Xbox E3 Briefing 2018 @ Microsoft Theater: Όλα όσα είδαμε από την Microsoft!

    Kυριακή 10 Ιουνίου 2018 @ 17:20 - Η φετινή συνέντευξη Τύπου της Microsoft ολοκληρώθηκε και το Plaisio Blog ήταν εκεί, παρακολουθώντας από κοντά όλα όσα ανακοινώθηκαν, με τα παιχνίδια - αποκλειστικά…

    MSE3_15
    Kυριακή 10 Ιουνίου 2018 @ 17:20 - Η φετινή συνέντευξη Τύπου της Microsoft ολοκληρώθηκε και το Plaisio Blog ήταν εκεί, παρακολουθώντας από κοντά όλα όσα ανακοινώθηκαν, με τα παιχνίδια - αποκλειστικά και μη - να διαδέχονται το ένα το άλλο! Όπως ήταν φυσικό η εταιρεία έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στους αποκλειστικούς τής τίτλους, το νέο Halo: Infinite, το Crackdown 3, το νεό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό Forza Horizon 4, καθώς και τα τρία (!) νέα Gears. Δυνατές ήταν και αρκετές από τις - 50 συνολικά - ανακοινώσεις, με τίτλους όπως: Shadows Die Twice (From Software), το νέο anime mash-up Jump Force (Bandai Namco), το νέο Devil May Cry 5 (Capcom), το Battlefield V* (EA DICE), το Fallout 76** (Bethesda), το The Division 2, το Dying Light 2 και φυσικά, το Cyberpunk 2077 (CD Projekt Red). Πλησιάζοντας στο τέλος της εκδήλωσης και δια στόματος Phil Spencer, η Microsoft ανέφερε ότι η ανάπτυξη του επόμενου Xbox έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ας ρίξουμε μία ματιά στους σημαντικότερους τίτλους:

    Halo Infinite

    Η παρουσίαση της Microsoft άνοιξε με τον επόμενο τίτλο της σειράς Halo, Halo Infinite, ο οποίος θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για Xbox One και τα Windows 10, ως Xbox Play Anywhere τίτλος. Phil Spencer δήλωσε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιπέτεια του Master Chief μέχρι σήμερα, η οποία, όπως και τα δύο προηγούμενα Halo, αναπτύσσεται από την 343 Industries και εκμεταλλεύεται τη νέα Slipspace Engine. Το δίλεπτο Announcement Trailer του Halo Infinite αφήνει πολλά ερωτηματικά αλλά εξάπτει τη φαντασία, δεν νομίζεται;

    Shadow of the Tomb Raider

    Νέο Gameplay Trailer και για το Shadow of the Tomb Raider της Square Enix, το οποίο μας έδωσε μία καλύτερη οπτική για την πλοκή του παιχνιδιού, μέσα από άφθονα - κινηματογραφικού επιπέδου - στιγμιότυπα. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4, Xbox One και PC στις 14 Σεπτεμβρίου.

    Cyberpunk 2077

    Μπορεί να παρουσιάστηκε στο τέλος της εκδήλωσης, με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο (ως χακάρισμα ενός συστήματος), ωστόσο το νέο Cinematic Trailer του Cyberpunk 2077 δέχτηκε τα περισσότερα χειροκροτήματα και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. Το πολυαναμενόμενο RPG πρώτου/τρίτου προσώπου της CD Project Red εκτυλίσσεται στον ανοικτό κόσμο μιας τεράστιας μητρόπολης με το όνομα Night City, οι κάτοικοι της οποίας  επικοινωνούν με διάφορες ξένες γλώσσες – εκτός των Αγγλικών. Ο παίκτης που δεν μπορεί να μιλήσει τις γλώσσες αυτές, μπορεί να αγοράσει εμφυτεύματα μετάφρασης για να τις καταλαβαίνει. Ανάλογα με την ποιότητα των εμφυτευμάτων, οι μεταφράσεις διαφέρουν, με πιο ακριβά εμφυτεύματα να απαιτούνται για τις πιο ακριβείς μεταφράσεις. Μία συσκευή ηχογράφησης, το Braindance, είναι συνδεδεμένη απευθείας με τον εγκέφαλο του χαρακτήρα και του επιτρέπει να βιώνει συναισθήματα, εγκεφαλικές διεργασίες και μυικές κινήσεις άλλων ανθρώπων – σαν να τους ανήκουν. Ανθρωποειδή, εκτελεστές, ιπτάμενα οχήματα, φτώχεια και... ένα εκρηκτικό trailer!

