Apple: Yποστήριξη 4K/HDR περιεχομένου σύντομα στο iTunes;

    Η παροχή 4K streaming ψυχαγωγικού περιεχομένου δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι για να γίνει σωστά απαιτούνται περισσότερες από μία προϋποθέσεις. Πολλές υπηρεσίες, όπως το Netflix, το Amazon και το…

    iTunes_Receipt

    Η παροχή 4K streaming ψυχαγωγικού περιεχομένου δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι για να γίνει σωστά απαιτούνται περισσότερες από μία προϋποθέσεις. Πολλές υπηρεσίες, όπως το Netflix, το Amazon και το YouTube σου παρέχουν τη δυνατότητα να «αντλήσεις» 4Κ HDR περιεχόμενο, αρκεί να έχεις: σύνδεση VDSL, πακέτο συνδρομής (όπου αυτό απαιτείται) και - προφανώς - μία 4K UHD TV

    Τα κανάλια διανομής πληθαίνουν συνεχώς και σιγά σιγά, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, το 4Κ περιεχόμενο βρει το δρόμο του προς στις οθόνες μας. Αυτό πιστεύει και ο Tomas Jackson, ο οποίος με σχετική ανάρτηση στο φόρουμ του MacRumors υποστηρίζει πως και η Apple ετοιμάζεται να μπει στο παιχνίδι. O Jackson, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε την ταινία Passengers (Jennifer Lawrence, Chris Pratt) μέσω του iTunes, παρατήρησε πως στην απόδειξη η κόπια της ταινία περιγράφεται ως 4K HDR.

    Η είδηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ένα πρόσφατο δημοσίευμα του δικτύου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η επόμενη έκδοση του Apple TV δεν θα έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά αλλά θα μπορεί να στριμάρει ταινίες σε 4Κ & HDR, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν οι παλαιότερες - αγορασμένες - κόπιες θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε υπερύψηλης ανάλυσης.

    Το γεγονός αυτό δεν μας εκπλήσσει, μιας και το Google Play έχει ήδη εγκαινιάσει την δική του βιβλιοθήκη UHD ταινιών (με τίτλους όπως Skull Island, The Lego Movie, The Lego Batman Movie, Mad Max: Fury Road, Suicide Squad, Fantastic Beasts and Where to Find Them κα.) οι οποίες προσωρινά είναι διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά.