Honor View20: Νέα διάσταση στην εμπειρία της θέασης και της φωτογραφίας!

    Μία ακόμα αποστολή με την Honor - η τρίτη κατά σειρά - και το πιο νεανικό smartphone brand συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα!   Σε ειδική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις του Salle Pleyel στο Παρίσι, η…

    HV20_14

    Μία ακόμα αποστολή με την Honor - η τρίτη κατά σειρά - και το πιο νεανικό smartphone brand συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα!  

    Σε ειδική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις του Salle Pleyel στο Παρίσι, η εταιρεία παρουσίασε την τελευταία της «ναυαρχίδα», το Honor View20, ένα smartphone που εντυπωσιάζει με έναν πρωτοποριακό συνδυασμό τεχνολογίας και αισθητικής - κερδίζοντας ήδη τις εντυπώσεις και αποσπώντας πολλαπλές διακρίσεις στην CES 2019, την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του Las Vegas.

    Ο George Zhao, πρόεδρος της Honor δήλωσε σχετικά: «Σε όλο τον κόσμο η σειρά των Honor View smartphone λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές και έχει κερδίσει τους fan προσφέροντας καινοτόμες τεχνολογίες και επιδόσεις προηγμένου επιπέδου. Οι fan της Honor είναι απίστευτα ενεργοί και δυναμικοί και έχουν ανάγκη από smartphone με εξαιρετικές επιδόσεις. Το Honor View20 είναι σχεδιασμένο ακριβώς για αυτούς. Οι αξιολογήσεις από το CES 2019 εντείνουν ακόμα περισσότερο τον ενθουσιασμό μας για το λανσάρισμα αυτού του must-have smartphone».

    Εκθαμβωτικό design 

    Σε ό,τι αφορά τo design, η εντυπωσιακή  εμφάνιση του Honor View20 οφείλεται κυρίως στην 6.4'' FHD+ LCD (2310 x 1080) οθόνη All-View, η οποία παρέχει μία notch-less εμπειρία θέασης και αναλογία screen-to-touch panel 91.8%

    Παράλληλα, η ομάδα R&D της Honor χρησιμοποίησε μία ειδική μία βελτιστοποιημένη μέθοδο κατασκευής, για να τοποθετήσει με ακρίβεια την προηγμένη (in-screen) μπροστινή κάμερα σε μία μικροσκοπική διάφανη τρύπα των 4.5mm.

    H συγκεκριμένη μέθοδος αφήνει άθικτα τα υπόλοιπα στοιχεία της οθόνης (αποτελείται από 18 στρώματα), εμποδίζοντας το “light bleeding” στον αισθητήρα των 25ΜΡ και εξασφαλίζοντας περισσότερη ευκολία χρήσης αλλά και καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας.

    Το Honor View20 είναι επίσης το πρώτο smartphone που κάνει χρήση της νανολιθογραφίας, για να δημιουργήσει ένα έντονο και δυναμικό v-shaped μοτίβο βαθμιδωτού χρώματος (Αurora Νanotexure Design), προσδίδοντας ένα εντυπωσιακό λαμπερό εφέ στο κύριο σώμα - το οποίο αποτελείται από έναν συνδυασμό μετάλλου και γυαλιού, με πάχος μόλις 8.1mm. 

    Δία στόματος Gabrielle Maggio - General Manager της Moschino - η κατασκευάστρια ανακοίνωσε μία νέα συνεργασία με τον γνωστό ιταλικό οίκο, ο οποίος θα αναλάβει τη δημιουργία μίας σειράς προϊόντων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο σχεδιασμός μίας περιορισμένη έκδοσης του Honor View20.

    See The Unseen

    Συνεχίζοντας τις «πρωτιές», η κύρια (πίσω) κάμερα είναι η πρώτη με τον αισθητήρα Sony IMX586 των 48ΜΡ (1/2-inch CMOS, 0.8 µm/pixel), ο οποίος χάρη στη συστοιχία Quad-Bayer επιτρέπει «pixel binning» για υψηλής ποιότητας νυχτερινές λήψεις στα 12ΜΡ με HDR. Πλαισιώνεται από  οπτικά με f/1.8 και «άνοιγμα» 78 μοιρών, καθώς και από υψηλής ακρίβειας αυτόματη εστίαση (PDAF).

    Ο αισθητήρας ενισχύεται και από τον ισχυρό επεξεργαστή Kirin 980, υποστηρίζοντας τη λειτουργία 48MP ΑΙ Ultra Clarity για φωτογραφίες ασυναγώνιστης λεπτομέρειας και ευκρίνειας.

