Honor 10: Τεχνολογική υπεροχή. Tολμηρά Χρώματα. Avant-garde Design!

    Σε ειδική εκδήλωση στο Old Billingsgate στο Λονδίνο, η Honor παρουσίασε και επίσημα, επί ευρωπαϊκού εδάφους, τη νέα της ναυαρχίδα, Honor 10, μία συσκευή με σώμα από αλουμίνιο, κυρτό γυαλί και στις δύο…

    hon21
    Σε ειδική εκδήλωση στο Old Billingsgate στο Λονδίνο, η Honor παρουσίασε και επίσημα, επί ευρωπαϊκού εδάφους, τη νέα της ναυαρχίδα, Honor 10, μία συσκευή με σώμα από αλουμίνιο, κυρτό γυαλί και στις δύο πλευρές, «ευφυές» σύστημα διπλής κάμερας και εντυπωσιακούς χρωματισμούς Το λανσάρισμα με concept την «Ομορφιά στην Τεχνητή Νοημοσύνη» (“Beauty in AI”) αποκαλύπτει στους καταναλωτές δύο πρωτοποριακές και κορυφαίες τεχνολογίες smartphone. Πρόκειται για την προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI 2.0, η οποία αφορά κυρίως στην κάμερα διπλού φακού του smartphone και το CMF design του Honor 10, την 3D γυάλινη πίσω όψη με μια εντυπωσιακή οπτική επίστρωση νανο-κλίμακας που συντίθεται από 15 στρώματα λαμπερών χρωμάτων. Το Plaisio Blog ήταν εκεί!

    Μινιμαλιστική αισθητική, μοναδικά χρώματα

    Aπλότητα και χρηστικότητα των στοιχείων: δύο πλευρές, κατασκευασμένες από ανθεκτικό Double Coated 3D κρύσταλλο, συνδυάζονται αρμονικά με το μονοκόμματο πλαίσιο με σώμα από αλουμίνιο του Honor 10, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Σε αυτό συμβάλλει και το nano-scale υλικό επίστρωσης “Color Reflection” που χρησιμοποιείται στην πλάτη της συσκευής - για πρώτη φορά στην παγκόσμια αγορά - δημιουργώντας μία εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων με διαφορετικές αποχρώσεις, ανάλογα με τη γωνία θέασης. Για να επιτευχθεί το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα, τα συγκεκριμένα υλικά επίστρωσης ελέγχονται σχολαστικά και 1 στα 5 αποσύρεται από τη γραμμή παραγωγής, προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα κατασκευής σε υψηλά επίπεδα. Οι προσεκτικά σχεδιασμένες καμπύλες τού προσφέρουν άνετο κράτημα, διασφαλίζοντας σταθερότητά αλλά και ευκολότερο χειρισμό, ακόμα και με το ένα χέρι.

    Kirin 970: Έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

    Η νέα ναυαρχίδα της Honor τροφοδοτείται από τον πανίσχυρο Kirin 970 επεξεργαστή, ένα On-Mobile AI SoC με αυτόνομη μονάδα νευρικής επεξεργασίας (ΝPU). Κατασκευασμένος με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των 10nm, περιλαμβάνει 5.5 δισεκατομμύρια τρανζίστορ και ενσωματώνει 8 επεξεργαστικούς πυρήνες (4x Cortex-A73 χρονισμένους στα 2.4GHz και 4x Cortex-A53 στα 1.8GHz), καθώς και την δωδεκαπύρηνη Mali-G72MP12 GPU. Σε ό,τι αφορά στις επιλογές της μνήμης και του χώρου αποθήκευσης θα το δούμε στην αγορά σε δύο εκδόσεις: με 4GB RAM/64GB εσωτ. αποθηκευτικού χώρου και με 4GB/128GB εσωτ. αποθηκευτικού χώρου. Η μονάδα NPU είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη των AI διεργασιών, αξιοποιώντας και την TensorFlow open-source πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Google (TensorFlow Machine Intelligence). Παράλληλα, αυξάνει τις επιδόσεις της συσκευής, προσφέροντας ταχύτερη απόκριση και ρυθμίζοντας την ενεργειακή κατανάλωση. Σε αυτήν βασίζονται και οι προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης AI 2.0, οι οποίες επιτρέπουν στο σύστημα διπλής κάμερας να αναγνωρίζει δυναμικές εικόνες με απόλυτη ακρίβεια και να τις επεξεργάζεται 2x ταχύτερα από ένα iPhone X. Όσον αφορά στο λειτουργικό, το Honor 10 κυκλοφορεί με out-of-the-box με Android 8.1 Oreo και το νέο περιβάλλον χρήσης EMUI 8.1.

