Galaxy Unpacked @ MWC 2018: Αυτά είναι τα νέα Galaxy S9 και Galaxy S9+!

    Σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στις εγκαταστάσεις της Fira Monjuic, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, o CEO της Samsung, DJ Koh, ανακοίνωσε τις δύο νέες ναυαρχίδες της…

    S9_emoji

    Σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στις εγκαταστάσεις της Fira Monjuic, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, o CEO της Samsung, DJ Koh, ανακοίνωσε τις δύο νέες ναυαρχίδες της εταιρείας, τα μοντέλα Galaxy S9 και Galaxy S9+

    Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι διαρροές των τελευταίων ημερών χτύπησαν διάνα για άλλη μία φορά, αφού τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο επαληθεύτηκαν κατά τη σημερινή παρουσίαση, αφήνοντας - δυστυχώς - λίγα πράγματα στη φαντασία.

    Εξωπραγματικές επιδόσεις

    Έτσι λοιπόν τα δύο νέα Galaxy ενσωματώνουν το νέο πανισχυρο επεξεργαστή Exynos 9810 (10nm FinFET 2ης γενιάς), ο οποίος αποτελείται τέσσερις Exynos M3 πυρήνες με χρονισμό στα 2.9GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 με χρονισμό στα 1.9GHz, με την Mali-G72 MP18 GPU να αναλαμβάνει το κομμάτι των γραφικών.

    Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, για τη διαχείριση της θερμοκρασίας επιστρατεύτηκε ένα ειδικό σύστημα ψύξης το οποίο χρησιμοποιείται σε δορυφορικά συστήματα - εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία κάτω από οποιονδήποτε επεξεργαστικό φόρτο.

    Το Galaxy S9 διαθέτει 4GB RAΜ LPDDR4x ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο εξοπλίζεται με 6GB RAM LPDDR4x, με τις δύο συσκευές να διαθέτουν εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 64GB που είναι επεκτάσιμος μέσω κάρτας μνήμης microSD (έως και 256GB). Ανάλογα με την περιοχή, θα διατεθούν και μοντέλα με 128GB και 256GB.

    Οι δύο συσκευές θα είναι επίσης οι πρώτες ναυαρχίδες που θα κυκλοφορήσουν (σε ΗΠΑ και Κίνα) με το νεό κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 845, το οποίο αναμένεται με οκτώ πυρήνες Kryo 385, ο χρονισμός των οποίων θα αγγίζει τα 2.8 GHz.

    Καθηλωτική εμπειρία

    Τα Galaxy S9/S9+ αξιοποιούν για άλλη μία φορά την εντυπωσιακή dual-curved Quad HD+ Super AMOLED Οθόνη Χωρίς Όρια (Infinity Display) με  λόγο 18.5:9, με διαγώνο 5.8 ιντσών για το μικρότερο μοντέλο και 6.2 ιντσών για το μεγαλύτερο.

    Το αλουμίνιο αεροπορικού τύπου (Series 7000) και το κρύσταλλο Gorilla Glass 5 έχουν για άλλη μία φορά τον κύριο λόγο, με την Samsung να έχει περιορίσει τα περιθώρια (bezels) στο μέγιστο δυνατό βαθμό και την οθόνη να αναμειγνύεται με το σώμα, αποδίδοντας ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το συνολικό σχεδιασμό της συσκευής.

    The Camera. Reimagined

    Στον τομέας της κάμερας δόθηκε ιδιαίτερο βάρος, καθώς τα δύο νέα Galaxy είναι εφοδιασμένα με νέους Super Speed Dual Pixel αισθητήρες των 12MP και τον πιο φωτεινό φακό που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone (F1.5), επιτρέποντας πιο γρήγορη και πιο ακριβή εστίαση, αλλά και τη λήψη πιο ζωντανών, γεμάτων λεπτομέρεια φωτογραφιών, ακόμα και σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού.

    Με ειδικό κύκλωμα και ενσωματωμένη μνήμη DRAM, «διαβάζουν» εικόνες και κινήσεις πολύ γρήγορα, δημιουργούν εντυπωσιακά εφέ σε πραγματικό χρόνο, ενισχύουν τη μείωση θορύβου αλλά και την καθαρότητα της εικόνας, αναμειγνύοντας 12 καρέ σε μια λήψη.

    Η κύρια κάμερα και στις δύο συσκευές διαθέτει οπτικά Διπλής Εστίασης (Variable Aperture), τα οποία μπορούν να μεταβάλλουν το διάφραγμα τους από F2.4 σε F1.5, όπως και η ίριδα του ανθρώπινου ματιού: μεγαλώνει καθώς μειώνεται το φως και συστέλλεται καθώς το φως στο περιβάλλον αυξάνεται.

    Ακόμα και σε περιβάλλον με πολύ φως, οι λεπτομέρειες στη φωτογραφία μπορεί να χαθούν και οι εικόνες να εμφανίζονται ξεθωριασμένες. Τα Galaxy S9/S9+ αναγνωρίζουν το φως στο περιβάλλον και ρυθμίζουν αυτόματα το διάφραγμα σε F2.4.