    Sekiro: Shadows Die Twice

    Από το στούντιο που μας έδωσε τα εξαιρετικά Dark Souls και Bloodborne, From Software, έρχεται ο επόμενος τίτλος της σημερινής παρουσίασης, Sekiro: Shadows Die Twice, ένα παιχνίδι το οποίο περιέχει επικές μάχες με σπαθιά και έναν πρωταγωνιστή ο οποίος χρησιμοποιεί το αριστερό (μηχανικό) του χέρι ως... εκτινασσόμενο γάντζο; Το Sekiro: Shadows Die Twice (Activision) θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4, Xbox One και PC μέσα στο 2019.

    Forza Horizon 4

    Η Microsoft αποκάλυψε επίσημα και το Forza Horizon 4 (Playground Games), το οποίο διαδραματίζεται σε έναν μεγάλο ανοιχτό κόσμο, με φόντο τα αστικά και εξοχικά τοπία της Μεγάλης Βρετανίας. Σημαντική επιρροή στην εξέλιξη του παιχνιδιού παίζουν οι κλιματικές αλλαγές, μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, ενώ οι παίκτες θα μπορούν να συναντούν ο ένας τον άλλο, δημιουργώντας ένα πιο ανταγωνιστικό και συνάμα ρεαλιστικό οικοσύστημα. Bελτιστοποιημένο και για Xbox One X (4K HDR), το Forza Horizon 4 θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου για Xbox One και Windows 10 PCs, ενώ θα διατεθεί και μέσω της υπηρεσίας Xbox Game Pass.

    Jump Force

    Dragon Ball, Naruto, One Piece και Death Note! Όλα αυτά υπάρχουν στο νέο, εντυπωσιακό E3 Announcement Trailer του Jump Force (Bandai Namco), το οποίο δείχνει να είναι ένα mash-up fighting παιχνίδι βασισμένο στους πρωταγωνιστές των δημοφιλέστερων ιαπωνικών anime. "UNITE TO FIGHT"  αναφέρει η Bandai, η οποία υπόσχεται ότι θα φέρει το Jump Force σε Xbox One, PlayStation 4 και PC μέχρι το 2019.

    Gears Tactics & Gears Pop!

    Δύο νέα spin-offs και την ανάπτυξη του 5ου κατά σειρά Gears of War, ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, τοποθετώντας την ημερομηνία κυκλοφορίας κάπου μέσα στο 2019. Το πρώτο ονομάζεται Gears Tactics και είναι ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά για Windows 10. Το δεύτερο λέγεται Gears Pop! και μεταμορφώνει τους χαρακτήρες του Gears σε φιγούρες Funko Pop. Θα κυκλοφορήσει για iOS/Android συσκευές και μία πρώτη εικόνα μπορείτε να πάρετε από το Announce Trailers.

    Devil May Cry 5

    Tο Devil May Cry επιστρέφει καλύτερο από ποτέ, γιατί εσείς μας το ζητήσατε! Αυτά ήταν τα λόγια του Hideaki Itsuno (Game Director, Devil May Cry), ο οποίος παρουσίασε το νέο Devil May Cry 5 στην σκηνή του Xbox E3 Briefing 2018. Πρόκειται για τον πρώτο νέο κεντρικό τίτλο του δημοφιλούς franchise μέσα στην τελευταία δεκαετία (follow-up του Devil May Cry 4), με τον Itsuno να δηλώνει πως πρόκειται για το καλύτερο παιχνίδι στο οποίο έχει δουλέψει μέχρι σήμερα. Nero και Dante επιστρέφουν πιο άγριοι από ποτέ! Αναμένεται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2019, βελτιστοποιημένο για Xbox One X (4K HDR).

    Tom Clancy's: The Division 2

    Πρώτη επίσημη παρουσίαση και για τον 2ο κατά σειρά τίτλο της σειράς Tom Clancy's: The Division (Ubisoft), με την ονομασία Tom Clancy's: The Division 2. Μέσα από το E3 2018 Washington D.C. Aftermath Trailer και το εντυπωσιακό E3 2018 World Premiere Gameplay Walkthrough Trailer ρίχνουμε μία πρώτη ματιά στο gameplay και την πλοκή του παιχνιδιού, το οποίο, όπως φανερώνει και ο τίτλος, διαδραματίζεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, Ουάσιγκτον. Το The Division 2 θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου του 2019.

