E3 2017 - Συνέντευξη με τον Richard May της Rebellion

    Η #Plaisio_Team αποχαιρέτησε την Ε3 2017 εξασφαλίζοντας μία αποκλειστική συνέντευξη από τον Richard May, Lead Programmer της βρετανικής Rebellion Developments, του στούντιο που βρίσκεται πίσω από την…

    REb_Int

    Η #Plaisio_Team αποχαιρέτησε την Ε3 2017 εξασφαλίζοντας μία αποκλειστική συνέντευξη από τον Richard May, Lead Programmer της βρετανικής Rebellion Developments, του στούντιο που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη των τίτλων Sniper Elite 4, Zombie Army Trilogy και Alien vs. Predator

    Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τους νέους τίτλους Strange Brigade και Rogue Trooper Redux, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο. To πρώτο θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC ενώ το δεύτερο για PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch. Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, μπήκαμε κατευθείαν στο «ζουμί»!

    Plaisio Team

    Richard, η Rebellion μας έχει δώσει αρκετούς ξεχωριστούς τίτλους, όπως το Sniper Elite 4, το οποίο κατάφερε να πουλήσει 200.000 φυσικά αντίτυπα την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όσον αφορά την διανομή - ψηφιακά ή φυσικά αντίτυπα - ποια είναι η γνώμη σου;

    R.M.

    Το φυσικό αντίτυπο είναι σίγουρα ξεχωριστό και οι περισσότεροι gamers το προτιμούν, οπότε ναι, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την φυσική διανομή των τίτλων μας, λανσάροντας και συλλεκτικές εκδόσεις με πλούσιο συνοδευτικό υλικό.

    Ωστόσο, το ψηφιακό αντίτυπο έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως πχ. όταν ο όγκος των αρχείων είναι μεγάλος, ο χρήστης θα καταφύγει αναγκαστικά στη λύση του “digital download” - μία χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά όταν δεν παρέχεται και το απαραίτητο bandwidth (δείχνω πικραμένος και μου λέει ότι με καταλαβαίνει). Μία καλή ισορροπία μεταξύ φυσικής/ψηφιακής διανομής είναι ότι καλύτερο. Όσον αφορά τα patches και τα updates, προσπαθούμε να τα κρατάμε σε φυσιολογικά μεγέθη.

    Plaisio Team

    Η Rebellion έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί την δική της μηχανή γραφικών, την Asura. Επωφελούνται οι gamers από αυτό και αν ναι, με ποιον τρόπο;

    R.M.

    H Asura χρησιμοποιείται από την Rebellion εδώ και 17 χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει δεχτεί σημαντικές βελτιώσεις, προκειμένουν να αντιμετωπίσει όλες τις σύγχρονες προκλήσεις.

    Γνωρίζοντας καλά τις δυνατότητες της, μπορούμε να προσαρμόσουμε την απόδοση των γραφικών ανάλογα με το hardware ή την πλατφόρμα για την οποία προορίζεται ο τίτλος, ρυθμίζοντας ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια (όπως πχ. τη διαχείριση της μνήμης, τους πυρήνες του επεξεργαστή κα.). Έτσι έχουμε καλύτερο έλεγχο στα updates/patches και συμβατότητα με τα δημοφιλέστερα APIs γραφικών, άρα και μεγαλύτερη ευελιξία.

    Plaisio Team

    Πες μας λίγα λόγια για το Strange Brigade, το δοκιμάσαμε (ο Richard χαμογελάει) και φαίνεται αρκετά ωραίο, αν και ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

    R.M.

    Το Strange Brigade είναι ένας “co-op” τίτλος - γενικά μας αρέσουν τα συνεργατικά παιχνίδια - ο οποίος είναι διαθέτει τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες, ο καθένας με διαφορετικές ικανότητες και ξεχωριστά όπλα.

    Οι τέσσερις αυτοί γενναίοι πολεμιστές καλούνται να αντιμετωπίσουν τέρατα και θεότητες αρχαίων πολιτισμών  (όπως η Seteki, η Βασίλισσα Μάγισσα της Αιγύπτου) σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Βρετανικής Αυτοκρατορίας του 1930. Είναι αρκετά δύσκολο αλλά διασκεδαστικό (λόγω co-op - έχει μπόλικους γρίφους και οι σφαίρες πέφτουν βροχή. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό;

    Plaisio Team

    Πες μας για το Rogue Trooper Redux. Γνωρίζουμε ότι το 2000 η Rebellion Developments αγόρασε τα δικαιώματα της  2000 AD, της εταιρείας που δημιούργησε τους χαρακτήρες Judge Dredd, Tharg the Mighty, Strontium Dog, Rogue Trooper, και Sláine (ακολουθεί προσωπικό σχόλιο, όπου αναφέρω στον Richard πως διάβαζα τις περιπέτειες αυτών των ηρώων στο Αγόρι και το Τρουένο, περιοδικά μιας άλλης εποχής, εκείνος χαμογελάει και γνέθει καταφατικά). Η εξαγορά αυτή έχει προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον σεναριακό υπόβαθρο, έτσι δεν είναι;

    R.M.

