AMD Naples: Νέοι επεξεργαστές με έως και 32 πυρήνες

    Αργά εχθές η AMD παρουσίασε τη νέα σειρά επαγγελματικών επεξεργαστών Naples η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική Zen. Η νέα σειρά επεξεργαστών Naples που ανακοίνωσε η AMD προορίζεται για την αγορά…

    amd-naples-cpu
    Αργά εχθές η AMD παρουσίασε τη νέα σειρά επαγγελματικών επεξεργαστών Naples η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική Zen. Η νέα σειρά επεξεργαστών Naples που ανακοίνωσε η AMD προορίζεται για την αγορά των servers και αναμένεται να γίνουν διαθέσιμοι οι πρώτοι επεξεργαστές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η AMD, θα αυξάνεται η παραγωγή τους σταδιακά για να γίνει διαθέσιμη όλη η γκάμα. Η νέα σειρά επεξεργαστών θα περιλαμβάνει μοντέλα τα οποία θα διαθέτουν μέχρι και 32 φυσικούς πυρήνες, ενώ θα υποστηρίζουν μέχρι και 32 DIMMs μνήμης RAM τύπου DDR4 σε 16 κανάλια με χωρητικότητα που θα μπορεί να φτάσει τα 4TB σε servers με δύο CPU. Σε εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η AMD το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει αναλυτικά τη νέα σειρά επεξεργαστών Naples, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τη στρατηγική της για την αγορά των datacenter. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων επεξεργαστών της σειράς Naples από την AMD.
    • Έως και 32 πυρήνες σε design SoC (System on Chip) με δύο threads ανά πυρήνα.
    • Έως και 16 DDR4 DIMMs σε 8 κανάλια μνήμης με χωρητικότητα που φτάνει τα 2TB συνολικής μνήμης RAM.
    • Υποστήριξη μέχρι και 32 DIMMs DDR4 μνήμης σε 16 κανάλια μνήμης, υποστηρίζοντας μέχρι και 4TB συνολικής μνήμης RAM σε συστήματα με 2 socket.
    • Ενσωματωμένο στον επεξεργαστή (SoC σχεδιασμός) υποσύστημα I/O με υποστήριξη 128 PCIe 3.0 lanes.
    • AMD Infinity Fabric τεχνολογία διασύνδεσης για υποστήριξη δύο CPU.
    • Cache δομημένη για υψηλή απόδοση και ενεργειακά χαμηλή κατανάλωση.
    • Hardware ασφάλεια επάνω στη CPU.