    Εμπειρία FullView 19:9

    Ακολουθώντας τα «προστάγματα» των καιρών, η νέα ναυαρχίδα της Honor έρχεται με οθόνη LTPS IPS LCD 5.84 ιντσών FullView 19:9, ανάλυση FHD+ (2280×1080 pixels, 432 PPI) και μία μικρότερου μεγέθους εγκοπή (notch), η οποία μπορεί να «κρυφτεί» από το χρήστη μαυρίζοντας, μέσω λογισμικού, τα δεξιά και αριστερά περιθώρια. Στο κάτω μπροστινό μέρος και κάτω από το μπροστινό - Gorilla Glass - κρύσταλλο βρίσκεται τοποθετημένο το Home Button, το οποίο εξυπηρετεί και χρέη Ultrasonic Fingerprint Sensor για τη σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Εκτός από μεγαλύτερη συνοχή στη σχεδίαση, προσφέρει ακριβέστερη και ταχύτερη ανάγνωση, ενώ αποκρίνεται ακόμη και όταν τα δάκτυλα του χρήστη είναι βρεγμένα.

    AI Photography για όλους, κάθε στιγμή

    Το νέο Honor 10 φιλοξενεί δύο εξελιγμένα φωτογραφικά συστήματα: μία διπλή κάμερα οριζόντιας διάταξης με αισθητήρες 16ΜP RGB + 24MΡ B/W και οπτικά διαφράγματος F1.8, καθώς και μία εμπρόσθια selfie-cam με αισθητήρα 24MP και οπτικά διαφράγματος F2.0. Χρησιμοποιώντας τις προηγμένες λειτουργίες AI 2.0 μπορεί να προσφέρει περισσότερα από 500 σενάρια (Smart Scenarios), καθώς και να αναγνωρίσει αντικείμενα μέσα από 22 ξεχωριστές κατηγορίες, αυτοματοποιώντας τις ρυθμίσεις της κάμερας για την επίτευξη της ιδανικής λήψης, καθώς και το εξαιρετικό σύστημα Huawei EIS για την σταθεροποίηση των video. Διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 4-σε-1 (Fusion Function) και υποστήριξη Semantic Ιmage Segmentation, με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να εντοπίσει, να εστιάσει και να διαχωρίσει πρόσωπα, ζώα και αντικείμενα, υπολογίζοντας τη θέση αλλά και το περίγραμμά τους στο χώρο, συστήνοντας τρόπους για την επίτευξη του βέλτιστου καδραρίσματος. Επίσης, όταν η συσκευή αντιληφθεί ότι μία φωτογραφία έχει οριζόντιο προσανατολισμό, η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει να διορθώσει αυτόματα τον στραβό ορίζοντα. Η κάμερα μπορεί να «θολώσει» το παρασκήνιο και να εστιάσει στο κεντρικό θέμα, επηρεάζοντας το αντιληπτό βάθος πεδίου, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη δημιουργική φωτογραφία. Παράλληλα με τη χρήση ενός έξυπνου εφέ φωτισμού (Fill Light), μπορεί να φωτίσει αυτόματα τα πρόσωπα που βρίσκονται στη φωτογραφία, σε σχέση με τον περιβαλλοντικό φωτισμό. Η λειτουργία Professional Grade Portrait Mode και η τεχνολογία τρισδιάστατης μοντελοποίησης προσώπου (πάντα με την υποβοήθηση του Kirin 970) παρέχουν πληθώρα φωτογραφικών εφέ επαγγελματικού επιπέδου, κάνοντας αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις για μοναδικής ευκρίνειας selfies και groufies (ομαδικές φωτογραφίες). Ταυτόχρονα, βελτιστοποιούν τη λήψη λαμβάνοντας υπόψη τα μαλλιά ή το φόντο και μπορούν να αναγνωρίσουν/τονίσουν συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, ανεξαρτήτως περιβαλλοντικών συνθηκών, με τη χρήση του Enchanced ISO. Η εμπρόσθια κάμερα είναι υπέυθυνη και για την αναγνώριση προσώπου (Fast Face Unlock), καθώς και για τη δημιουργία AR Stickers. Τέλος, το Honor 10 ενσωματώνει έναν έξυπνο τρόπο Ταξινόμησης Εικόνων (AI Gallery), η οποία κατηγοριοποιεί αυτόματα τις φωτογραφίες σε διαφορετικούς φακέλους, διευκολύνοντας την αναζήτηση τους από το χρήστη.

