iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X - Μάθε τα πάντα εδώ!

    Τα event της Apple σημαδεύουν την αρχή του φθινοπώρου τα τελευταία χρόνια και το χθεσινό event στο οποίο αποκαλύφθηκαν τα νέα iPhone 8, iPhone 8 Plus αλλά και το "επετειακό" iPhone X, είναι ένα από…

    iphone8-iphone-x
    Τα event της Apple σημαδεύουν την αρχή του φθινοπώρου τα τελευταία χρόνια και το χθεσινό event στο οποίο αποκαλύφθηκαν τα νέα iPhone 8, iPhone 8 Plus αλλά και το "επετειακό" iPhone X, είναι ένα από αυτά. Για πρώτη φορά από το 2009, όπου και είδαμε για πρώτη φορά το iPhone 3GS, η Apple δεν παρουσιάζει ένα μοντέλο S, αλλά προχωρά απευθείας στην παρουσίαση ενός ανασχεδιασμένου μοντέλου και έτσι από τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus περνάμε στα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Μαζί τους ανακοινώθηκε και το εντελώς νέο iPhone Χ (διαβάζεται ten, δηλαδή δέκα), το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tim Cook, έρχεται δέκα χρόνια μετά το original iPhone, το οποίο έφερε την επανάσταση στην αγορά των smartphone, να οριοθετήσει την επόμενη δεκαετία.

    Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus έρχονται στα καταστήματα Πλαίσιο στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ το iPhone X στις 3 Νοεμβρίου. Επίλεξε το iPhone που σου ταιριάζει και συντονίσου για την προ-παραγγελία σου.

    Εκδήλωσε τώρα το ενδιαφέρον σου για τα νέα iPhone 8 / iPhone 8 Plus και iPhone X

    iPhone 8 & iPhone 8 Plus

    Design & οθόνη Ας ξεκινήσουμε από τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus τα οποία σχεδιαστικά δεν ξεφεύγουν σε μεγάλο βαθμό από τη γραμμή που είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone 6 το 2014, η οποία άλλαξε λίγο στο iPhone 7 πέρυσι και αλλάζει και πάλι ελαφρά στα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Οι διαστάσεις στις οθόνες παραμένουν ως έχουν, έτσι το iPhone 8 έρχεται με οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών και το iPhone 8 Plus με οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών. Η μεγάλη βελτίωση είναι πως οι νέες οθόνες υποστηρίζουν την τεχνολογία True Tone, την οποία είδαμε για πρώτη φορά στο iPad Pro των 10,5 ιντσών. Έτσι με βάση τω φωτισμό του περιβάλλοντος η οθόνη προσαρμόζεται ανάλογα ώστε να μας δείχνει χρώματα με μέγιστη ακρίβεια.

    Νέος επεξεργαστής A11 Bionic

    Στην καρδιά των νέων iPhone 8 και iPhone 8 Plus χτυπά ο νέος επεξεργαστής A11 Bionic, ένας επεξεργαστής με 6 πυρήνες οι δυο εκ των οποίων είναι σχεδιασμένοι για μέγιστη απόδοση και οι 4 για χαμηλή κατανάλωση. Στο νέο επεξεργαστή οι πυρήνες έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν είτε ξεχωριστά, είτε όλοι μαζί. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη κατά 70% απόδοση για τους performance πυρήνες και κατά 25% για τους efficient πυρήνες, συγκριτικά με τον επεξεργαστή A10 Fusion που έρχεται με τα iPhone 7 & iPhone 7 Plus. Επιπλέον η νέα GPU που συνοδεύει τον A11 Bionic και είναι σχεδιασμένη από μηχανικούς της Apple, έχει απόδοση 30% υψηλότερη από την A10 Fusion και παράλληλα καταναλώνει τη μισή ενέργεια. Η μνήμη RAM είναι 2GB στο iPhone 8 και 3GB στο iPhone 8 Plus.