    Ναι, η αλήθεια είναι ότι οι ιδρυτές της Rebellion, Jason και Chris Kingsley, ήταν φανατικοί οπαδοί της σειράς ιστοριών 2000 AD, τα δικαιώματα των οποίων απέκτησαν μέσω της IPC/Fleetway. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του Judge Dredd: Dredd vs. Death (2003) για Microsoft Windows, Xbox, PlayStation 2 και GameCube, ενώ στη συνέχεια ήρθε το πρώτο Rogue Trooper (2006).

    Η πλοκή, τόσο του παλαιότερης όσο και της νεότερης έκδσοης του παιχνιδιού, βασίζεται εξ ολοκλήρου στο κόμικ των Gerry Finley-Day και Dave Gibbons, το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες ενός γεννετικά τροποποιημένου πεζικάριου.

    Απρόσβλητος στα θανατηφόρα αέρια, τα ισχυρά οξέα και τις ασθένειες, ο Rogue βλέπει τους τρεις καλύτερους του φίλους - Gunnar, Bagman και Helm - να πεφτουν από τα πυρά τον “Norts” στη μάχη για την Quartz Zone, τα σχέδια της οποίας είχαν διαρρεύσει από έναν προδότη στο Southern High Command.

    Αφού περισυλλέγει τα “bio-chips” (τις ψηφιακές προσωπικότητες των συντρόφων του) και τα τοποθετεί στο όπλο, το σακίδιο και το κράνος του, ξεκινά να βρει τον προδότη και να πάρει εκδίκηση για όλους, μία δύσκολη και γεμάτη εμπόδια αποστολή. Αυτός ο τίτλος θα κυκλοφορήσει και για Nintendo Switch (διακρίνω έναν έντονο ενθουσιασμό).

    Plaisio Team

    Από τις παρουσιάσεις/συνεντέυξεις τύπου που είδαμε φέτος, ξεχώρισες κάτι;

    R.M.

    Είδαμε αρκετά games, πολλά από αυτά τα περιμέναμε, είδαμε μία νέα κονσόλα η οποία σίγουρα θα προσφέρει νέες gaming εμπειρίες, είδαμε αρκετούς νέους VR τίτλους - το VR είναι ένας τομέας που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα - έχουμε ήδη κυκλοφορήσει το Battlezone για Oculus Rift και HTC Vive, η Nintendo έδειξε αρκετό νέο υλικό, νέα games για το Switch (μου δείχνει την οθόνη του Rogue Trooper Redux), είχαμε Beyond Good and Evil 2, νέο God of War, νέο Star Wars Battlefront… και οι ανακοινώσεις συνεχίζονται...

    Και κάπου εδώ η συνέντευξη τελειώνει, με μία δροσερή μπύρα από το ψυγειάκι της Rebellion. Τους ευχόμαστε καλές δουλειές και σε εσάς… ακόμα καλύτερο gaming!

    Ο Richard May εργάζεται στην Rebellion Developments τα τελευταία 16 χρόνια και έχει συμβάλει στην ανάπτυξη πολλών τίτλων, όπως:

    Team Lead

    Battlezone (PS4)

    Raceline CC (iOS)

    Harmony Isle (iOS, Android, Windows)

    Joust: Legend (iOS)

    Sinbad (iOS)

    NeverDead (360, PS3)

    Star Wars Battlefront: Elite Squadron (PSP)

    Star Wars Battlefront: Renegade Squadron (PSP)

    Engine & Support Work

    Zombie HQ (iOS)

    Judge Dredd vs. Zombies (Android)

    Sniper Elite V2 (Xbox 360, PS3, PC, Wii)

    Aliens vs Predator 3 (Xbox 360, PS3, PC)

    Rebellion

    Gameplay Programmer

    Gun: Showdown (PSP)

    Rogue Trooper (PS2,Xbox,Gamecube)

    Judge Dredd: Dredd vs. Death (PS2,Xbox,Gamecube)

    Tiger Wood's Golf (GBA)

    Smuggler's Run (GBA)

    Snood (GBA)