    Η κάμερα του Honor View20 μπορεί να βγάλει πολλαπλές φωτογραφίες των 48MP σε μία λήψη και να συνδυάσει τις λεπτομέρειες κάθε φωτογραφίας, δημιουργώντας για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

    Το dual-NPU του Kirin 980 επεξεργάζεται την φωτογραφία με τη βοήθεια προηγμένων αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, η ποιότητα της φωτογραφίας αξιολογείται, οι λεπτομέρειες στα σημεία χαμηλού φωτισμού βελτιστοποιούνται και τα χρώματα προσαρμόζονται, ώστε να μοιάζουν πιο ζωντανά.

    Η κύρια πίσω κάμερα συνοδεύεται από ένα σύστημα 3D ToF (time-of-fligh), το οποίο συλλέγει πληροφορίες από τα σχήματα των αντικειμένων - βασιζόμενες στα σήματα φωτός - και ενεργοποιεί τον αισθητήρα βάθους, καθώς και τον ανιχνευτή μορφής/κίνησης σε πραγματικό χρόνο. 

    Επιδόσεις προηγμένου επιπέδου

    Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η νέα ναυαρχίδα της Honor ενσωματώνει τον κορυφαίο οκταπύρηνο ΑΙ-on-Mobile επεξεργαστή της HiSilicon, Kirin 980, τον πρώτο με Dual Neural Processing Unit (Dual NPU), πυρήνες Cortex-A76 οι οποίοι είναι κατά 75% πιο ισχυροί και κατά 58% πιο αποδοτικοί σε σύγκριση με τους αντίστοιχους προηγούμενης γενιάς, καθώς και ARM Mali-G76 MP10 GPU η οποία υποστηρίζει GPU Turbo 2.0 για υψηλή απόδοση στα παιχνίδια.

    Το μέγεθος της RAM είναι 6GB/8GB σε συνδυασμό με 128GB επεκτ. αποθηκευτικού χώρου ή 8GB RAM σε συνδυασμό με 256GB επεκτ. αποθηκευτικού χώρου (μέσω κάρτας Nano Memory).

    Στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται Dual-Frequency GPS, κεραία Triple WiFi (WiFi 802.11ac), υπέρυθρες, NFC, Bluetooth 5.0, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie (EMUI 9.0), USB-C (USB3.1) και μπαταρία 4000mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης SuperCharge 22.5W (4.5V/5A), για 0-55% σε 30 λεπτά!

    Παράλληλα, ο George Zhao ανακοίνωσε ότι το View20 είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει Fortnite στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ οι παίκτες του δημοφιλούς Battle Royale τίτλου θα λάβουν και ένα Guard Exclusive Skin, προκειμένου να διακοσμήσουν τους χαρακτήρες τους.

    Αξίζει να αναφέρουμε την υποστήριξη λειτουργίας Desktop Mode (για να χρησιμοποιείς τη συσκευή ως υπολογιστή, συνδέοντας οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο).

    Τεχνητή Νοημοσύνη… on-the-go!

    Το Honor View20 ενσωματώνει πρωτοποριακές ρυθμίσεις Τεχνητής Νοημοσύνης, που φέρνουν στους χρήστες «εύκολες» λειτουργίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

    3D κάμερα έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης περισσότερων από 100 είδη φαγητών και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις θερμίδες, οι οποίες σε βοηθούν να διατηρείς έναν υγιή τρόπο ζωής. Η λειτουργία AI αναγνώρισης αντικειμένων μπορεί επίσης να αναγνωρίσει 300 διάσημα μνημεία και 100.000 γνωστούς πίνακες από όλο τον κόσμο!

    Τέλος, παρακολουθήσαμε και μία επίδειξη, όπου με τη χρήση ενός κατάλληλου περιφερειακού (Dock) και σε απόσταση, το View 20 μετατρέπεται ουσιαστικά σε κάμερα/αισθητήρας κίνησης (βλ. PS4 Camera ή Kinect), έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίσει τις κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια μας και να τις μεταφέρει στην εκάστοτε συμβατή AR/VR εφαρμογή.

    Θα είναι διαθέσιμο για αγορά από τις 22 Ιανουαρίου του 2019, σε συγκεκριμένες αγορές. Τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει είναι το Midnight Black, το Sapphire Blue, και τα Phantom Blue/Phantom Red που φέρουν και την υπογραφή της Moschino.

    Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στα μέσα Φεβρουαρίου και η τιμή του θα είναι στα 669€ για την έκδοση 6GB/128GB και στα 759€ για την έκδοση των 8GB/256GB.