Audi και Huawei συνεργάζονται για έξυπνα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα

    Η Audi υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Huawei με στόχο την εξέλιξη έξυπνων τεχνολογιών για αυτοκίνητα, στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν το νέο στάνταρ LTE-V που…

    audi-rs-family
    Η Audi υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Huawei με στόχο την εξέλιξη έξυπνων τεχνολογιών για αυτοκίνητα, στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν το νέο στάνταρ LTE-V που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε οχήματα. Πληροφορίες που αφορούν τα οικονομικά της συνεργασίας μεταξύ Audi και Huawei δεν έγιναν γνωστές, σύμφωνα όμως την Audi η παραπάνω συμφωνία είναι μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ της Γερμανίας και της Κίνας για περισσότερες συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο εταιρείες δεν εμβάθυναν σχετικά με το τι ακριβώς θα εξελίξουν, σημείωσαν όμως πως η συμφωνία περιλαμβάνει δύο κτήρια και ανταλλαγή δεδομένων δοκιμών, αλλά και την από κοινού εξέλιξη υπηρεσιών έξυπνης οδήγησης και ψηφιοποίησης στο περιβάλλον ενός οχήματος. Επιπλέον τα οχήματα που θα φέρουν αυτές τις τεχνολογίες αρχικά θα πωλούνται στην Κινεζική αγορά.
    Η Audi έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει επιλέξει την πλατφόρμα του Android για τα infotainment συστήματα των οχημάτων της, ενώ συνεργάζεται με την Nvidia για την εξέλιξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για τα οχήματα της. Επιπλέον πέρυσι η Audi ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές οχημάτων που δεν εδρεύουν στην Κίνα οι οποίοι δοκίμασαν υπηρεσίες LTE-V και οι οποίες συνδέονται στα υπάρχοντα LTE δίκτυα έχουν όμως βελτιστοποιηθεί για χρήση σε οχήματα που κινούνται και για τα δεδομένα που πιθανόν θα χρειαστεί κάποιος σε ένα αυτοκίνητο. Η Huawei είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον πλανήτη, μετά τις Samsung και Apple και παράλληλα από τους μεγαλύτερους προμηθευτές παγκοσμίως σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Η Audi είναι ανήκει στο Volksawagen Group, είναι μέτοχος του Here, της υπηρεσίας χαρτογράφησης που παλαιότερα κατείχε η Nokia και ιδιαίτερα ενεργή στη δημιουργία στρατηγικής για τα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα.
    Περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να μάθουμε τον Σεπτέμβριο.