    Κάμερες

    Οι κάμερες στα νέα iPhone, όπως μας συνηθίζει η Apple, έρχονται βελτιωμένες και έτσι στο iPhone 8 έχουμε κάμερα με έναν αισθητήρα των 12MPixels ο οποίος όμως είναι μεγαλύτερος και άρα φωτεινότερος από τον αντίστοιχο του iPhone 7, ενώ η συσκευή προσφέρει ταχύτερες λήψεις και διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή. Ο φακός του είναι ιδιαίτερα φωτεινός με f/1.8 και επιπλέον ενσωματώνει και το νέο χρωματικό φίλτρο της εταιρείας. Το iPhone 8 Plus, όπως και ο προκάτοχος του iPhone 7 Plus, έρχεται με σύστημα διπλής κάμερας, με τον ένα φακό να είναι ευρυγώνιος και τον άλλο τηλεφακό. Εδώ και οι δύο αισθητήρες είναι των 12MPixel, ενώ το διάφραγμα του ευρυγώνιου φακού είναι f/1.8, ιδιαίτερα φωτεινό, ενώ του τηλεφακού f/2.8 με οπτικό zoom 2x. Και τα δύο iPhone 8 υποστηρίζουν λήψη video σε ανάλυση 4K στα 60 fps, ενώ μια νέα λειτουργία είναι η δυνατότητα λήψης video με μέγιστη ανάλυση 1080p και slow motion στα 240fps, τα διπλάσια καρέ από αυτά που υποστηρίζουν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

    Σχεδιασμένα για εφαρμογές A.R.

    Όσον αφορά τις κάμερες η Apple αναφέρει πως το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus είναι τα πρώτα smartphone στην αγορά σχεδιασμένα για τεχνολογίες augmented reality (AR), ενώ και οι κάμερες τους έρχονται βαθμονομημένες από το εργοστάσιο για εφαρμογές AR. Σε αυτό συμβάλουν οι αναβαθμισμένοι αισθητήρες, όπως το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο.

    Ανθεκτικότητα & ασύρματη φόρτιση

    Και τα δύο iPhone έρχονται με πιστοποίηση αντοχής στη σκόνη και το νερό, ενώ χάρη στη νέα γυάλινη πλάτη των νέων iPhone πλέον υποστηρίζουν επαγωγική ασύρματη φόρτιση, οπότε και κατά τη διάρκεια της φόρτισης της συσκευής η θύρα Lightning παραμένει ελεύθερη δίνοντας σας τη δυνατότητα σύνδεσης εκεί των ακουστικών. Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus θα γίνουν διαθέσιμα σε τρία χρώματα, Gold, Silver και Space Gray και σε δύο χωρητικότητες στα 64GB και 256GB.

    iPhone X

    Οι φήμες για το iPhone X έδιναν και έπαιρναν και η στιγμή που ανακοινώθηκε έφερε ενθουσιασμό για το smartphone με το οποίο η Apple πρακτικά γιορτάζει τα 10 χρόνια iPhone.

    Οθόνη Super Retina

    Το iPhone X έρχεται με μια ολοκαίνουργια οθόνη διαγωνίου 5,8 ιντσών τεχνολογίας OLED η οποία υποστηρίζει το πρότυπο HDR 10. Η ανάλυση της είναι 2.436x1.125 pixels, έχει πυκνότητα 458ppi και είναι η υψηλότερη πυκνότητα pixels που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε iPhone, ενώ προσφέρει αντίθεση 1:1.000.000 και βέβαια εκτός από HDR 10 υποστηρίζει και Dolby Vision. Με αφορμή την εξαιρετική απόδοση της οθόνης και την υποστήριξη των παραπάνω standard στις ανακοινώσεις έγινε λόγος για συνεργασία της Apple με μεγάλα studios τα οποία θα προσφέρουν περιεχόμενο τους για το iPhone με υποστήριξη αυτών των προτύπων. Έτσι ο χρήστης θα λαμβάνει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας.

    Design

    Χάρη στην εξαιρετικά λεπτή OLED οθόνη του νέου iPhone X το smartphone έρχεται με σχεδιασμό χωρίς bezel και ενώ έχει αυξημένη διαγώνιο ο όγκος του smartphone αλλά και η εμπρός επιφάνεια του έχουν κρατήσει ένα μίνιμαλ χαρακτήρα σε διαστάσεις και φαίνεται πως ταιριάζουν ιδανικά στο χέρι του χρήστη. Με τη νέα οθόνη να καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την εμπρός επιφάνεια το home button που γνωρίζουμε από το πρώτο iPhone απουσιάζει. Έτσι όταν ο χρήστης θέλει να αφυπνίσει την οθόνη απλά κάνει tap επάνω της, ενώ η μετάβαση στην κεντρική οθόνη των εφαρμογών γίνεται με μια κίνηση swipe up στην κλειδωμένη οθόνη.

