Intel RealSense D415/D435: Δίνοντας στις μηχανές τρισδιάστατη όραση!

    Η Intel παρουσίασε δύο νέες - έτοιμες προς χρήση - κάμερες βάθους, τις RealSense D415 και D435, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν δυνατότητες τρισδιάστατης όρασης σε οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή ή…

    Intel-RealSense-415
    Η Intel παρουσίασε δύο νέες - έτοιμες προς χρήση - κάμερες βάθους, τις RealSense D415 και D435, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν δυνατότητες τρισδιάστατης όρασης σε οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή ή μηχανή. Και οι δύο τροφοδοτούνται μέσω διεπαφής USB και είναι σε θέση να επεξεργάζονται το βάθος, σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο νέο επεξεργαστή εικόνας RealSense D4 Τα νέα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν πρακτικά σε οποιοδήποτε μηχάνημα χρειάζεται και μπορεί να εκμεταλλευτεί μία κάμερα βάθους, από drones έως ρομπότ με χαρακτηριστικά AR/VR. Η Intel αναφέρει ότι οι νέες αυτές υλοποιήσεις δεν δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για προγραμματιστές και κατασκευαστές, αλλά και για δημιουργούς/εκπαιδευτικούς, καθώς είναι εξαιρετικά απλές στη χρήση και υποστηρίζουν λειτουργία Τοποθέτησης και Άμεσης Λειτουργίας (Plug n' Play). Είναι δε απόλυτα συμβατές με το Intel RealSense SDK 2.0 της, ένα cross-platfrom περιβάλλον ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα. Ο Sagi Ben Moshe (RealSense VP, Intel) δήλωσε:
    «Πολλές από τις σημερινές μηχανές/συσκευές χρησιμοποιούν συστήματα υπολογιστικής (τεχνητής) όρασης, τα οποία βασίζονται στην αναγνώριση δισδιάστατων εικόνων (2D). H τεχνολογία βάθους Intel RealSense επαναπροσδιορίζει τις μελλοντικές αυτές υλοποιήσεις, ώστε να να προσφέρουν «ανθρώπινη όραση». Η σειρά εφαρμογών βάθους Intel RealSense D400 όχι μόνο καθιστά ευκολότερη την κατασκευή τρισδιάστατων ανιχνευτών βάθους, σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά είναι και έτοιμη να ενσωματωθεί σε προϊόντα μαζικής παραγωγής.»
    Το D415 έχει ένα «στενό» οπτικό πεδίο και κλείστρο το οποίο σαρώνει το περιβάλλον τμηματικά, δημιουργώντας μία τελική εικόνα. Είναι αποτελεσματικότερο με μικρά αντικείμενα και οτιδήποτε χρειάζεται ακριβείς μετρήσεις. Το D435 έχει ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο και κλείστρο που λαμβάνει πολλές εικόνες ταυτόχρονα. Αυτό του προσφέρει καθιστά ιδανική αντίληψη για το βάθος των αντικειμένων που βρίσκονται εν κίνηση και για την κάλυψη μεγάλων περιοχών, καθώς ελαχιστοποιούνται τα τυφλά σημεία. Οι RealSense D415/D435 είναι ήδη διαθέσιμες για προπαραγγελία στα 149 και 145 δολάρια, αντίστοιχα.