Yuri
    Μαϊ 21, 3:05μμ

    5 τεχνολογίες που...έφυγαν νωρίς

    Palm Pilot της US Robotics Το ένδοξο 1997, όταν το Internet θεωρούνταν ακόμη απρόσιτο και όλοι θεωρούσαμε τα FMV games το μέλλον της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, η US Robotics δημιούργησε το πρώτο…

    msntv2_081627041877_640x360
    1. Palm Pilot της US Robotics
    Το ένδοξο 1997, όταν το Internet θεωρούνταν ακόμη απρόσιτο και όλοι θεωρούσαμε τα FMV games το μέλλον της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, η US Robotics δημιούργησε το πρώτο tablet! Αν και με τα σημερινά κριτήρια θεωρείται πρωτόγονο, το Palm Pilot διέθετε touch-screen με stylus, επέτρεπε να το συνδέσεις απευθείας με τον υπολογιστή σου για ανταλλαγή αρχείων με την ίδια ευκολία όπως το Dropbox και διέθετε apps που σου επέτρεπαν να φτιάξεις το organizer σου. Α ναι, επίσης έκανε όλα αυτά χωρίς πρόσβαση στο Internet.
    1. DynaBook της Apple
    O Alan Kay, ένας από τους πατέρες του σύγχρονου προγραμματισμού, δημιούργησε το πρώτο iPad το 1963, με το DynaBook. Εξοπλισμένο με οθόνη όπως και πληκτρολόγιο, σκοπός του DynaBook ήταν να παρέχει έναν οικονομικό, φορητό υπολογιστή που θα επέτρεπε σε χρήστες να ανταλλάξουν αρχεία ασύρματα, για να μην αποχωρίζονται τα πιο απαραίτητα αρχεία τους. Δυστυχώς, η Apple αποφάσισε ότι αυτό το μοντέλο φορητού υπολογιστή δεν είχε προοπτικές για μαζική κατανάλωση. 40 χρόνια μετά, μάλλον τραβούσαν τα μαλλιά τους. 3.Glasstron της Sony To 1999, η Sony ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή ενός VR display, το οποίο θα λειτουργούσε ως φορητός υπολογιστής και τηλεόραση. Το Glasstron ήταν εξοπλισμένο με 2 οθόνες LCD και ένα ημιδιάφανο visor που θα επέτρεπε στο χρήστη να το φορά όλες τις ώρες. Η CPU του χωρούσε σε ένα μικρό τσαντάκι και συνδέονταν ενσύρματα με το display μέσω καλωδίου. Αν και η συσκευή θα μας έδινε επιτέλους το πολυπόθητο cyberpunk λουκ που μας υποσχέθηκε ο Wiliam Gibson, η πολύωρη χρήση έτεινε να κουράζει τα μάτια του χρήστη και να προκαλεί πονοκεφάλους.
    1. Naturally Speaking 10 της Dragon
    O πρόγονος της Siri από το μακρινό 1997, αυτό το πρόγραμμα speech recognition υπόσχονταν ότι θα σου επέτρεπε να χρησιμοποιήσεις κάθε εφαρμογή του υπολογιστή σου, όπως και να γράψεις κείμενο, απλά χρησιμοποιώντας το μικρόφωνό σου! Φυσικά, το πρόγραμμα δεν είχε τις προηγμένες δυνατότητες αναγνώρισης, λειτουργούσε μόνο στα Αγλλικά και με συγκεκριμένες μόνο προφορές, οπότε απαιτούσε μία εκτενή περίοδο προσαρμογής, για να μπορέσει να αναγνωρίζει τις εντολές σου, αλλά που υπομονή για το μέλλον. Τελικά οι περισσότεροι χρήστες αγνόησαν το πρόγραμμα και απεγκαταστήθηκε, άκλαφτο, από τα συστήματά τους. 1.MSN TV της Microsoft H Smart TV πριν τις Smart TV, το «μαγικό» κουτί της Microsoft σου επέτρεπε να συνδέσεις την τηλεόρασή σου μέσω Ethernet, να πλοηγηθείς στο Internet και να δεις video. Με QWERTY πληκτρολόγιο και ειδικό τηλεχειριστήριο, η πρώτη έξυπνη τηλεόραση έκανε ντεμπούτο το 2000, σχεδόν μία δεκαετία πριν την εποχή του μαζικού streaming, οπότε η απαγορευτική της τιμή και οι περιορισμένες δυνατότητές της την κατέστησαν μία μη βιώσιμη επιλογή.
    Tags