    PUBG War Mode

    Ένα νέο mode, με την ονομασία War Mode, ετοιμάζεται να ενσωματωθεί στο PlayeUnknown’s Battlegrounds, το οποίο θα εισάγει νέους τρόπους παιχνιδιού, νέους χάρτες και περισσότερο περιεχόμενο. Δείτε το E3 2018 Official Trailer και πάρτε μία πρώτη γεύση!

    Metro: Exodus

    Τα εντυπωσιακά gameplay πλάνα του επερχόμενου τίτλου των Deep Silver/4Α gamesMetro Exodus, καθώς και η αναφορά του Phil Spencer για το Xbox One X αλλά και τις δυνατότητες που έχει ως κονσόλα, ικανοποιώντας τις προσδοκίες ακόμα και των πιο απαιτητικών game developers, δεν αφήνουν περιθώρια σχολιασμού! Με την πλοκή να εκτυλίσσεται στην μεταποκαλυπτική Μόσχα και την περιοχή του Βόλγα, το Metro: Exodus κυκλοφορεί στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 για PlayStation 4, Xbox One και PC.

    Ori and the Will of the Wisps

    Νέο Gameplay Trailer και για το Ori and the Will of the Wisps, παίρνοντας μία γεύση από την πλοκή και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Ο νέος τίτλος της Moon Studios θα διατεθεί αποκλειστικά για Xbox One (Χbox One X Enchanced) και Windows 10, μέσω του Xbox Play Anywhere, μέσα στο 2019.

    Cuphead: The Delicious Last Course

    Το run-and-gun παιχνίδι της StudioMDHRCuphead, αποκτά DLC! Ως αποκλειστικός τίτλος του Xbox, το Cuphead φημίζεται για την εικαστική προσέγγιση αλλά και το υψηλό επίπεδο δυσκολίας τού. Με το νεό DLC αναμένεται να αποκτήσει νέες πίστες, νέα bosses, αλλά και έναν νέο χαρακτήρα, την Legendary Chalice. Chef Saltbaker, Cuphead και Mugman είναι έτοιμοι για νέες περιπέτειες, αν και το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι το νέο Announcement Trailer.

    Dying Light 2

    Πιο σκοτεινό από ποτέ, το Dying Light αποκτά δεύτερο μέρος και μέσα από το Announcement Trailer θυμίζει στους παίκτες γιατί πρέπει να φοβούνται το σκοτάδι! Από τη σκηνή του Xbox E3 Briefing 2018, ο Chris Avellone (Game Designer/Writer) αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα του παιχνιδιού και πως το σενάριο εξελίσσεται διαφορετικά για κάθε παίκτη, ανάλογα με τις επιλογές του, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά των υπόλοιπων χαρακτήρων.

    Crackdown 3

    O πολυαναμενόμενος, αποκλειστικός τίτλος της Microsoft, Crackdown 3, απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας, μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις. Με τον Terry Crews στο ρόλο του Commander Jaxon, μέσα από εκρήξεις, εντυπωσιακά άλματα, οχήματα που ανεβαίνουν κτίρια και πολλά άλλα, επιβεβαιώθηκε ότι ο τίτλος θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, διαθέσιμος και μέσω του συνδρομητικού προγράμματος Xbox Game Pass.

    Kingdom Hearts III

    To Kingdom Hearts III και τα gameplay/teaser trailers του νέου τίτλου της Square Enix προκαλούν ενθουσιασμό στους απανταχού gamers, όπου και αν προβληθούν! Με το σημερινό E3 2018 Frozen Trailer είδαμε κάποια στιγμιότυπα από τους κόσμους της Disney, πήραμε μία πρώτη γεύση από το crossover με τους χαρακτήρες του συγκεκριμένου παραμυθιού, καθώς και την πολυπόθητη ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Ιανουρίου του 2019. * Δείτε E3 Play 2018 @ Hollywood Palladium: Όλα όσα είδαμε από την EA! ** Δείτε ΒE3 Showcase 2018: Όλες οι ανακοινώσεις της Bethesda Softworks!