    Ωστόσο, το μεγαλύτερο Galaxy S9+ διαφοροποιείται από το μικρότερο μοντέλο, καθώς διαθέτει σύστημα Dual Camera, σε κάθετη διαμόρφωση, με μία δευτερεύουσα κάμερα των 12MP F2.4.

    Διαθέτει και δυο επιπρόσθετες λειτουργίες: διπλό OIS (οπτική σταθεροποίηση εικόνας) για πιο ακόμα πιο καθαρές φωτογραφίες, καθώς και το οπτικό 2X zoom που σου επιτρέπει να βγάλεις φωτογραφίες από μεγαλύτερη απόσταση χωρίς συμβιβασμό στην ποιότητα.

    Ήχος με υπογραφή AKG
    Τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία των Galaxy S9/S9+ είναι ρυθμισμένα από την AKG, ώστε ο ήχος να γίνεται 1.4x πιο δυνατός. Το μπάσο έχει ενισχυθεί επίσης, αποδίδοντας πιο πλούσιο ήχο χωρίς απώλειες. Με την τεχνολογία Dolby Atmos, ο ήχος κινείται γύρω σου σε χώρο τριών διαστάσεων, ώστε να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της δράσης, είτε χρησιμοποιείς τα ακουστικά σου (η υποδοχή των 3.5mm συνεχίζει να υφίσταται), είτε ακούς από τα ηχεία του.
    Προσωποποιημένη επικοινωνία
    Η εμπρόσθια κάμερα 8MP f/1.7 των νέων Galaxy S9/S9+ διαθέτει τεχνολογία αυτόματης εστίασης (AF) και έρχεται με λειτουργία My Emoji. Πρόκειται για έναν αλγόριθμο, ο οποίος «μεταφράζει» την εικόνα του χρήστη και χαρτογραφεί περισσότερες από 100 εκφράσεις του προσώπου για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο που ακολουθεί σε πραγματικό χρόνο αυτές τις εκφράσεις, ενώ υπάρχει και δυνατότητα διαμοίρασής τους στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες messaging. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να αποθηκευσει έως και 18 τρισδιάστατα μοντέλα, δημιουργώντας τη δική του αποκλειστική σειρά από emojis. Mάλιστα η Samsung έχει συνάψει συμφωνία με την Disney, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν και φιγούρες γνωστών ηρώων στα emojis τους, όπως ο Mickey Mouse, η Mini Mouse και οι «Απίθανοι».

    Knox και τεχνολογίες προστασίες των δεδομένων

    Τα νέα Galaxy S9/S9+ ενσωματώνουν Knox (Enterprise Ready) ενώ σε ό,τι αφορά το βιομετρικό ξεκλείδωμα προσφέρεται δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, σχεδίασης μοτίβου, pin, password και δακτυλικού αποτυπώματος, ο αισθητήρας του οποίου μεταφέρθηκε σε πιο άνετη θέση (κάτω από την κάμερα), ένα αίτημα το οποίο είχαν εκφράσει οι περισσότεροι οπαδοί της νοτιοκορεατικής κατασκευάστριας. Κατά τα άλλα, οι δύο συσκευές υποστηρίζουν LTE Cat 18 (Gigabit LTE) για ταχύτητες έως και 1.2Gbps, WiFi 802.11 ac dual-band, Bluetooth v5.0 LE, NFC, GPS και USB Type-C ενώ τηρούν και τις προδιαγραφές IP68, είναι δηλαδή αδιάβροχες και αντέχουν στη σκόνη. Εξοπλίζονται με στερεοφωνικά ηχεία που υποστηρίζουν τεχνολογία ήχου Dolby Atmos.
    Να αναφέρουμε ότι μαζί με τις συσκευές, που υποστηρίζουν και ταχεία ασύρματη φόρτιση, η Samsung ανακοίνωσε και το νέο DeX Pad, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του κινητού σε επίπεδη θέση, ώστε να είναι απλούστερη η χρήση του ως touch pad. Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι και ο ψηφιακή βοηθός Bixby αναβαθμίστηκε σημαντικά, με βελτιώσεις προσφέροντας εντοπισμό και αναγνώριση αντικειμένων σε πραγματικό μέσω της κάμερας, εξασφαλίζοντας άμεσα για αυτό που «βλέπει» μέσα από τον φακό. Ακόμη, είναι εφικτή η άμεση μετάφραση ξένων γλωσσών και ισοτιμιών σε πραγματικό χρόνο με τη λειτουργία Live Translation. Τα Samsung Galaxy S9/S9+ θα κυκλοφορήσουν στις 16 Μαρτίου με προτεινόμενες τιμές €879 και €979 αντίστοιχα. Τα νέα Galaxy S9 & S9+ μόλις αποκαλύφθηκαν! Φέρε μας το παλιό σου smartphone, κέρδισε έως 500€ και απόκτησε τα νέα Galaxy S9 & S9+ 7 ημέρες νωρίτερα! Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν στο Πλαίσιο!