    Ασφάλεια Face ID

    Αντικαθιστώντας το Touch ID που είδαμε για πρώτη φορά το 2013 στο iPhone 5s το νέο iPhone X έρχεται με Face ID, τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Χρησιμοποιώντας την εμπρός True Depth κάμερα, αλλά και μια σειρά αισθητήρων και υπέρυθρες ακτίνες η συσκευή αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη και ξεκλειδώνει με ασφάλεια. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια λογισμικού που έχει αναπτύξει η Apple και τη δύναμη του νευρωνικού επεξεργαστή που ενσωματώνει. Όπως αναφέρθηκε το Face ID είναι πολύ πιο ασφαλές συγκριτικά με το Touch ID μιας και με το δακτυλικό αποτύπωμα υπάρχει μια πιθανότητα στις 50.000 να αναγνωριστεί λάθος το αποτύπωμα ενός ξένου, ενώ στο Face ID η πιθανότητα αυτή γίνεται μόλις μια στο ένα εκατομμύριο. Η δουλειά που έχει γίνει από πλευράς Apple φαίνεται εντυπωσιακή όσον αφορά το Face ID μιας και έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του ανεξάρτητα από το κούρεμα, το αν φοράει καπέλο ή γυαλιά και το φωτισμό του χώρου. Η Apple αισθάνεται τόσο ασφαλής που το Face ID θα συνεργάζεται τόσο με το Apple Pay, όσο και με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που χρησιμοποιούν το Touch ID.

    Κάμερες

    Το iPhone X έρχεται με διπλή οπίσθια κάμερα η οποία διαθέτει διπλό OIS και έχει ένα ευρυγώνιο φακό και ένα τηλεφακό. Και οι δύο αισθητήρες είναι στα 12MPixels, ενώ ο ευρυγώνιος έχει f/2.4 και ο τηλεφακός f/1.8. Συνοδεύονται από Quad-LED TrueTone flash και η απόδοση τους από δείγματα φωτογραφιών που παρουσιάστηκαν εντυπωσιάζει. Η εμπρός κάμερα έχει αισθητήρα 7 MPixels. Ένα νέο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, για την ώρα αποκλειστικά στο iPhone X μιας και χρησιμοποιεί το εμπρός σύστημα κάμερας είναι τα Animoji, δηλαδή κινούμενα emoji. Είναι σχεδιασμένα να επεξεργάζονται εκφράσεις του προσώπου του χρήστη και να τις μεταφράζουν σε αντίστοιχες κινήσεις στο animoji.

    Δύναμη & αντοχή

    Στην καρδιά του iPhone X χτυπάει δυνατά ο A11 Bionic, ο νέος πανίσχυρος εξαπύρηνος επεξεργαστής που έρχεται και με τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Το νέο smartphone είναι κατασκευασμένο και αυτό από γυαλί και έρχεται με φινίρισμα από χειρουργικό ατσάλι δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα τόσο αισθητικά, όσο όμως και από πλευράς ανθεκτικότητας. Είναι και αυτό ανθεκτικό σε νερό και σκόνη και θα γίνει διαθέσιμο σε δύο χρώματα, Space Gray και Silver και σε δύο χωρητικότητες, 64GB και 256GB. Και το iPhone X θα έρθει με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης χρησιμοποιώντας το ανοικτό πρότυπο Qi, το οποίο η Apple δήλωσε ότι θα υποστηρίξει.

    Εκδήλωσε τώρα το ενδιαφέρον σου για τα νέα iPhone 8 / iPhone 8 Plus και iPhone X

    Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus έρχονται στα καταστήματα Πλαίσιο στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ το iPhone X στις 3 Νοεμβρίου. Επίλεξε το iPhone που σου ταιριάζει και συντονίσου για την προ-παραγγελία σου.