Για πρώτη φορά πτήση drone για την αντιμετώπιση καταστροφών

    Για την εκτίμηση των καταστροφών στις περιοχές του Houston που έχουν πληγεί από τον τυφώνα Harvey ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά drone. Ο Αμερικανικός Ερυθρός…

    american-red-cross-disaster-relief
    Για την εκτίμηση των καταστροφών στις περιοχές του Houston που έχουν πληγεί από τον τυφώνα Harvey ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά drone. Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός, θα ξεκινήσει πιλοτικά την παραπάνω δοκιμή την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται οι πτήσεις να έχουν ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα. Το drone αναμένεται να σαρώσει μια ιδιαίτερα μεγάλη περιοχή του Houston η οποία και έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον τυφώνα Harvery, τον πλέον ισχυρό τυφώνα που έχει πλήξει το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια. Ο τυφώνας Harvey άφησε πίσω του περίπου 50 θύματα, ενώ σε αρχικό στάδιο οι ζημιές εκτιμώνται στα 180 δις δολάρια. Οι εικόνες που θα προσφέρει το drone στον Ερυθρό Σταυρό θα βοηθήσουν στην εκτίμηση των ζημιών και στην προώθηση της βοήθειας ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ οι λήψεις θα μπορέσουν να προωθηθούν και σε άλλους οργανισμούς που θέλουν να βοηθήσουν. Το πρόγραμμα του Ερυθρού Σταυρού θα χρησιμοποιήσει ένα drone κατασκευασμένο από τη CyPhy Works, μια εταιρεία κατασκευής drones με έδρα τη Μασαχουσέτη. Η χρηματοδότηση του project γίνεται από τη United Parcel Service (UPS) η οποία και είναι η ιδιοκτήτης της CyPhy Works.  Μαζί οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν και δοκιμάζουν drones τα οποία θα παραδίδουν δέματα για λογαριασμό της UPS.

    Εκπρόσωπος της UPS δήλωσε πως ανάλογα με τα αποτελέσματα από την παραπάνω ενέργεια είναι πιθανόν το drone να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση ζημιών από τον τυφώνα Irma.

    Πηγή