Τέλος στα ψεύτικα προφίλ και τα likes βάζει το Instagram!

    Την πρόθεση της να εντοπίσει και να διαγράψει όσο το δυνατόν περισσότερα ψεύτικα προφίλ και (inauthentic) likes ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης της δημοφιλούς υπηρεσίας Instagram, κηρύσσοντας «πόλεμο»…

    Insta_Clean
    Την πρόθεση της να εντοπίσει και να διαγράψει όσο το δυνατόν περισσότερα ψεύτικα προφίλ και (inauthentic) likes ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης της δημοφιλούς υπηρεσίας Instagram, κηρύσσοντας «πόλεμο» στις εφαρμογές τρίτων οι οποίες βοηθούν τους influencers να αποκτήσουν περισσότερους followers. Με τη βοήθεια νέων εργαλείων μηχανικής μάθησης, τα οποία μπορούν να εντοπίσουν ποιοι χρήστες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές αυτές, το Instagram θα αρχίσει να «μπλοκάρει» τους λογαριασμούς τους. Συνήθως, οι εφαρμογές αυτές απαιτούν τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη, προκειμένου να πραγματοποιούν ψεύτικες αλληλεπιδράσεις εκ μέρους του, πράγμα το οποίο παραβιάζει τους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας.
    Recently, we’ve seen accounts use third-party apps to artificially grow their audience.Every day people come to Instagram to have real experiences, including genuine interactions. It is our responsibility to ensure these experiences aren’t disrupted by inauthentic activity.
    Όσοι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εφαρμογές θα λαμβάνουν άμεσα ένα προειδοποιητικό in-app μήνυμα, το οποίο θα τους ενημερώνει για την αφαίρεση των ψεύτικων likes/followers/comments που έχουν εντοπιστεί στους λογαριασμούς τους, ενώ παράλληλα θα τους ζητείται να αλλάξουν και κωδικό πρόσβασης - αποκλείοντας οποιαδήποτε περαιτέρω «παράνομη» δράση. Η μη συμμόρφωση, για όσους εξακολουθήσουν να τις χρησιμοποιούν, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην πρόσβαση και τη λειτουργία της εφαρμογής, καθώς - εκτός από ανέντιμη - η συμπεριφορά θεωρείται επικίνδυνη για την ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών.