¡Hola MWC 2018: To Πλαίσιο πάει Βαρκελώνη!

    Τα βλέμματα του κόσμου της τεχνολογίας αναμένεται να συγκεντρώσει για άλλη μία χρονιά το Mobile World Congress, το οποίο ανοίγει τις πύλες τού στις 26 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με…

    1280x500
    Τα βλέμματα του κόσμου της τεχνολογίας αναμένεται να συγκεντρώσει για άλλη μία χρονιά το Mobile World Congress, το οποίο ανοίγει τις πύλες τού στις 26 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με μότο "Creating a Better Future" Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση (συνέδριο & έκθεση) τηλεπικοινωνιών και κινητών τεχνολογιών, με τις μεγάλες εταιρείες να αναδεικνύουν τάσεις και τεχνολογίες, οι οποίες έρχονται να μεταμορφώσουν την καθημερινότητά μας. Το Πλαίσιο, για άλλη μία χρονιά, θα επισκεφτεί την όμορφη πόλη της Βαρκελώνης και θα σας μεταφέρει τον παλμό των γεγονότων από τα booths και τα keynotes του MWC 2018. Πέρυσι, στις εκδηλώσεις του MWC συμμετείχαν περισσότεροι από 108.000 επισκέπτες από 208 χώρες και περιοχές, σημαντικός αριθμός από υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων (6100+ CEOs), 2300+ εκθέτες σε συνολικά 110.000+ τ.μ. εκθεσιακού χώρου (Fira Gran Via & Fira Montjuïc) και περισσότεροι από 3.500 δημοσιογράφοι ραδιοτηλεοπτικών μέσων, εφημερίδων και ειδικού τύπου.

    Creating a Better Future: Τι περιμένουμε να δούμε στο Mobile World Congress 2018

    Από μία τόσο σημαντική διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι μεγάλοι κατασκευαστές συσκευών κινητής τηλεφωνίας (Samsung, LG, Huawei, Sony, HTC, Nokia κα.) και υποδομών δικτύων (Cisco, Ericsson, Nokia Networks, Huawei κα.), ενώ για άλλη μία χρονιά έντονη αναμένεται και η παρουσία των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες έχουν «αγκαλιάσει» τις εξελίξεις γύρω από τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Το Plaisio Blog έχει ήδη λάβει πρόσκληση για το Galaxy Unpacked 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (19.00) στις εγκαταστάσεις του Fira Montjuïc και θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά (livestream) μέσω της ιστοσελίδας της Samsung. Το "Next Big Thing" είναι φυσικά τα δίκτυα 5ης γενιάς (5G), τεχνολογία η οποία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη σημαντικών οικοσυστημάτων, όπως πχ. τα οδηγικά αυτόνομα οχήματα, για την ομαλή λειτουργία των οποίων απαιτούνται σχεδόν μηδενικές ταχύτητες απόκρισης. Σημαντικές αναμένονται και οι εξελίξεις από τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης/ρομποτικής, την αξιοποίηση λύσεων IoT σε βιομηχανικό/εταιρικό επίπεδο (την αποκαλούμενη και 4η Βιομηχανική Επανάσταση), καθώς και από το χώρο της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR). Μείνετε συντονισμένοι!