Δες Netflix, YouTube και άλλες streaming υπηρεσίες χωρίς κολλήματα!

    Η επανάσταση του video και audio streaming έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας. Για μια απολαυστική εμπειρία δεν είναι πολλά αυτά που θα χρειαστείς, βασική προϋπόθεση όμως είναι η…

    3002608
    Η επανάσταση του video και audio streaming έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας. Για μια απολαυστική εμπειρία δεν είναι πολλά αυτά που θα χρειαστείς, βασική προϋπόθεση όμως είναι η σύνδεση σου στο internet να είναι σταθερή και ο δικτυακός σου εξοπλισμός ικανός να σε καλύψει. Οι διαθέσιμες και στη χώρα μας streaming υπηρεσίες προσφέρουν πλέον περιεχόμενο που καθηλώνει, με αναλύσεις που φτάνουν το 4K και δυνατότητα για HDR και Dolby Vision, αρκεί η τηλεόραση σου να τα υποστηρίζει. Έτσι απολαμβάνεις σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, κανάλια στο YouTube σε υψηλές αναλύσεις που απογειώνουν την εμπειρία σου. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει να κολλάει η σύνδεση σου ή να μην πιάνει καλά το Wi-Fi, να βλέπεις παγώματα στη λήψη και τη διασκέδαση σου να πηγαίνει... περίπατο, μαζί με το χαμένο σήμα. Μάντεψε! Δεν είσαι ο μοναδικός που συμβαίνουν αυτά, μίλησε με γνωστούς και φίλους θα διαπιστώσεις ότι τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί ακόμα. Τι φταίει; Η κυριότερη αιτία είναι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν και συγκεκριμένα το modem/router τους. [caption id="attachment_36437" align="aligncenter" width="802"] TP-Link W9970 + TL-WPA4226KIT[/caption] Προτεινόμενη ταχύτητα σύνδεσης για Netflix:
    • 0,5 Mbps - Απαιτούμενη ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης
    • 1,5 Mbps - Προτεινόμενη ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης
    • 3,0 Mbps - Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα SD
    • 5,0 Mbps - Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα HD
    • 25 Mbps - Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα Ultra HD
    Απαιτήσεις Netflix σε δεδομένα:
    • 300MB ανά ώρα για την χαμηλότερη ποιότητα video
    • 700MB ανά ώρα για ποιότητα video SD
    • 3GB ανά ώρα για ποιότητα video HD
    • 7GB ανά ώρα για ποιότητα video UHD (4K)
    Απαιτήσεις YouTube σε δεδομένα:
    • 264MB ανά ώρα για ποιότητα video 480p
    • 870MB ανά ώρα για ποιότητα video HD
    • 1,65GB ανά ώρα για ποιότητα video Full HD
    Εδώ λοιπόν να αναφέρουμε ότι τα modem/router που προσφέρουν συνήθως δωρεάν οι πάροχοι με τις συνδέσεις internet είναι πολύ βασικά στις δυνατότητες που προσφέρουν και συνήθως τα προβλήματα που παρουσιάζουν έχουν να κάνουν με τη σταθερότητα της σύνδεσης ή την εμβέλεια που προσφέρουν για το Wi-Fi, η οποία είναι μικρή, τη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων που θα πρέπει να μοιράσουν σε αρκετές συσκευές στο σπίτι όπως η τηλεόραση, ο desktop υπολογιστής, το tablet, τα smartphone, το laptop και η video κονσόλα. Αν λοιπόν έχετε καλέσει την τεχνική υποστήριξη του παρόχου και σας έχει διαβεβαιώσει πως η γραμμή σας συνδέεται χωρίς κανένα πρόβλημα τότε μάλλον η αμέσως επόμενη σκέψη σας θα πρέπει να είναι ο εξοπλισμός σας, το modem/router που ναι μεν κάνει τη δουλειά που έχει σχεδιαστεί αλλά για ένα πολύ βασικό σενάριο και προφανώς δεν καλύπτει τις ανάγκες σας. [caption id="attachment_36438" align="aligncenter" width="802"] D-Link DSL-3782 + 2x DHP-W311AV[/caption] Επιλέγοντας ένα κατάλληλο modem/router για τις ανάγκες στο σπίτι (ή και το γραφείο) θα καταφέρεις να απολαύσεις τη δικτυακή σου εμπειρία, χωρίς παγώματα, χωρίς κολλήματα, χωρίς προβλήματα. Έτσι παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix, ενώ η κονσόλα σου κατεβάζει τα τελευταία updates για το αγαπημένο σου game και παράλληλα πραγματοποιείς  βιντεοκλήση με Viber, Skype ή FaceTime και όλα αυτά χωρίς παγώματα, χωρίς κολλήματα, χωρίς προβλήματα. Εδώ να σημειώσουμε πως ένα σύγχρονο modem / router υποστηρίζει την τεχνολογία QoS - Quality of Service - ώστε με τον κατάλληλο αλγόριθμο να βάζει σε προτεραιότητα τα δεδομένα που πρέπει να διαμοιραστούν πρώτα. Για παράδειγμα ένα πακέτο video είναι σημαντικότερο από ένα πακέτο μεταφοράς αρχείου με τη λογική ότι αν το πακέτο video καθυστερήσει θα παγώσει η εικόνα. [caption id="attachment_36439" align="aligncenter" width="802"] TP-Link AC1200 VR400 + Devolo Gigagate[/caption] Επιπλέον με το κατάλληλο modem/router η εμβέλεια του Wi-Fi σου αυξάνει και μπορεί να καλύψει σημεία του σπιτιού σου που πριν δεν είχαν λήψη σήματος ή το σήμα ήταν πολύ ασθενές και δεν σου επέτρεπε πρακτικά να έχεις μια απροβλημάτιστη εμπειρία σύνδεσης. Η αναβάθμιση του εξοπλισμού σου δεν είναι πλέον πολυτέλεια για λίγους, είναι ένα βήμα απαραίτητο για να απολαύσεις  όλα εκείνα που σου προσφέρει η γρήγορη σύνδεση στο internet και οι online streaming υπηρεσίες, έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί για να διασκεδάζεις απροβλημάτιστα.