    AI Smart Living: Highlights 2.0 & Party Mode 2.0

    Με το Highlights 2.0 μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα ταινίες μικρού μήκους, με τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές από το πρόσφατο ταξίδι σου ή το πάρτι του κολλητού σου. Και όλο αυτό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ακόμα κι αν δεν έχεις την παραμικρή εμπειρία στην επεξεργασία βίντεο – μιας και το Honor 10 θα απλοποιήσει τη διαδικασία για σένα. Και μιας και αναφερθήκαμε στη λέξη «πάρτι», οφείλουμε να σε πληροφορήσουμε ότι η ενσωματωμένη λειτουργία Party Mode 2.0 σου επιτρέπει να συγχρονίσεις την ταυτόχρονη αναπαραγωγή μουσικών κομματιών σε όσα Honor 10 θέλεις, απλά, σκανάροντας το ειδικό QR που δημιουργεί η συσκευή, πολλαπλασιάζοντας την ψυχαγωγία σου ... με γεωμετρικό ρυθμό!

    Ολοκληρωμένη πρόταση επικοινωνίας

    Την εικόνα της νέας ναυαρχίδας ολοκληρώνουν οι διεπαφές dual band Wi-Fi 802.11ac/Bluetooth 4.2/NFC/USB Type-C, η δυνατότητα επικοινωνίας Voice over LTE (VoLTE), η υποστήριξη GPS/GLONASS και η παρουσία ενός 32-bit DAC της Asahi Kasei Microdevices (AK4376A Hi-Fi), το οποίο – σε συνδυασμό με την τεχνολογία Huawei Histen – προσφέρει πολυκάναλο ήχο 7.1. «Παρούσα» προς μεγάλη μας χαρά και η θύρα ακουστικών των 3.5mm, η οποία, σύμφωνα με την κατασκευάστρια, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το νεανικό κοινό (... και όχι μόνο). Το Honor 10 θα κυκλοφορήσει με μπαταρία χωρητικότητας 3400 mAh και λειτουργία Honor SuperCharge 5V/4.5A για ταχεία φόρτιση που επιτρέπει την αναπλήρωση της μπαταρίας στο 50% μέσα σε 25 λεπτά. Οι διαστάσεις του δεν ξεπερνούν τα 149.6 x 71.2 x 7.7 χιλιοστά και το βάρος του τα 153 γραμμάρια, ενώ σε ό,τι αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς θα διατεθεί σε Phantom Blue, Phantom Green, Glacier Gray και Midnight Black.

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Το Honor 10 θα κυκλοφορήσει από τις 15 Μαΐου σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας., και θα ακολουθήσουν άλλες αγορές. Στην ελληνική αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2018. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή πώλησης για το μοντέλο των 64GB είναι 479€ και για το μοντέλο των 128GB είναι 529€.