Intel: Εξαγόρασε την Mobileye έναντι $15,3 δις

    Επίσημη είναι πλέον η εξαγορά της ισραηλινή εταιρεία Mobileye, η οποία ειδικεύεται στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, από την αμερικανική Intel, μία συναλλαγή η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε…

    Intel_Mob_2
    Επίσημη είναι πλέον η εξαγορά της ισραηλινή εταιρεία Mobileye, η οποία ειδικεύεται στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, από την αμερικανική Intel, μία συναλλαγή η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα εννέα μηνών Η Intel επιθυμεί να συνδυάσει τις δικές της τεχνολογικές καινοτομίες,  οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν απαιτητικές σε επεξεργαστική ισχύ και δικτύωση εφαρμογές, με την τεχνογνωσία και τα υποσυστήματα της Mobileye, επενδύοντας μέσα στα επόμενα 2 χρόνια περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη νέων αυτόνομων οχημάτων. Ο CEO της IntelBrian Krzanich, ανέφερε σε επιστολή του:
    Η εξαγορά αυτή θα προσφέρει στην Intel τη δυνατότητα να συνδυάσει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες (Xeon επεξεργαστές, FPGAs, μνήμες 3D XPoint, 5G μόντεμ) με το καλύτερο σύστημα υπολογιστικής όρασης στον κόσμο, ενώνοντας τα «έξυπνα» μάτια ενός αυτόνομου οχήματος με τον «έξυπνο» εγκέφαλό που θα το οδηγεί.
    Η BMW, η Intel και η Mobileye έχουν δημιουργήσει μέχρι σήμερα 40 οδηγικά αυτόνομα οχήματα, οι ικανότητες των οποίων θα αξιολογηθούν σε δημόσιους δρόμους μέσα στο 2017, ενώ και τα συστήματα των Intel/Mobileye θα δοκιμαστούν παράλληλα σε ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς δρόμους.

    Τα τσιπ πλοήγησης και αποφυγής εμποδίων της Mobileye χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε οχήματα της Tesla, όμως οι εμπορικές σχέσεις των δύο εταιρειών κλονίστηκαν μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο, κατά τη διάρκεια του οποίου το σύστημα δεν διέκρινε μία νταλίκα που διέσχιζε το δρόμο κάθετα.

    H εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας φέρνει την Intel αντιμέτωπη με σημαντικές δυνάμεις, όπως η Nvidia και η Qualcomm, οι οποίες έχουν μπει δυναμικά στο χώρο των αυτόνομων οχημάτων, από τον οποίο η αμερικανική εταιρεία προσδοκά έσοδα ύψους 70 δισ. δολαρίων (έως το 2030), από την παροχή τεχνολογίας και υπηρεσιών για αυτόνομα οχήματα.
    Πηγή