MWC 2017: The Next Element

    Τα βλέμματα του κόσμου της τεχνολογίας αναμένεται να συγκεντρώσει για άλλη μία χρονιά το Mobile World Congress, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 27 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη της…

    TNE_Art_LOGO
    Τα βλέμματα του κόσμου της τεχνολογίας αναμένεται να συγκεντρώσει για άλλη μία χρονιά το Mobile World Congress, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 27 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση - συνέδριο και έκθεση μαζί - τηλεπικοινωνιών και κινητών τεχνολογιών, με τις μεγάλες εταιρείες να αναδεικνύουν τάσεις και τεχνολογίες, οι οποίες έρχονται να μεταμορφώσουν την καθημερινότητά μας. Πέρυσι, στις εκδηλώσεις του MWC συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, σημαντικός αριθμός από υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων (5500 CEOs), 2200 εκθέτες σε συνολικά 100.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου και περισσότεροι από 3.900 δημοσιογράφοι ραδιοτηλεοπτικών μέσων, εφημερίδων και ειδικού τύπου.

    Τι περιμένουμε να δούμε στο Mobile World Congress 2017

    To 5G είναι καθ’ οδόν προς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας - αναμένεται στην αγορά το 2020 - με σημαντικό ρόλο στην παράλληλη εξέλιξη πολλών νέων οικοσυστημάτων, όπως το Internet of Things και τα αυτόνομα οχήματα, υποδομές για την ομαλή λειτουργία των οποίων απαιτούνται υψηλές ταχύτητες απόκρισης. Από μία τόσο σημαντική έκθεση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μεγάλοι κατασκευαστές συσκευών κινητής τηλεφωνίας (Samsung, LG, Huawei, Sony, HTC, Nokia κα.) και υποδομών δικτύων (Cisco, Ericsson, Nokia Networks, Huawei κα.), ενώ έντονη αναμένεται και η παρουσία των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες έχουν «αγκαλιάσει» τις εξελίξεις γύρω από τις εξελιγμένες πλατφόρμες Infotainment και φυσικά, τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης - επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς την έννοια του διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου. Σημαντικές αναμένονται και οι εξελίξεις από τον τομέα των ανέπαφων ηλεκτρονικών πληρωμών, την αξιοποίησης λύσεων IoT σε βιομηχανικό και εταιρικό επίπεδο, των νέων και ταχύτερων τεχνολογιών οι οποίες σχετίζονται με το 4Κ περιεχόμενο συνεχούς ροής (streaming) και το βίντεο 360°, καθώς και από το χώρο της εικονικής πραγματικότητας (VR). Κεράσακι στην τούρτα ενδέχεται να αποτελέσουν οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, οι εφαρμογές της οποίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος, κρυμμένες πίσω από κέντρα πληροφοριών, «ψηφιακούς βοηθούς» και αλγορίθμους, για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή πληροφοριών αλλά και την ψυχαγωγία μας.
    GSMA and Mobile World Congress logos are property of the GSM Association. All other trademarks and logo marks are the property of their respective owners.