Καθαρά Δευτέρα: Πετάμε… drone και φωτογραφίζουμε με action cam!

    Νηστίσιμα φαγητά, παραδοσιακή μουσική, διασκέδαση και χορός σε όλα τα μέρη της Ελλάδας: το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρίσκεται «προ των πυλών» και - Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος - είναι η…

    CM_Advert

    Νηστίσιμα φαγητά, παραδοσιακή μουσική, διασκέδαση και χορός σε όλα τα μέρη της Ελλάδας: το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρίσκεται «προ των πυλών» και - Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος - είναι η ιδανική ευκαιρία για εκδρομή.  Eυκαιρία λοιπόν να ξεκουραστείς, να δεις τους δικούς σου ανθρώπους και να γευτείς όλα αυτά τα υπέροχα νηστίσιμα εδέσματα (λαγάνα, χαλβά με κακάο, θαλασσινούς μεζέδες κα.) γιορτάζοντας τα Κούλουμα και φυσικά, τηρώντας τα έθιμα, να πετάξεις τον παραδοσιακό χαρταετό! Ωστόσο, η ξεχωριστή αυτή μέρα δεν είναι μόνο σαρακοστιανές λιχουδιές και χαρταετούς. Μακριά από την καθημερινότητα, την ένταση της πόλης και τα πλήθη, είναι μία μοναδική ευκαιρία για να δημιουργήσεις τις καλύτερες αναμνήσεις και να απαθανατίσεις την καθαροδευτεριάτικη έξοδο με… ανάλυση 4Κ! Καλό τριήμερο λοιπόν και καλή Σαρακοστή! 

    Απαθανάτισε τα πάντα από ψηλά!

    Η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, γιορτάζεται έντονα σε όλη την Ελλάδα, με διάφορα έθιμα. Αν δεν έχεις σταθερή εξοχική κατοικία ή δεν σου έχει γίνει πρόταση να φιλοξενηθείς σε φίλους, μπορείς να επιλέξεις έναν προορισμό και σε λίγες ώρες να βρίσκεσαι εκεί. Βουνό ή θάλασσα, τοπία που αλλάζουν και αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν, η Ελλάδα έχει τόσους πολλούς και ενδιαφέροντες προορισμούς. Και σκέψου, πόσο ξεχωριστό θα γινόταν το μικρό αυτό ταξίδι αν είχες μαζί σου ένα drone; Τώρα δε που στην αγορά κυκλοφορούν και drones «τσέπης», η μεταφορά τους είναι ακόμα πιο εύκολη και οι δικαιολογίες μοιάζουν να σκορπίζονται στον καταγάλανο ελληνικό ουρανό. Ετοίμασε τσάντα, φόρτισε συσκευές και power banks, καθάρισε το μυαλό και ετοιμάσου για εξωτερικές λήψεις κινηματογραφικού επιπέδου! Δεν πρέπει να ξεχνάς πως όλα τα drones, όσο μικρά και αν είναι, οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και το νομικό πλαίσιο για την κατοχή και χρήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των εκδρομέων που (ενδεχομένως) θα βρίσκονται γύρω σου είναι αποτελεί πάντα το Α και το Ω, όπου και αν βρίσκεσαι - ακόμη και στην κορυφή ενός βουνού! Βρες στα καταστήματα Πλαίσιο και στο Plaisio.gr το drone που σου ταιριάζει μέσα από μία γκάμα επιλεγμένων μοντέλων και κατασκευαστών.

    Κατάγραψε κάθε στιγμή του τριημέρου με μια action-cam!

    Οι λάτρεις της φύσης, των εξωτερικών δραστηριοτήτων και των extreme sports δεν πάνε πουθενά χωρίς action cam. Και δεν έχουν άδικο. Με ευρυγώνιους φακούς και ισχυρούς αισθητήρες δημιουργούν εντυπωσιακά πανοραμικά πλάνα και μοναδικά time lapse videos, προσφέροντας ακόμα και δυνατότητα λήψης VR/360° περιεχομένου το οποίο μετά θα μπορείς να δεις στην οθόνη του υπολογιστή, τη Smart TV ή το VR headset σου. Ωστόσο, ποιος είπε πως μία action cam δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο «ήπιες» κοινωνικές εκδηλώσεις, απαθανατίζοντας όλες αυτές τις ευχάριστες στιγμές με κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας και ήχου; Τοποθέτησε την σε τρίποδο και απαθανάτισε την οικογένεια να χορεύει παραδοσιακούς χορούς. Αν έχεις διάθεση για διαδρομές στη φύση, στερέωσέ την στο ποδήλατο ή στο σακίδιο σου και αν δεν έχεις drone, τοποθέτησε την προσεκτικά - πολύ προσεκτικά - στο χαρταετό, και δημιούργησε ένα πρωτότυπο FPV video με τις πετυχημένες και τις... όχι και τόσο πετυχημένες προσπάθειες «απογείωσης». Σύνδεσέ την με το smartphone σου, επίλεξε μια πλατφόρμα ζωντανής ροής (Facebook/YouTube Livestream) και μοιράσου με φίλους και γνωστούς ατελείωτες στιγμές διασκέδασης, όπου και αν βρίσκονται, καθώς και φωτογραφίες στα social media (#katharideftera). Θυμίσου, οι action cams είναι όπως οι ελβετικοί σουγιάδες: οι δυνατότητές τους είναι πραγματικά απεριόριστες (όπως και η όρεξη μας για τους σαρακοστιανούς μεζέδες), αρκεί να έχεις φαντασία! Εύκολος χειρισμός; Βίντεο σε υψηλή ανάλυση; Πανοραμικές λήψης; Wi-Fi για διαμοίραση στα social media; Στα καταστήματα Πλαίσιο και στο Plaisio.gr θα βρεις την action cam που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου!