Το 5G πλέον έχει και logo

    Τα δίκτυα επόμενης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία καιρό τώρα τα ονομάζουμε 5G, αλλά ο οργανισμός που διαχειρίζεται τα στανταρ των κυψελωτών δικτύων, η 3GPP, επισημοποίησε αυτό το όνομα και έκανε…

    5g-logo
    Τα δίκτυα επόμενης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία καιρό τώρα τα ονομάζουμε 5G, αλλά ο οργανισμός που διαχειρίζεται τα στανταρ των κυψελωτών δικτύων, η 3GPP, επισημοποίησε αυτό το όνομα και έκανε διαθέσιμο και το επίσημο λογότυπο.

    Μην φανταστεί κανείς ότι σε ένα μικρό χρονικό διάστημα από τώρα θα γίνουν στην αγορά διαθέσιμες συσκευές που θα συνδέονται στα νέα 5G δίκτυα, απέχουμε τουλάχιστον δύο έτη από ένα τέτοιο σενάριο.

    Αυτό είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα που δείχνει ότι έρχονται δίκτυα που θα αντικαταστήσουν τα σημερινά γνωστά στους περισσότερους, δίκτυα 4G, ενώ  ονομασία που επέλεξαν μας οδηγεί κατευθείαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δίκτυα επόμενης, 5ης γενιάς. Το χρονοδιάγραμμα θέλει περίπου στα τέλη του 2018 να δούμε τις πρώτες προδιαγραφές, 5G Phase 1 specifications για τα δίκτυα επόμενης γενιάς. Τα νέα δίκτυα αναμένεται να εστιάσουν περισσότερο στη μεγαλύτερη χωρητικότητα και λιγότερο στη μεγαλύτερη ταχύτητα, πάντα συγκριτικά με το 4G.
    Tags