NVIDIA: Νέες εξειδικευμένες GPUs για mining κρυπτονομισμάτων

    Φωτογραφίες από τις νέες Pascal GPUs της NVIDIA, οι οποίες θα βασίζονται στην έκδοση 1060 και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, εμφανίστηκαν στην κινεζική ιστοσελίδα…

    Crypto_GPUs

    Φωτογραφίες από τις νέες Pascal GPUs της NVIDIA, οι οποίες θα βασίζονται στην έκδοση 1060 και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, εμφανίστηκαν στην κινεζική ιστοσελίδα expreview.com.

    Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, τα μοντέλα αυτά διαφοροποιούνται αρκετά από τα αντίστοιχα gaming μοντέλα, καθώς δεν διαθέτουν εξόδους εικόνας αλλά ούτε και ανεμιστήρες, παρά μία παθητική ψήκτρα αλουμινίου η οποία - όπως φαίνεται - μπορεί να συνδυαστεί με εξωτερικά ενεργά συστήματα ψύξης.

    Οι πλακέτες (PCB) των GPUs ακολουθούν μία διαφορετική σχεδίαση και η τροφοδοσία γίνεται μέσω ενός και μοναδικού PCI-e κονέκτορα, γεγονός που υποδηλώνει μια αρκετά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η ιστοσελίδα αφήνει να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται και μία ανάλογη 1080 έκδοση, χωρίς ωστόσο να παρέχει περισσότερες πληροφορίες.

    Πηγή