Ψηφιακό σπίτι με κέντρο την TV

    Έχεις σύνδεση στο internet; Το ψηφιακό σπίτι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας μιας και το δικό σου σπίτι μπορεί να γίνει ψηφιακό επιλέγοντας μια τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας. Σήμερα η…

    smart-tv-turbox
    Έχεις σύνδεση στο internet; Το ψηφιακό σπίτι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας μιας και το δικό σου σπίτι μπορεί να γίνει ψηφιακό επιλέγοντας μια τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας. Σήμερα η τηλεόραση είναι το κέντρο ψυχαγωγίας του σπιτιού και το σημείο αναφοράς για να παρακολουθείς εσύ, η οικογένεια σου ακόμα και οι φίλοι που σε επισκέπτονται, ταινίες, σειρές, βίντεο, από το internet, το laptop ή το smartphone σου. Όπως θα δεις παρακάτω υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσεις τη νέα σου τηλεόραση και να εκμεταλλευτείς όλες τις ευκολίες που προσφέρει για να κάνεις το σπίτι σου ψηφιακό και να απογειώσεις τη διασκέδαση σου!

    DLNA: TV, υπολογιστής, tablet και κινητό γίνονται ένα

    Οι Smart TV υποστηρίζουν το πρότυπο επικοινωνίας DLNA - Digital Living Network Alliance - το οποίο επιτρέπει σε διαφορετικές συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους, δίνοντας σου τη δυνατότητα να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα περιεχόμενα μέσα από το τοπικό δίκτυο σου. Τέλος στις πολύπλοκες ρυθμίσεις, με το DLNA μπορείς να έχεις το desktop στο δωμάτιο και την Smart TV στο σαλόνι και να παίζεις video από το laptop στην TV ενώ ταυτόχρονα κάποιος εργάζεται σε αυτό χωρίς να τον ενοχλείς.

    Miracast: Βάλε τέλος στα καλώδια, μετέδωσε ασύρματα εικόνα

    Το Miracast είναι ένα πρότυπο το οποίο επιτρέπει την απευθείας ασύρματη μετάδοση εικόνας μεταξύ συσκευών. Παρέχει τη δυνατότητα μετάδοσης εικόνας από συσκευές όπως, laptop, tablet, smartphone απ’ ευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης σου.  

    H Smart TV είναι μόνο η αρχή

    Η Smart TV σου είναι μόνο η αρχή αφού το σπίτι σου μπορεί να είναι όχι μόνο ψηφιακό αλλά και “smart” με εφαρμογές που δεν έχεις φανταστεί. Εύκολα, γρήγορα κάνεις το ψηφιακό σου σπίτι “smart” και το επεκτείνεις όπως και όποτε θέλεις με τις λειτουργίες που χρειάζεσαι. Με μια συμβατή Smart TV με android το σπίτι σου γίνεται “smart”.

    Ασφάλεια

    Αναρωτιέσαι τι συμβαίνει στο σπίτι σου όταν εργάζεσαι, κοιμάσαι ή απουσιάζεις για διακοπές; Βάλε τέλος στις ανησυχίες σου με ένα κιτ ασφάλειας το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει μια IP Camera για να βλέπεις από παντού τι συμβαίνει, αισθητήρας πόρτας / παραθύρου για να ξέρεις πότε και ποιος άνοιξε τι, ακόμα και αισθητήρες που θα σε ειδοποιήσουν αν ο χώρος σου έχει διαρροή νερού για να μην πλημμυρίσεις.

    Εξοικονόμηση ενέργειας

    Προγραμμάτισε όλες τις λειτουργίες σου σπιτιού σου και υπολόγισε ακόμη και τα χρήματα που θα ξοδέψεις στον επόμενο λογαριασμό του ηλεκτρικού. Έξυπνοι λαμπτήρες που επιλέγεις πότε θα ανάβουν και θα σβήνουν ακόμα και την ένταση του φωτός. Έξυπνες πρίζες σου επιτρέπουν να ενεργοποιείς και απενεργοποιείς ότι συνδεθεί επάνω, ενώ καταγράφουν και την κατανάλωση ενέργειας, ακόμα και θερμοστάτες καλοριφέρ για να ρυθμίζεις την θερμοκρασία ή να απενεργοποιείς τα σώματα σε επίπεδο δωματίου.

    Άνεση

    Εφαρμογές για να κάνεις με μια κίνηση το σπίτι σου ξεχωριστό και εύχρηστο για εσένα. Παρακολούθησε το νέο μέλος της οικογένειας με μια Baby Camera μέσα από το smartphone ή το tablet σου και βάλτου να ακούσει ακόμα και νανουρίσματα. Με τον προγραμματιζόμενο διακόπτη επέλεξε με ένα πάτημα τι λειτουργίες θέλεις να γίνονται και απλά κόλλησε τον στο σημείο που σε εξυπηρετεί.