να προχωρήσει σε δύο εκτοξεύσεις και…

    Η SpaceX συνεχίζει ακάθεκτη την εξέλιξη των Falcon 9 επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων της και μέσα στο Σαββατοκύριακο η εταιρεία του Elon Musk κατάφερε να προχωρήσει σε δύο εκτοξεύσεις και προσεδαφίσεις με επιτυχία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η δεύτερη προσεδάφιση η οποία και ολοκληρώθηκε κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες για μια τέτοια αποστολή. Μάλιστα χρειάστηκε να αλλάξουν θέση στη βάση προσεδάφισης για τον δεύτερο πύραυλο Falcon 9 μιας και η ορατότητα στο σημείο ήταν αποτρεπτική για να ολοκληρωθεί η προσεδάφιση. Με αυτές τις δύο προσεδαφίσεις έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία 13 συνολικά. Η πρώτη εκτόξευση του Σαββατοκύριακου έγινε από την Vanderberg Air Force Base στην California και στόχο είχε την αποστολή 10 τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων Iridium. Η δεύτερη έγινε με διαφορά 48 ωρών από το Kennedy Space Center στη Florida και στόχο είχε την αποστολή του πρώτου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της Βουλγαρίας.

    Sped up version of today's rocket landing on the Droneship Just Read the Instructions (guess it did)

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elon Musk (@elonmusk) στις

    Η προσεδάφιση του δεύτερου πυραύλου έγινε επάνω στο drone-πλοίο της SpaceX με το ευφάνταστο όνομα "Of Course I Still Love You" το οποίο είχε τοποθετηθεί στον Ατλαντικό.