Κυβερνητικό πρόγραμμα μοιράζει 10.000 Fitbit για να μετρήσει την υγεία των Αμερικανών

    Το All of Us είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε ο πρόεδρος Ομπαμα το 2015 με το όνομα Precision Medicine Initiative το οποίο ερευνά πως οι συμμετέχοντες μαθαίνουν και συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας…

    fitbit-charge-2
    Το All of Us είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε ο πρόεδρος Ομπαμα το 2015 με το όνομα Precision Medicine Initiative το οποίο ερευνά πως οι συμμετέχοντες μαθαίνουν και συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας τους. Μόλις αγόρασαν 10.000 Fitbit για να μοιράσουν σε συμμετέχοντες του προγράμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν επιλεγεί δύο μοντέλα της Fitbit, το Charge 2 και το Alta HR. Οι συσκευές επιλέχθηκαν επειδή προσφέρουν ευρεία συμβατότητα και παράλληλα η μπαταρία τους διαρκεί αρκετές ημέρες.

    Όπως αναφέρει ο Adam Pellegrini, διευθυντής τους τμήματος λύσεων υγείας, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μετρήσουν τους καρδιακούς ρυθμούς τους, τη φυσική δραστηριότητα που πραγματοποιούν καθημερινά ακόμα και την ποιότητα του ύπνου τους.

    Όπως σημείωσε ο Pellegrini, wearables συσκευές, όπως αυτές της Fitbit, δεν είναι ιατρικές συσκευές, οπότε αναφορικά με την ακρίβεια των μετρήσεων τους μας δίνουν μια καλή ιδέα για το που βρισκόμαστε.